mainframe

Zodiac

©   mainframe   |   film

Zodiac (2007) - Az utóbbi idők egyik legnagyobb filmes csalódása. Ennyiben foglalnám össze röviden. Bakter, David Fincher, aki ilyeneket rendezett, mint a Se7en, vagy a Fight Club, hogy tudta ezt összehozni?


2,5 óra tömény vontatott unalom, érdektelen részlet, és ide-oda kapkodás. Rendben van, hogy megtörtént esemény, meg minden, de ennyire nem kéne valósághűnek lenni, ha ez a valóság. Ha reális krimit akarunk csinálni, aminek ez az eseti háttere, akkor ez nem egy jó filmes téma! Gáz, hogy kapunk az elején pár jelenetet a gyilkossal, aztán utána semmit, gáz, hogy a hatóságok kb. olyan hatásfokkal nyomoznak mint magyar kollégáik, gáz, hogy (spoiler, de leszarom, aki emiatt nem nézi meg a filmet az egyszerűen szólítson Megváltónak) nem derül ki ki a gyilkos, de közben minden második mellékszereplő gyanús. Gondolok itt arra hogy fazonokat gyanusítanak, és ők ahelyett hogy mentegetni próbálnák magukat, pontosan úgy adják elő magukat mint egy pszichopata gyilkos. Látjuk hogy válik a Zodiac-ügy emberek megszállottságává, de aztán a végén a levezetőszöveg megnyugtat hogy harmonikus kapcsolatban élnek a családjukkal. Ez a szöveg egyébként a vélelmezett tettesről azt közli velünk, hogy amikor a technika fejlődésével együtt végre valami kézzelfogható bizonyíték is előkerült róla, szívinfarktust kapott és meghalt. Tadaaaa. Ez is egy gond: hogy a film basszus valami 20-22 évet ölel fel, vagy hogy? Követhetetlen.

Akartam még írni, de igazából ennyi szót nem ér a film. A fenti sorokat is csak a hirtelen felindulás csalta ki belőlem (most néztem ugyanis az előbb), különben egy del-lel elintéztem volna. Bottom line: nagyon szar, ne vesztegessetek időt rá. Egyes. Leülhet.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 7 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Engem nem zavart a sok részlet, adat, infó, sokkal inkább az, hogy tényleg túl hosszú lett, nem volt belemondva a képernyőbe, hogy akkor ez, meg ez meg ez fontos, persze a végén kiderült, de.. :|,mert ahhoz meg túl unalmas volt, hogy érdekeljen, hogy mi a fontos. Nyilván végignéztem, mert azért mégis, hátha majd a vége által feloldozást nyerek, de aztán meg nem.

Szóval tényleg esélyesebb, hogy értelmesebb/izgalmasabb/értékesebb dolog egy jó könyvet olvastni 3 órán keresztül.

Igen, engem is főleg az vitt végig a filmen, hogy a végén majd lesz valami csavar (rájönnek hogy a kódjának van egy második, rejtett értelme, vagy hogy valami szisztéma van a gyilkosságokban, vagy bármi…), mint ahogy a rendező többi filmjében is szokott lenni.
De semmi. A film kb. annyi, hogy van egy pszichopata, aki megöl pár embert, és ezt levelekben lekommunikálja a rendőrséggel. Sokan, sokáig kutatnak utána, de nem jönnek rá ki az. Vége.

Aszondjátok, hogy a fight club rendezőjétől, imdb 8,0-val, 40e szavazattal, top#235-ként szar? na majd ellenőrizzük egyszer, nagysoká, nem mostanság, és legfőképpen talán. Kéne a blogra ilyen bevásárlókosár feature (update: lesz is, hamarosan, létrehoztam hozzá a táblát)

Szerintem is karcsú egy film…

Haszprus Az lesz mint a Béla Bácsi-ban… (…szóltam?)


mainframe, igen, igen.. most, hogy mondod én is a kódra voltam ráizgulva (eh, mi másra? ), aztán egy idő után teljesen félretették, pedig emiatt néztem meg :C
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...