Haszprus

Ma tolvajnak néztek. Mint

©   Haszprus   |   life
Ma tolvajnak néztek. Mint azt már mellékesen megemlítettem, nem nagyon szoktam vásárolgatni. Történt azonban a minap, hogy bementem a budai Skálába egy Nestea Ice Tea-ért. Amúgy pénzügyi megfontolásból nem szoktam üdítőt vásárolni sajátkezűleg, főleg nem fél literest, de ez egy másik téma. Namost nem tudom népes olvasótáboromból hányan jártak már abc-ben, közértben, vagy hasonlóban, de én olyannal még nem találkoztam, hogy le kell rakni a táskát bemenetelkor. Olyanért sem szoktak szólni, hogy kosár nélkül megyek be, csináltam már ilyet.
Szóval megyek a Skála közértbe, látom hogy vannak ilyen csomagmegörző rekeszek mint a Media Marktoknál, de nem igazán érdekel a dolog, főleg mert mindegyik foglalt. Mondom mindegy, kit érdekel. Mennék be, erre rámszól egy ott dolgozó nénike, hogy lassan a testtel, vegyek előbb magamhoz egy bevásárlókocsit. Füstölgök magamban egyet, de mindegy, előszedem a kauciót, 20 Ft, kivételesen volt nálam apró, és bevonulok a boltba, egyenesen a hűtött Ice Tea-hez. Felkapok egyet és már a pénztárnál is vagyok, kb. 20 mp-et töltöttem a boltban. Fizetek. Közli az eladó hogy mutassam meg a táskámat. Magamban tiszta ideg leszek, mondom miasz#r ez, nem gondolja komolyan?! Pakoljak ki, meg ilyenek? Mondja, hogy csak nyissam ki a táskámat és ő majd belenéz jól, nem nyúltam-e le valamit. Hoppáré, ott figyel benne egy üres fél literes mirinda. Kérdezi, hogy ezt nem most nyúltam-e le. Mondom, nem, mert én ilyennel járok suliba.

Nem részleteztem, mert nem tartozik rá, de egy adott boltban fél liter kóla 159 huf, 1 liter 199 huf, és 2 liter 209 (!) huf. Ez mit is jelent? Hogy ha veszek egy kétlitereset (szüleim jól megveszik és hazaszállítmányozzák), majd azt négy félliteres flakonba széttöltöm, akkor 52,25 hufból jön ki a félliteres pia, 159 helyett, ami a harmada. Ergo én részemről így csinálom, hogy 2 litereseket töltök fél literes palackokba, és viszem suliba. Ócsó oszt jó.

Na a vicces dolog most jött, a nő átkiáltott valahova, hogy jöjjön egy kolléga megszakérteni a dolgot, és bűnjeleket kutasson a mirindás palackon. Faggatózott hogy mikor vettem azt a mirindát meg ilyenek. Durva. Meg mondták, hogy használjam a csomagmegőrzött, és mutogatott a két csomagmegőrzőjükre. Felvilágosítottam hogy vegyen szemüveget mert mindkét csomagmegőrző dugig van csomagokkal, nem fogok fél órát várni azért hogy bemehessek a boltba.

Végülis elengedtek, nem kerültem dutyiba. Pedig bekakiltam picit.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 8 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Most komolyan, vajon ha azt a mirindát ott emeltem volna le és a boltban ittam volna meg, akkor leszek olyan hülye hogy fogom a palackját és kiviszem magam táskában a kasszán keresztül? Szerintem fogtam volna oszt visszaraktam volna a többi mirinda közé.

Na szal. Ez egy vicces dolog. Én leütöttem volna a biztonságit és elrohantam volna a lopott cuccal. Tudom tudom hogy azt mondod hogy nem loptad, de én ismerem ám a fajtádat és azok mind ezt mondják. Szal a cucc simán lopott volt.

A palack már csak azért kellett mert vitted a méhbe, hogy beváltsad

Most lebuktam, Balage sajna kenivágja a témát

Figyelj cigga, ha ennyi aranyat akasztasz magadra, nem csodalom ha egybol feltunsz a penztarnal... Egyebkent kocsog dolog letagadni, hogy bent ittad ki a lopott mirindat, ha tolvaj vagy, legalabb vallald a feleloseget... Vagy nyuszi vagy, McFly?

Én tuti nem lettem volna ilyen türelmes Az a minimum, hogy beperlem...hitelrontásért: ott állt a 8 haverom kinn, s néztek engem simán szerzek 88 havert is aki állítja, hogy ott volt...

Egyik haver kommentje az esethez

[23:05:41] sérti az emberi jogaidat
[23:05:46] simán
[23:05:50] ombudszman akármi
[23:06:08] én ilyeneket nem hagyom annyiban
[23:06:16] nem csináltál semmi rosszat.
[23:06:22] akkor ne baszogassanak
[23:06:23] izé
[23:06:33] hasonlók



Hogy viselné a dolgot Ön? Perelne Ön?

A Skáláról nekem is van egy storym:
Kb. 1994 telén lehetett, amikor 10 évesen anyámmal elmentünk szőnyegeket venni a ház mindkét szintjére. Már nem tudom, hanyadik emeleten voltunk, talán a 2., ez nem is fontos. Szóval, vettünk vagy 5 szőnyeget, de azokat a nagyobb 4*4-eseket is, úgyhogy fel voltunk málházva. Megyünk le a mozgólépcsőn, amikor besípol az a fránya kapu. Anyám megy tovább, én érzem, hogy itt lesz valami. Jobbról becsúszik a képbe két benga többdiplomás biztonsági őr, és felszólítanak bennünket, hogy akkor kövessük őket. Mi persze nézünk, mint borjú, de mit tudunk tenni, megyünk. (Persze rögtön kevesebbek lettünk azzal a majd 20-30 kilóval, biztos ami fix alapon, barátaink már az első pillanatban kiszedték a kezünkből a "bűnjeleket") Beérünk egy kis irodába, valahol az épület aljában-végében lehetünk, nehéz megmondani. Kérték a blokkot. Szerencsére anyám nem az a könnyelműbb fajta, mint én akkor voltam , így hamar meglett a bizonylat. Mint kiderült, ha nem lett volna kéznél semmilyen papíros, nem lett volna ilyen "gyors" az ügyintézés. Mert ezek után még vagy 15 percig keresgélték azt a bizonyos visszajelző-készüléket, szétszaggatva a csomagolását a szönyegeknek. Miután megtalálták, jó szocialista módjára spárgával helyreigazították a szőnyegek védőmechanizmusát, és egyik biztonsági őrrel (aki mellesleg segített is a cipekedésben!) kivezettek egészen a parkolóig.
Happy End.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...