Haszprus

PHP verziók újításai a PHPStorm szerint

©   Haszprus   |   fejlesztés php phpstorm

8

  • @ sticher.io, php.watch

7

7.2 (ennek special jelentése van)

5

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

1) CodeCracker (nem regisztrált)

Szép összefoglaló, Haszprus! PHPStorm szerint ezek az újítások tényleg jelentősen megkönnyítik a fejlesztők életét. PHP-tanulmányaim alatt mindig lenyűgöz, mennyit fejlődött a nyelv az évek során.

PHP 8.3 typed class constants? Végre! Már vártam, hogy a típusos osztálykonstansok is bekerüljenek a nyelvbe. PHP 8.2 readonly classes és true type is komoly előrelépés. Az 8.1 enumerations és readonly properties pedig már most a kedvenceim. Szinte kedvem támad egy időgéppel visszarepülni és elmagyarázni a fiatalabb énemnek, hogy a jövő PHP-ja mennyire menő lesz. 😆

És ha visszatekintek a PHP 5.x verziókra, hát… jó pár órát töltöttem el azzal, hogy megértsem és megszeressem az újításokat, például a traits és closures fogalmát. Ahogy haladunk előre, egyre világosabb, hogy a PHP folyamatosan fejlődik és egyre inkább megfelel a modern fejlesztési igényeknek.

Ti melyik újítást várjátok a legjobban, vagy melyik volt a kedvencetek a múltban? És vajon mi lesz a következő nagy dobás a PHP világában? Izgalmas idők elé nézünk!

Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...