Haszprus

Második kontakt

©   Haszprus   |   life történelem

A kontakt lencse kapott egy második esélyt. Johnson & Johnson Acuvue Oasys kétheti. Elég fos de próbáljuk szokni. Ki és be már könnyedén teszem, nem úgy mint 3 éve. Akkoriban negyed órát elszórakoztam a felhelyezéssel, most kapásból ment, mondjuk fél perc alatt berakom, ha már egyszer az ujjamon van. Kivétel is elsőre.

Fotózás miatt kell, mert amúgy elég szopás szemüveghordás mellett az slr optikai keresőjének használata… Legalább a nyarat szeretném kihúzni vele.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 12 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!


Egyelőre 3700 ft + 2000 ft spéci kontaktlencsés műkönny (ilyet külön kértem, mert tudom hogy marha száraz a szemem)
A további költségek majd egyrészt a lencsék lesznek (3 pár valami 17e asszem), másrészt a lötyi, amiben alszanak
Nem célom hosszútávon kontaktlencsézni btw (de most nyáron muszáj), nem igazán járható anyagilag.

Éves lencse is van, az valószínűleg megéri, és ha megszokod a lencsét, akkor sztem kényelmesebb is (bár én nem élek vele).

Minél hosszabb időre szól, annál vastagabb a lencse, ebből eredően annál kevesebb oxigént enged át, azaz annál jobban megterheli a szemet. Meg hát azért ez dzsuvásodik is, nincs tökéletes tisztítás, ilyen szempontból az éves lencse elég gáz, nem valami higiénikus (gyulladásveszély nagyobb, stb, ezekből maradandó károsodás is lehet).

Nekem meg a havi lencse is túl vastag volt (nyomott).

Ez a két heti sem egy álom, bár még csak ~2 órát hordtam, a szemész aszonta hogy utána vegyem ki. De egyébként se bírtam volna tovább benn tartani, már ki akartam tépni annyira rossz volt a vége felé…

Fokozatosan majd egyre többet lehet hordani naponta, még ma is visszarakhatom este egy órácskára.

Csütörtökön vagy kedden megyek majd vissza egyébként, és aszonta hogy a tapasztalataimtól függően esetleg majd kipróbálhatom a napi lencsét is. Mert az a legkényelmesebb. Az ára miatt nyilván nem hosszútávra.

5) Cady (nem regisztrált)
Én focus dailiest hordok már 2,5 éve és teljesen meg vagyok vele elégedve.. napi lencse rlz eccer majd próbáld ki

Ha már annyira zavar/szúr/fáj mittudomén, akkor SZVSZ inkább vedd ki. Attól, hogy szenvedsz vele, nem fogod hamarabb megszokni.

Ki is vettem csak előbb készítettem róla egy képet, mármint a lencsés szemről de nem lett jó.

Na kiváncsi leszek.
ár: vegyél neten lencsét (persze, miután szemész megvizsgált, megnézte mi a jó blablabla… és utána is félévente lencsevásárlás előtt illik szemésszel megnézetni. 2000 ft a vizsgálat asszem) [LENCSEBOLT.HU KONTAKTLENCSE WEBSHOP] illetve ajánlat - lens.hu barátnőmmel már netről vesszük a lencsét az elmúlt fél évben…
Viszont arra készülni kell hogy 4-5 nap a szállítás. Én most elhúztam a rendelést, és 5 napig lencse nélkül voltam. Majd megőrültem a szemüvegtől. Utálom, kényelmetlen, torzít, útban van, kilátok mellette/felette, tükröződik, koszolódik, nem tudok napszemüveget venni (mármint vehetnék olyat, de inkább kontaktlencse+napszemcsi) szóval szenvedés volt ez az 5 nap szemüveggel…

Kontaktlencsét csak reggel be, este ki, és tökéletesen látok. (B&L purevisiont használok, havi, és elvileg lehet benne aludni, és elég lenne havonta kivenni, és kukázni. Bár a szemész nem ajánlotta, azt mondta jobb ha esténként kiveszem. Próbáltam benne aludni, volt hogy másnap tökéletes volt, volt hogy nem. Volt hogy este elfelejtettem kivenni, reggel elfelejtettem berakni, aztán napközben bevillant hogy nem raktam be reggel, de csodálkoztam hogy tök jól látok. Megnéztem tükörben, és akkor vettem észre hogy bentvan )

lens.hu -Mikor lencséztem, én is innen rendeltem, korrekt, olcsó, tudom ajánlani. (~4éve)

Azt a kibaszott kurva mindenit! Amit boltban 17000-ér adnak, az a lens.hu-n 7500 + postaköltség (500), illetve itt az egynaposból kapok 45 párt azon az áron mint boltban kéthetesből három párt…

Eszméletlen…

Sőt, lencseboltnál akciósan 6800 és ha jól nézem nincs postaköltség.

Hát ez egészen hihetetlen. Most már csak azt nem tom mi legyen a bolttal. Mondjuk az igaz hogy boltnál benne van a vizsgálat (díja).

Mondjuk nemtom vajon felhívnak előtte hogy jönnek? Mer ez a 3-12 napos szállítási idő azért nem túl fasza.… na olvasgattam még, ez a 'random időpontban kihozzák' dolog tök gáz, előző napi értesítéssel együtt. Ki fog itthon ücsörögni futárra várva? Igaz, a harmadik alkalommal már felhívnak időpontot egyeztetni.

Nem érkezik időnként esetleg tré állapotban a csomag vagy ilyesmi?

Haszprus: Minden ilyesmit a nagymamámhoz szoktam rendelni, aki majdnem mindig otthon van. Nem volt még sose gond, mindig azt kaptam, amit kértem, szépen, tisztán, nem megnyomorgatva.

Haszprus: boltban megmondod hogy csak vizsgálat kell, és lencsét máshonnan veszed, ahol fele ennyibe kerül. Vision expressben én 2000ret szoktam vizsgálatért fizetni, nemhiszem hogy máshol nagyon más lenne az ár.

Mi eddig lencseboltból rendeltünk, 4-5. nap jött meg általában. de imho ha rákérdezel mailban akkor megmondják (nekem megmondták) hogy mikor adják fel, és másnap ér ide kb.
Csomagolás, állapot rendben volt mindig.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...