Haszprus

Bölcsességfog eltávolítása műtéti úton

©   Haszprus   |   life

Sikerült egy ajánlott ismerősnél kiműttetni a jobb alsó bölcsességfogamat, akivel amúgy maximálisan elégedett is vagyok. Az arcomon lett egy nagy duzzanat, ahogy az előre jelezve is volt. A fog marha nehezen jött ki, nagy volt, és mélyen volt, egy ínymetszéssel kezdtünk, aztán csontfúrás stb, a fog kettémetszése hogy kiférjen, aztán még további hat lyuknagyobbítás mert tényleg nehezen adta magát. Fájdalomnak nyoma sem volt, igazából amikor kijöttem a rendelőből, madarat lehetett velem fogatni, annyira örültem hogy végre túl vagyok rajta.

Sajnos másfél nap után nem várt komplikációk merültek fel. Kattintás után 18+ képek saját felelősségre. Tényleg nem lesz guszti.


It felt so good.

Ja ez csak a kezdet volt, mert amikor láttam hogy mi termelődik másfél nap után a számban, és a torkom is elkezdett felduzzadni, kiszedtem a számból a megalvadt vért de 15 perc múlva egy ugyanakkora csomó gyűlt a helyére, na akkor telefonálás, kerestünk egy 0-24-es dokit, elvánszorogtunk oda, a csaj teljesen kétségbe esett, hogy ez bizony kórház lesz sürgősen, sebészet stb, a Szent Jánost nevezte meg, mondtam hogy látta-e már életében a Szent János kórházat, én oda tuti nem megyek ezzel meghalni, de amúgy nem is volt olyan egyszerű nyitva találni hétvégén bármit is.

Végül a Szentkirályi lett (ahol a doki lecseszte a portást hogy minek engedett be minket, miért nem az utcán várakoztat, nem szereti amikor egymásnak adják a kilincset a betegek), onnan Mária utca (ami az internet szerint zárva van, de igazából komolyan, kurva nehéz találni bármi épkézláb nyitva levő helyet), szájsebészet, vérnyomás, intravénás véralvadás, a seb és a varratok kiszedése, megtisztítása, újra összevarrás, kurvára fájt igazából, végig remegtem a székben, a doki meg láthatóan jobb elfoglaltságot is el tudott volna képzelni magának (ezt konkrétan mondta is), kb félálomban volt a csaj, az asszisztensek nem tudták az eszközök nevét, olyan kommentek mentek miközben hárman dolgoztak rajtam ügyeletesek, hogy nem csodálkoztam volna ha ott patkolok el a helyszínen (mit tudom én melyik az [az eszköz], nem látok semmit se - cool). Biztonság kedvéért utána elmentem ellenőriztetni magam egy negyedik helyre, hogy nézze csak meg egy új doki is, azt mondta rendben leszek. Igazából innentől kezdve kurvára fájt az arcom, eddig kb nem volt semmi bajom, azon túl h valahonnan vér folydogált a számba megállíthatatlanul. Na mindegy is. Egyébként tükörben ahogy nézem, két tök irreleváns részt sikerült összevarrnia az utolsó dokinak a számban (két olyan húsrészt amik amúgy külön kéne legyenek, nem tudok pontos megnevezéssel szolgálni). Remélem nem forrnak össze. Szeretem a magyar egészségügyet.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 3 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Jobbulást, nekem ~10 éve Jánosban szedték ki…

WiZARD, akkor jobbulást neked is, gondolom azóta is próbálsz felépülni belőle
válasz 1 like

OMG :-(

Nekem is durvák a bölcsességfogaim, mondta doki fogröntgenre, hogy jó mélyen be vannak ágyazódva és eléggé L alakúak a gyökerek. Félek, hogy durvább lesz, mint egy szülés.

"kurva nehéz találni bármi épkézláb nyitva levő helyet"

Először úgy értettem, hogy nyitva lévő sebhelyet kurva nehéz találni :-)
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...