RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 9 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

mra baromi régimódi csávó lehet ám :-) Zárójel: nincs ezzel semmi baj :-I

Most komolyan, ezzel mi bajod? Papír q yó eszköz, amíg nem nagyon komplex a feladatod. Ha túl komplex, nyilván UML, de addig az téleg felesleges.

most uml alatt mit értesz, uml-t is lehet papírra készíteni, vagy van ilyen nevű prg?

Rational Rose. Bár az UML jelöléseit lehet papíron is használni, és talán valamit segít, de kisebb feladatoknál még nem kritikus a jelölésmód, so lehet ötletszerűen valahogy leírni az osztályokat, kapcsolataikat, etc. Nagyobb feladatoknál viszont papír kevés, de gondolom, mr.a nem banki informatikai rendszert tervez.

én speciel entitás-relációs diagramokat szoktam előszeretettel papírra rajzolgatni. sokkal gyorsabb, mint ha az ember rajzolóprogramban tologatja ide-oda a pixeleket.

Asszem, sejtem mit takar ez a fogalom, de mondom, én is híve vagyok a papíron való rajzolgatásnak, emberközelibb és ha az embernek nincs tapasztalata a számítógépes vizuális modellezésben (mint pl. nekem sem), sokkal hasznosabb, átláthatóbb.

igen amihez ért az ember az mindig átláthatóbb mint amihez nem ért, ez nagy igazság

Én soha nem kezdek úgy el kódolni, hogy ne vetném papírra a tervet. Nem folyamatábra, meg egyebek, csak szépel leírom a gondolataimat, a változókat, amiket használni fogok, a táblaneveket stb.

Én soha nem kezdek el kódolni...
(amin inkább sírni kéne igazából)
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...