Haszprus

LOL! Hogy nehogy alulmaradjon a vidék-Budapest…

©   Haszprus   |   life
LOL! Hogy nehogy alulmaradjon a vidék-Budapest szavazásban a vidék, ezért I elrendezte, hogy a fél tétényi BME kollégium beregisztrálja magát, és leadjon egy-egy szavazatot a 'Vidék rulez' opcióra. Mivel a regisztrációk 1-2 perccel sorra követték egymást, ezért erőteljes a gyanú, hogy itt valamiféle csalás történt, és a sok új regisztrált user mögött egyetlen személy áll, azonban ezt nem áll módomban leellenőrizni, mert a tétényi kolesz összes felhasználója egyetlen proxy cím mögé rejtőzik. Ami biztos, hogy a 7 új felhasználó (melyek mindegyike a 'Vidék rulez'-ra szavazott) legalább 3 különböző gépről nyomta a szavazatot, ennél többet sajnos nem tudok a Visitor Statisticből megállapítani.

Kedves Schönherzes olvasóim, számítok Rátok! Ha szerintetek Budapest rulez, akkor szóljatok mindenféle kollégátoknak, hogy regisztráljanak itt, és szavazzanak egyet a 'Budapest rulez'-ra, vagy a Buda rulez-ra, vagy a Pest rulez-ra! A regisztráció fájdalommentes, az egészhez egyetlen usernevet és jelszót kell választanotok, más adatra nincs szükség. Utána a jobb oldalon lehet szavazni.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 7 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

A 7 felhasználó szerintem nem ad okot félelemre, egyébként van egy X-Forwarded-For nevű fejléc, amit ha gondolod naplózhatsz az oldaladon. A gond csak az vele, hogy nem garantálja semmi, hogy létezik, vagy hogy valós adatok vannak benne.

És még valami: Ha belegondolsz a fővárosban kb. 2 millióan élnek, míg vidéken kb. 8 millióan, tehát ha felbontod a vidéket, növeled Bp esélyeit.

X-Forwarded-Fornak majd utána nézek, így névből egyelőre nem vagyok bizonyos benne hogy mit jelenthet.

Amúgy én Bp-re leadott szavazatokat sem külön-külön értékelem (Buda vs Pest vs Budapest vs vidék), hanem csak Budapest vs vidék viszonylatban. Az viszont tény, hogy így nagyobb esélye van a vidéknek látszólag elhúzni a mezőnytől.

Próbáld ki ezt:
<?php
print("Kliens: " . $_SERVER["REMOTE_ADDR"] . "<br>");
if (array_key_exists("HTTP_X_FORWARDED_FOR", $_SERVER))
print("Proxy kliens: " . $_SERVER["HTTP_X_FORWARDED_FOR"]);
else
print("Nincs proxy kliens.");
?>

Pál Kornél: Kiraktam ide egy tesztet az általad írt kódból:

Link (már nincs)

Lehet megnézni, hogy mindenkinél igazat szól-e. Userek, szóljatok hogy nálatok műxik-e vagy sem.

Látom, de az a helyzet, hogy pont a rosszindulatú vagy rejtőzködő user tud hamis adatot küldeni. E sima proxy vagy igazat mond, vagy elrejti, de nem hazudik. Viszont ha valaki direkt át akar verni azt nem tudod kiszűrni, és bármi is lehet benne, nem kell feltétlenül IP címnek lennie. A REMOTE_ADDR mindig valós, mert azt a webszervered szolgáltatja.

A lamer fakerek kiszűrését azért megsegíti, úgyhogy nem rossz ez… Thx.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...