RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 10 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Nem tudsz rákeresni a telefonra hogy éppen hol van helyileg, vagy letiltani? Szolgáltató amúgy tuti le tudja tiltani, legalábbis a samsungokat le lehet.

Minden teló-t blacklist-elni lehet IMEI alapján!

Ez eleg rossz hir, sajnalom. Nem telepitettel esetleg backdoort? Sajat telefonnal szoktam ilyennel trukkozni: ha netan bekapacsolnanak ugy, hogy nem a sajat SIM kartyam van benne, es van a kozelben wifi, elkuldi a koordinatait nekem e-mailben. Ha van olyan hulye, hogy masik SIM kartyat tesz bele, akkor a cimlistan levo osszes ismerosenek (meg persze egy sajat vagy egy sajat ismeros szamara is) kuld egy SMS-t koordinatakkal, hogy epp most lopott egy mobiltelefont, amit szeretnek visszakapni. Ha tudjak kinek a szamarol jott, kuldjenek egy e-mailt ide es ide, stb. Ha mas nem tanukent jol johetnek ezek az emberek, az SMS-ek kezbesiteserol meg a szolgaltato talan tud kiadni igazolast.

IMEI blaklist tényleg létezik… Elméletben!
Gyakorlatban én sose láttam / halottam még olyat, hogy a szolgáltató / hatóság foglalkozott volna az egésszel.

Nem a legfrissebb a sztori, de olyan is halottam (bár nem ellenőrzött forrásból), hogy amikor a kiskorú gyermek elszökött / eltűnt, és a szülök próbálták a telefonját beméretni / megkérni az illetékeseket, hogy használják fel a mobilt a megtalálásában, akkor nem történt semmi. Az indokra már nem emlékszem, hogy miért nem.

Lopott iPhone-okat szoktak (csak) blacklistelni szólgáltatók, erről tudok Mo-n is. Persze ha van rendőrségi feljelentés is. Nyilván csak úgy nem lehet bemenni a szolgáltatóhoz.

Csepi, de.
mondjuk sokra nem megyek azzal h blacklistre rakatom, szvsz.

Nem is, de legalább más sem fogja használni, és dögöljön meg!

Csepi, nehogy azt hidd. Atirja az IMEI szamot valami 1000 Ft-os piacon vett fos telefon IMEI szamara, azt kidobja a kukaba, ezt meg vigan hasznalja tovabb.
A rendorseg tobbnyire valoban szarik ra, az egyeduli megoldas, ha magad megkeresed a telefont es visszaveszed - bar a valosagban ilyen projektrol meg csak egyszer hallottam, valaki asszem irt is errol egy blogot, persze USA-ban.

Részvétem

Ha 1 perccel többet kell emiatt szívnia a tolvajnak, akkor már megérte letiltatni…

Köv androidos telóra:
Cerberus Lopásgátló - Android-alkalmazások a Google Playen

WiZARD, pont ilyenre gondoltam. A leirasban nem latszik, de feltetelezem, hogy ez is tud mobilnet kapcsolat helyett kornyekbeli ingyenes WiFi kapcsolatot hasznalni netezeshez. Igy akkor is mukodik, ha a behelyezett SIM kartyan nincs net, vagy egyenleg, vagy egyaltalan nincs is benne SIM kartya.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...