Haszprus

És?

©   Haszprus   |   life

Tegnap indulás után eszembe jutott, hogy nincs nálam rágó, bementem hát a MOL kútra, letettem egy rágót a pultra, csak ez lesz - mondtam, és kivettem a kis kötegemet a zsebemből ami kártyák és pénzek kombinációja, előkerestem a bankkártyámat és odanyújtottam.

Pultos csaj neheztelően rám néz, majd utalásképpen ennyit odavet: Már beütöttem hogy készpénz lesz.

Lemerevedek egy másodpercre, nézek rá, köpni-nyelni nem tudok, majd megkérdezem:
- És?

Csaj: Most tényleg egy rágót kártyával akarsz kifizetni?

Szisszegtem egyet, otthagytam a csajt faképnél, és megvettem a rágót a másik kúton.

Nekem MI KÖZÖM van ahhoz a tényhez, hogy ő mit hitt?! Különösképpen ezt ilyen stílusban tálalva. Talán esetleg: Ne haragudj, beütöttem hogy készpénz lesz, tudnál esetleg készpénzzel fizetni?

Nehogymár ő mondja meg hogy mivel fizetek (nem biztos, hogy fel akarom váltani a 20 ezresemet egy rágóért, vagy pl. kiszámolva van nálam másvalamire, akármi. Közöd?!)

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 24 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Hát a világ már csak ilyen!
A magyar vendéglátókra, boltosokra sajnos igaz, hogy nem igazán teszik magukat a vendégek/vevők kedvébe, de sok a paraszt vásárló is

Szóval a hölgy stílusa nem volt követendő, de pl. én elő se merem venni a kártyámat 1-2-3 ezer forint alatt, sok helyen ki is van írva, hogy 1000 Ft alatt nem fogadnak el kártyát. Ugyebár neked a kártyahasználat ingyenes, csak amikor kp-t veszek fel azt ATMből, azért kell neked fizetned. Azonban amikor kártyával fizetsz egy boltban, egy szolgáltató helyen, akkor a tranzakciós díjat tőle vonja majd le a bank.

A másik, hogy a nagyobb címlettel se tudnak mit kezdeni az eladok, vicces. Múlthéten jártam pl. úgy hogy egy MENZÁN (értsd nagyüzemi kajáldában) nem tudtak 10e -t elfogadni. Az más kérdés, hogy engem az ilyen már nem lep meg és apróba volt pont kellő pénzem, csak én is szerettem volna felaprózni a 10-est.

Ja es hozzateszem, hogy 3 kattintas a visszaru es rautni kartyara, mivel nem tankoltal. Tankolasnal macerasabb. Regen MOL kasszarendszereket uzemeltettunk.


Hát a benzinkutasok külön kategória… Tisztelet a kivételnek.
MOL-nál különösen, ha tehetem akkor nem ott tankolok. Több okból is.
1. Gyűlölöm amikor odajönnek a tankolás előtt és felteszik a segíthetek ablakot lemossam
olajszintet ellenőrizzem kérdéseket.
Múltkor az egyik kutas még fel is háborodott, amiért leráztam és visszaszologatott, hogy nem biztonsági őrként állok itt… DEHOGYNEM! És itt a lényeg. Nem csinál semmit, max a vásárlókat akarja lenyúlni, hasonlóan mint egy áruházban.
2. Tényleg sok a paraszt a kasszákban.

Ezért tankolást tekintve inkább önkiszolgálós kutakat keresem, pl AGIP stb.

eL Geri, én nem látok bele de kötve hiszem hogy az eladónak bármi köze lenne a tranzakciós díjhoz, valszeg nem ő fizeti ki. Ergo te a cég interfészénél (eladó) bizonyosan nem kéne tapasztalnod olyan hozzáállást, hogy alacsony összeget ne fizess kártyával. Amúgy semmit se fizetek kp-val amiért fizethetek kártyával is. Van elég apróm így is.

Én múltkor megkaptam, hogy tarthatnék magamnál mindig készpénzt, mert 900 forintos vásárlást egy kis sarkiboltban kártyával fizettem… (Becsszó 2 hete nem látott a pénztárcám papírpénzt és teljesen jól megvoltam nélküle, jah és olyan modern hogy már fémpénznek sincs kialakítva hely benne… Na ezért is szoktak morgolódni, ha azt mondom a kasszánál, hogy sajna nincs egy fillér apróm se…) Ime a 21. század…

Welcome to the real world Neo

Egyébként én is otthagytam volna, mint tehénszart az út közepén.

Hedge, Hm, úgy látszik csak én vagyok túl toleráns?

Bár ez rossz szó, mert én inkább arra gondolok, hogy ha lett volna nálam kp. Akkor a rossz kiszolgálás miatt azért elhoztam volna az árut. Mert ha úgy nézzük, te sem a csajjal basztál ki, hogy nem vásároltál nála, hanem magaddal, hogy mehettél plusz egy kört egy másik helyre.

eL Geri, neki is van lelke, én meg ráértem, mert 50m volt a másik bolt és az orrom előtt ment el a villamos…

Haszprus, azt nem irtad meg, hogy a másik helyen is kártyával fizettél a rágóért? Ott nem szóltak semmit?

En azt nem ertem, hogy a bankok megis mire fel szamitanak fel ilyen 50 ft-os nagysagrendu tranzakcios dijat. Az egesz elektronikusan zajlik, tulajdonkepp lehetne ingyenesen is, az is megerne nekik, mert a kartyan levo penzed valojaban ok hasznaljak, amig nem koltod el (sot, ha az elado is naluk bankol, akkor tulajdonkeppen utana is!).
Ennyi erovel inkabb a keszpenzforgalom utan kellene kulon tranzakcios dijat szedni, hiszen azt estenkent leltarozni kell, meg kell oldani a biztonsagos tarolasat es szallitasat, a bevaltast, apropenzek rendszerezeset, rizikos mert betorhetnek, ellophatjak, stb. Ez mind nem all fenn a bankkartyaknal. Sot, tovabbmegyek, az internet elterjedtevel tulajdonkepp a bankok kozponti koordinalo szerepere es infrastrukturajara sincs igazabol szukseg, lasd elosztott fizetesi rendszerek, melyre a legjobb pelda a Bitcoin. Szoval elmennek a sunyiba a bankok, nem eleg, hogy gyakorlatilag a semmit is kolcsonadjak kamatra, az altaluk hasznalt (folyoszamlan levo) penzre alig fizetnek kamatot, meg tranzakcios dijat is szednek. Remelem hamar elterjed a Bitcoin vagy mas hasonlo decentralizalt rendszer, es eltunnek a sullyesztobe, ahova valok.

Csepi, miért ne fizettem volna kártyával? nyilván kártyával fizettem. nyilván nem szóltak érte semmit. nyilván az első helyen se szóltak volna semmit, ha a csaj nem azt hitte volna hogy kp-val fizetek és nem ütötte volna be előre. nem az volt neki a baja hogy kártyával fizetek, hanem az hogy azt hitte hogy kp lesz… de én el nem tudom képzelni hogy miért fizetnék kp-val valahol, ahol kártyával is tudok… kivétel nélkül az ilyen párszázas tételeket is mindig kártyával fizetem.

Haszprus, okéokéoké, ne húzd fel magad… Amúgy ki hol bankol? Ez érdekelne, és hogy miért ott…

Csepi, én történelmi okokból ott ahol.

Axa, nem szeretem lekotni a penzt, viszont a kamat nem jon rosszul. Emellett minden csekket atutalassal fizetek, amit a netbankon ingyenesen is lehet. Emellett nincs havi es eves dij sem, tehat gyakorlatilag csak 2-3 evente az uj bankkartyaert kell fizetnem. Keszpenzt egyelore 60 ft-ert veszek fel, de nekem eleg kb. 1 honapban egyszer, max. csak ha piacra megyek, akkor kell kp. Ebedet meg egyeb kajat sodexo kajajeggyel megoldom.
Tudom, a CIB is tudja mar majdnem ugyanezt, es a kp felvetel is ingyenes, de ezt mar bejarattam, atlatom, es kp-re tenyleg kibirok havonta egyszer 60 ft-ot fizetni. Ha valaha is valtok valamire, az remelem mar nem egy masik bank, hanem valami telefonomon is hasznalhato peer-to-peer currency lesz…

NeoXon,
Ennyi erovel inkabb a keszpenzforgalom utan kellene kulon tranzakcios dijat szedni.
Van olyan is, kártyás készpénzfelvételi díjnak hívják a bankok

Csepi, Én két bankkal operálok:

Az egyik nálam is történelmi okok miatt maradt meg, de tetszik a netbank része (egyszerű, de hatásos, érthető, korrekt). Szóval ezen forognak a napi pénzügyeim.

A másikban vannak a lekötéseim egy ingyenes bankszámla típuson, amihez NINCS kártya, NINCS netbank… Szóval csak személyesen, csak személyigazolvánnyal férhetek hozzá a pénzemhez. Tudom, hogy ez korán sem a legtökéletesebb biztonsági protokoll, de engem megnyugtat így a dolog

Én most váltottam (vagyis még folyamatban van) az ország második legnagyobb hárombetűs bankjáról arra a bankra, ami sosem alszik… Meglátjuk mi lesz belőle…

Tamás Oke, ebben igazad van. En inkabb arra ertettem, hogy a kiskereskedok a termek aran felul felszamolhatnanak keszpenzfizetesi potlekot, mert azokat a nap vegen ossze kell szamolni, el kell szallittatni, stb. Ezzel szemben a bankkartyas fizetes kevesebb nyug. Bar azert azt remelem, hogy a kartyas fizeteseket a nap vegen nem azok a kis visszaigazolo cetlik alapjan - amiket a penztargep aljaba dugdosnak - szamoljak ossze a napi bevetelt, hanem inkabb lekerik a banktol aznap (vagy ha addigra nincs konyvelve akkor masnap) a napi tranzakciokat, es csak importaljak a beveteli konyvukbe. S fizetes kevesebb nyug. Bar azert azt remelem, hogy a kartyas fizeteseket a nap vegen nem azok a kis visszaigazolo cetlik alapjan - amiket a penztargep aljaba dugdosnak - szamoljak ossze a napi bevetelt, hanem inkabb lekerik a banktol aznap (vagy ha addigra nincs konyvelve akkor masnap) a napi tranzakciokat, es csak importaljak a beveteli konyvukbe.

20) due (nem regisztrált)
És a környezetvédelem? Mennyi papírt nyomtatnak ki feleslegesen a 200Ft-os rágó után? Egy blokk ide, egy blokk oda…

És az idő? Benyomja a kártyát a gépbe, beüti az összeget, te beütöd a kódod, ellenőrzi, esetleg még alá is kell írni…

Szerintem az ilyen apró fizetéseket nem éri meg semmilyen szempontból se kártyával fizetni, viszont a normális tételeket(2000Ft+) természetesen én is kártyával fizetem.

Majd ha az óránkat/telefonunkat csak odaérintjük és fizetünk akkor más lesz, de addig még sok víz fog lefolyni a Dunán…

due, ha ezen filóznék h +1 blokk, akkor asszem egy mcdonaldsos menü után főbe is lőhetném magam

egyébként a papír újrahasznosítható.

a saját időm nem tétel, és a boltosé sem, amennyiben nem állnak mögöttem.

ha meg igen akkor tessék gyorsítani a rendszeren vazze. én a konzumer vagyok. alapvetően az ő érdekük a nagyobb áteresztőképesség (és így nagyobb forgalom).

Amigy mindenki betárcsázós modemet használ a kártyaolvasóknál, addig nem lesz gyorsabb… Nyugaton van állandó netkapcsolat, nincs is várakozási idő…

NeoXon, es a kartyatarsasagokat gondolom mari neni fizeti kisnyugdijbol es nem a kartyahasznalat utan kapnak jutalekot (not.)

Amúgy anno volt vhol arról cikk, hogy sokkal olcsóbb kártyával fizetni, mint kp-val, mert az kopik, stb stb.
Amúgy én is majdnem mindenhol kártyával fizetek. Párszor már 100 forint alatt is sikerült vele fizetnem. De ilyen pár száz forintos tételeket simán kifizetek kártyával, nem szeretem a kp-t, azt hajlamosabb vagyok elkölteni.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...