Haszprus

Kommentkezelési újítások

©   Haszprus   |   fejlesztés

Nem nagy cucc, de ha már Mefi rákérdezett az üzenőfalon, akkor beszámolok róla.

A friss témák menüje kicsit megváltozott: színeződnek a dolgok aszerint, hogy hozzászóltál-e az adott topichoz, és hogy te voltál-e az adott topicban az utolsó.

Ha nem szólsz hozzá egy topichoz, azt nem szeretjük, ezért optikailag büntetünk és lelki terrort alkalmazunk:

Ellenben ha hozzászólsz, azt szeretjük és megköszönjük:

Mindehhez be kell jelentkezned.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 79 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Ez a zöld még nem szóltál hozzá izé micsoda ez?

Optikai bünti, ha nem szólsz hozzá
Választani kellett, hogy vagy ez, vagy megy a fekete autó a tartózkodókért, és szerintem sikerült a humánusabb és költséghatékonyabb megoldást választani.

Nekem tetszik És még a zöld is jó fajta zöld.

A színezési újítások jók, de ez a két cucc a végén szerintem tök fölösleges. Engem legalábbis a freemail kényszerreklámjaira emlékeztetnek. Az mit jelöl hogy a teljes sor kék? (Ellenben nem látom a zöld meg narancs kommentszámokat, akkor nálam vmi bugzik?)

mainframe: én sem látom. És mintha a köszönömös izénél az avatarok is mások lennének.

Ez a zöld izé még jópofa, mert legalább biztosan hozzászól a nép (kérdés, hogy ezt tényleg akarod-e). Viszont a kommentmegköszönőst lehetne úgy, hogy csak egyszer látom, vagy kikapcsolhatom, vagy akármi, mert az bizony idegesítő. (Kiegészítés: közben most látom, hogy csak egyszer látom, nem szóltam.)

Én majd olyat akarok, hogy a kommentjelzőnél valami hasonló legyen: 2 komment (egy új).

Valamint (pfúj, hülye nyalizós) nem tudom mondtam-e, de muszáj megdicsérnem a kommentform végét, mert az összes regisztrálós blognak így kéne csinálnia. Ha nálam lesz, én is így figom, nem koppintás miatt, hanem mert ezt szabványosítani kéne: gyors és fájdalommentes regisztráció, azonnal be is jelentkezik, és így tovább. Ha másik gépről vagyok, nincsen a szenvedés, hogy beírnék egy kisregényt, aztán, jaj, még bejelentkezni, aztán megint vissza, hanem kapásból lentről megteszem egy lépésben. Szóval ez tényleg rulez.

Haszprus: De nekem nagyobb fekte autóm van ám!

+1, itt sincs zöld meg narancssárga.

Észrevettem azt a zöld felszólítást tegnap vagy még előtte, de eddig ellenálltam a nyomásnak
Témák számának szinezése sztem jó ötlet (nekem műxik), de Rssen úgyis látom, hogy milyen változás volt, úgyhogy engem ez nem érint annyira.
Viszont ez a lelki terror elég kemény Tényleg szar alaklnak érzem magam, hogy még nem írtam semmit. Csak nehogy odáig vezessen, hogy féljek felnézni a blogra
Visszanézésre buzdítás sztem felesleges, előbb-utóbb úgyis eszembe jut felnézni, főleg, ha hozzászóltam vmelyik témához.

Tibi, ROFL Aki nem néz fel a blogra, azért mindenképpen küldjük a fekete autót

RSS-en amúgy nem sokan követik a kommenteket.

Ami a visszanézésre buzdítást illeti: adott volt a 60x60 pixeles szerzői avatar. Alapból csak megköszönni szerettem volna a kommentet, de volt még hely másra is. Namost vagy ajánlotok jobb tartalmat oda, vagy marad ez szvsz, mert az üres box még hülyébben néz ki Mindenesetre átfogalmaztam, és talán így buzdító helyett tájékoztató hangnemben kevésbé irritáló.

mainframe, a kék sor egy trusted topic, amihez nem szóltál hozzá. A halálbüntetés helyett ezt találtam ki Csupa kék az egész menüd?

A menü-beli zöld és narancs problémáját javítottam, akinél nem látszott.

Mefi, mire gondolsz más avatarok alatt? Ott a bejegyzés szerzőjéhez társított 60x60-as jelenik meg (mint a bejegyzés címe mellett).

A 2 komment (1 új) jellegű dolog simán megvalósítható, gondoltam is rá, csak egyelőre nem vagyok biztos benne, hogy akarok-e erre erőforrást allokálni. Ugye az összes userhez társítani kellene nagyjából annyi rekordot a db-ben, ahány bejegyzés van. A rekordok így néznének ki: (user_id, bejegyzes_id, latott_kommentek_szama). Ez már jelenleg is ~millió rekord lenne.

Lehetne ehelyett annyit, hogy minden userről tárolni, hogy mikor olvasott utoljára kommenteket, és az azelőtti topicokat olvasottnak tekinteni, az azutániakat pedig olvasatlannak. Csak hát. Mondjuk lehet hogy ezt kéne.

Kommentform: köszi. Nem hiába überblog.

Thx, már tudom is mi micsoda, meg látszik is minden. A köszönőcuccot még nem láttam, de sztem csak elkerülte a figyelmemet.

Haszprus: én ezt kukival fogom letárolni. Még utána kell járnom, hogy mennyire jó megoldás az.

Mefi, amennyiben továbbra is fixen az 5 legújabb bejegyzés lesz a menüdben, akkor teljesen

Csak azért szólok most hozzá, mert ez a zöld nagyon cseszi a szemem

Mefi, kuki talán abból a szempontból előnytelen, hogy akkor azt minden HTTP-kéréssel megutaztatod a szerver és a kliens között. Persze így nem kell hely a szerveren, valamit valamiért

Na nekem csinál ilyen csúszásokat az avatar. Meg ha nem is csúszik el, akkor valahogy nem szép úgy rögtön egymás alatt, pár pixeles space nagyon jól jönne az utolsó kommentbox és a köszönetbox között.

Hedge, ja szorri ezt nem vettem észre, nekem ott még van mindenféle közöttük (moderációs eszközök)

thx

javítom


Ralesk, oké de mondom kevesen.

Na a végső megoldás az lett hogy a komment megköszönését inkább beintegráltam az utolsó komment átírásáról szóló tájékoztatóba.

Haszprus, Igen… Talán jobb megoldás is, mint még egy külön box. Akartam is kérdezni, hogy mi értelme, de így már elfér

Szép ez a zöld, az új kommentkijelző is jó ötlet.. mindjárt meglátom, milyen a köszönős
Szerkesztés: Ah, így jár, aki nem olvassa végig a hozzászólásokat, semmi pop-up :C

Ez a zöld télleg terrorizál, ki is próbálom milyen nélküle
Egyébként búék!

sylverdevil, búék

na időközben megoldottam hogy egy kis vízszintes vonalka jelezze a menüben, hogy mi az a legfrissebb komment, amit már elolvastál. az persze lehet, hogy alatta is vannak olyanok, amiket nem olvastál még el, de fölötte biztosan csak olyanok vannak…

persze kizárólag bejelentkezett usereknek.

Haszprus, csak én gondolom úgy, hogy viszonylag kevés olyan user van, aki közel minden postot olvas? Mondjuk egy user tegyük fel, hogy ezret olvasott el a 3400ból. Akkor ilyenből lehet ezer, hogy meglegyen a millió rekord.
Btw timestampet szokás tárolni, az precízebb, megbízhatóbb. Igaz, kicsit erőforrásigényesebb a query

maat, oké de 1510 usernél járunk (Na jó, 770-nél, mert a felét töröltem.)

A lényeg, hogy tényleg millió rekordról lenne szó.

Milyen timestampre gondolsz? Timestampet mihez? (user_id, bejegyzes_id, utoljara_latott_komment_timestampje)? Ebből hogy derül ki, hogy hány olvasatlan komment van abban a topicban? Gondolom arra gondolsz, hogy ehhez be kell kapcsolni még egy táblát (aliast) a lekérdezésbe, amiből azokat a rekordokat countolod, amik az adott timestampnél frissebbek. Ehhez nekem nincs kedvem (Terhelés miatt.) (Sok query van ám a blogon, nem szívesen csinálok nagyobb terhelésűt.)

Így gondoltad amúgy?

Haszprus, 770*1000 < 1000000, bizonyos idő vagy limit után meg szelektálni is lehet. Vagy skatulyázod az embereket is, hogy kire hány rekordot szánsz .
Igen, így gondoltam, de az utolsó látogatás timestampje szerintem egyszerűbb [drupal csinálja így]

maat, az utolsó látogatás timestampje túl igénytelen, annál azért sokkal jobb ahogy végülis megoldottam

úgy van megoldva, hogy amennyiben az adott oldalon levő komment amit olvasol, későbbi mint a hozzád társított utoljára olvasott komment timestampje, akkor a kommentére lecseréli a tiédet.

Háromszor futottam neki a második bekezdésnek, de nem értem

Nem látom, hogy mitől lenne igénytelen, ha az oldal olvasásának időpontjához képest nagyobb timestampű kommenteket számolod.

maat, a kommentoldal php-jében, ilyesmi:

// utolso olvasott komment idopontjanak frissitese,
// ha frissebb, mint az eddigi
if ($last_comment->row['k_datumido'] > $user['u_lastcommentread']) {
    $active_user->set_param(
        'u_lastcommentread',
        $last_comment->row['k_datumido']
    );
}


Haszprus, most már értem. Amúgy ezek a színek tényleg jól használhatóak.

Állandóan hozzászólok, de csak gondolatban, /bólogatok/, büszke vagyok, hogy ilyen ügyesek vagytok én még csak gondolkodom, örülök, hogy megtaláltalak Benneteket.
BUÉK 2008.Hajrá fiúk, hajrá lányok! Legyünk vidámak és örüljünk a jövendőnek!

Muc, örülünk, hogy örülsz BÚÉK neked is! Gyere vissza, oszt kommentolj Amúgy mi az a Muc?

Semmi különleges, csak egy játékos rövídítése a mucimami-nak, melyet Gyermekeim adományoztak nekem BUÉK! Muc

Így pár napos tesztelés után számomra tök hasznos ez az új fícsör. Ha benézek egyből látom, hogy az utolsó ittlétem óta mely általam is kommentelt topikban volt aktivitás. Ki is lőttem így a komment RSS-t a readeremből…

Hedge, ehh, fasza

amúgy nekem is bejött (megint teljesen rabja lettem a blognak, mióta itt rikít hogy megválaszolatlan kommentek vannak… )
egyébként lehet hogy csak a munkaszüneti nap miatt (nemhiszem), de úgy tűnik, fel is dobta a kommentelési hajlandóságot.

Haszprus, Valszeg így van… Magamon tapasztalva

Hedge, Mainframe-et idézve:
Ez az új kommenthajcsár rendszer gonosz.
Überblog - birtokba vesz.

Haszprus, Nos… Meg is van a blog szlogenje. Fejléccsere

Jó ez az offolós feature, lehetne csinálni legtöbbet offoló felhasználók statisztikát. Vagy A hét dumagépe listából leszámítani az offnak jelölt kommenteket.

Tamás, vagy duplán számítani őket, mert az az igazán elhivatott bloguser, aki akkor is kommentol, ha nincs mit

Haszprus, vagy csak nem szeretné, hogy az a zöld csík beleégjen a retinájába , aztán szétoffoljuk az egész blogot, hatalmas fegyvert adtál a kezünkbe

Tibi, with great power comes great responsibility

Tibi, Mondjuk ez a zöld engem is mindig hozzászólásra késztet. Ilyen kellene reklámokba is… VEDD MEG BAZE! felirattal…

Hedge, If you don't smoke Tarryltons… Fuck You! ( Idiocracy)

Haszprus! Lehetnének változó szövegek! Mit szólsz hozzá? Szerintem vicces lenne, ha véletlenszerűen jönnének az ösztönzések, a tudásbázis pedig folyamatosan bűvülhetne (esetleg általunk is). Például:

Olthyer, te mit gondolsz?
Ne légy már kuka!

Ilyesmi. A lényeg, hogy nálam kretívabb emberek találják ki.

Anett

Olthyer, húha, nem is tudom, és akkor már azt is meg lehetne figyelni, hogy kire mi hat, és onnantól azt sugározni az agyába állandóan

A mostani szöveg a feedback (és saját magam megfigyelése) szerint elég jó ösztönző Idézem Tibi-t:
Viszont ez a lelki terror elég kemény Tényleg szar alaklnak érzem magam, hogy még nem írtam semmit.
Szóval ha valaki tud még mondani olyat ami nem szimplán jópofa hanem brutálisan agresszívan ráveszi / rákényszeríti (!) az embert a kommentelésre, gyakorlatilag fegyvert tart a fejéhez és leizzasztja ha nem kommentel, ugyanakkor nem vulgáris vagy sértő, akkor hajrá Ilyen kéne…

Haszprus, Ohh. Nem sértődöm meg, ha nem lesz ilyen. Csak, gondoltam, ha már ilyen fantasztikus számot dobott ki az IQ-teszt, megosztom veletek az agyamat szétfeszítő okosságot… ;P

Anett

Olthyer, akkor, ha gondolod, csatlakozz az elit különítményünkhöz* az iq-teszt topicban

* rtl klubos ország tesztjén 104 lett a magyar átlag.

* rtl klubos ország tesztjén 104 lett a magyar átlag.
Ahogy az idézőjelekkel elég jól érzékelteted, ez nagyon nem reprezentatív. Ezt azok töltötték ki, akik TV-znek (máris jócskán leszűkül a kör), és érdekli, leköti őket egy ilyen téma. És sok, IQ-hoz totál irreleváns kérdés is volt, úgy emlékszem (memória meg ilyenek). Szóval ennek a tesztnek a legalja lehetett a magyar átlag, mert az igazi csökevények nem is ültek le kitölteni. (Mit? Íkúteszt, gecc, baszomaszád… haggyámá a hülyeségeiddel tesó!)
Szóval így 104 az a 104.

mainframe, én nem csináltam meg, viszont nem teljesen értem, mire akarsz kilyukadni, hogy szerinted 104-nél lejjebb van a magyar átlag?

lehet hogy az igazi csökevények nem töltötték ki (pontosan így gondolom egyébként én is), de ehhez tegyük hozzá hogy az értelmiség jelentős része meg nem tévézik szóval nem reprezentatív, de az se egyértelmű, hogy vajon merre volt ez eltolódva, szvsz…

Kisüti a szemem zöld, elviselem. Lelki terrort alkalmazol, kit érdekel. Kényszerítesz, hogy kommenteljek, na és, rávettél már sok més hülyeségre is. De ez a nincs véleményed duma, ez lecsapja a biztosítékot. Nem is szeretlek érte, grrr!!!! Legalább írnád azt, hogy Van valami hozzáfűznivalód, b+?! , na ez sokkal ösztönzőbb lenne.
(A színes számok tetszenek.)

Montana, úgy érzed ez nem elég ösztönző? végülis hozzászóltál, nem? bár a kommented badness-értéke 1,6, nem is tudom volt-e már ilyenre példa tőled

egyébként holnap mutatok statisztikát a kommentkezelési újítások feltételezett hatásáról. eszméletlen lesz, világmegváltó.

Nyugi, csak vizsgaidőszakban, azon belül is a vizsgák előtt vagyok ilyen aktív, szóval a kommentforgalom, amit én generálok csak időszakos.

U.I: azért is jó nem regisztráltnak lenni, mert igy nem hatnak rám a színek!


Haszprus, ha pontos a teszt és a minta, az átlag 100 kell legyen. Ahhoz kell viszonyítani. Azért intelligenciahányados

Haszprus Igen, pontosan erre utaltam, hogy a valós átlag jóval lejjebb van. Azt azért érezzük át, hogy a csökevény réteg és az értelmiség nem tévéző része (pontosabban az, aki még emiatt sem volt hajlandó bekapcsolni a tévéjét), létszámban nagyon nem egyenlő.

Haszprus, Ahogy látom tesztelgeted az avatar melletti narancs boxot SAJÁT felirat nélkül? Szerintem jobb így… Nem annyira ütközik a bal oldali hasábbal és ugyanolyan feltűnő.


Haszprus!

Írtam egy nem teljesen témába vágó bejegyzést, de közvetlenül utána szerettem volna egy témába vágót is, viszont két órát kellene várnom.

Nincs kedved az árírom erre mellé egy újat adok fel gombot is kitenni?

Anett

Na, most meg sikerült újat írni… Hogy van ez?

Olthyer, ilyen esetben ne jelöld a teljes kommentet offnak, csak az adott részét, például így: offtopic rész

Olthyer, ha kijelentkezel, akkor ugye nem szerkesztheted át az utolsó kommented már, ellenben írhatsz újat, és on-the-fly loginnal még mindig a saját nevedben adhatod fel, ergo így tudsz többször is kommentálni egymás után ugyanoda. ugyanakkor nem javaslom, nem véletlenül nincs erre alapból lehetőség

Nekem is tetszik ez a kommentelésre buzdító zöld csík, bár tegnap eléggé meglepett.

Olthyer által felvetett problémára pont tegnap kerestem a választ, de akkor most már sikeresen megtudtam. Bár egy 'Újat adok fel' vagy 'Lezárom' gomb tényleg jól jönne.

egon, Szerintem az inkább bonyolítana… Jelöld a kommented egyik bekezdését OFF-al, a másikat meg hagyd simán úgy ahogy van és már rögtön meg is van oldva…

Nekem a mérettel volt problémám, mert itt a size does matter.

Konkrétan a max. 4.500 karakterbe kellett beleférnem, és gondoltam plusz egy hozzászólásként leírom a komment második részét, de hajnali 3 körül már nem találtam rá megoldást, 2 órát meg nem akartam várni, mert azért aludni is kell, ugye.

Szerencsére Haszprus kommentelt, és így be tudtam írni a következő részt is.

Most nem próbáltam ki, de szerintem az OFF erre sajnos nem lenne megoldás.


egyébként holnap mutatok statisztikát a kommentkezelési újítások feltételezett hatásáról
Haszprus, Ezt mikor láthatjuk?

Hedge, ezt most nehéz megmondani, annyit elárulok hogy öt bejegyzés van a várólistában, és ez sorrendben a negyedik ellenben csak három publikus. érdemes lesz viszont frissíteni az időközben felgyűlő (pl. tegnapi, mai) adatokkal…

ez jó, az übberblogon még Haszprusnak is nehéz megmondani
Lassan 50 perce nem tujduk mikor kapunk hatástanulmányt…

adamo, post_queue()
Publikációs zóna kezdete: 2008. január 05. 09:18
ugyanakkor ez a blogon történő események függvényében dinamikusan módosulhat

Haszprus, Köszi! Igyekszem megtapasztalni a blogod kezelését. Amúgy tényleg jól van csinálva.

Anett

adamo, Tekintve hogy még 4:45 hátra van a mai napból, annyit elárulok, hogy ma meg fogjuk (fogjátok) dönteni a tegnapelőtti kommentforgalmat is, továbbá hogy mindkét napon több minősített* komment keletkezett, mint pl. az elmúlt héten összesen

* a leendő bejegyzésben ezt a szűkítést megmagyarázom

Olthyer, thx

Szerintem kéne olyan opció a postokhoz, hogy be lehessen jejölni, hogy ne forceolja a kommenteket. Mert vannak olyan bejegyzések, amikhez nem feltétlenül kell hozzászolni.

Újabb feedback

PrivacyPower "*, még nem szóltál hozzá. komolyan nincs semmi véleményed?"
Haszprus brutális, mi?
PrivacyPower az. kicsit elszégyelltem magam
Haszprus olvasói visszajelzés: Viszont ez a lelki terror elég kemény Tényleg szar alaklnak érzem magam, hogy még nem írtam semmit.
PrivacyPower ez kurva aranyos, na én is így vagyok vele

The GuNN, erre gondoltam már, ha indokoltnak látom stb akkor meglépem. (Nem 0 energia megoldani.) Egyelőre nem látom jelentősnek a problémát.

Akkor egyelőre marad a kommentelés, ja és lehet írni a kommenteket, és persze el ne felejtsünk beírni még egy-egy kommentet.

Haszprus, te is fogod ellenőrizni és off-nak jelölni a kommenteket, vagy ezzel a pipálással ránk bízod?

Montana, mind2, vmint az összes szerkesztő is jelölhet offnak kommenteket. Örülök, ha a nagyon off cuccokat magatoktól megjelölitek (mármint ti, olvasók).

Haszprus: És nem gondolod, hogy ezzel kb. legalizálod az offolást? Magamból indulok ki…

Montana, van egy értelmes mérték, ameddig belefér, afölött pedig jön a nagy fekete autó.

Haszprus, kicsit elcsúsztam olvasás közben. Valami ilyesmit olvastam: még mindig nem szóltál, hogy nincs semmi véleményed?


Nagy fekete autó? (Szőke nő én megszólal És az az enyém lesz? Júúúúúj, de ééééééédiii!!!
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...