zene - 88 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


mindet
jan
feb
már
ápr
máj
jún
júl
aug
sze
okt
nov
dec
2015
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2013
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2011
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2010
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2009
-
-
-
-
-
-
-
-
2003
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Haszprus

I heart my life

©   Haszprus   |   fejlesztés life zene energiablog meló php scala

Ma este úgy érzem hogy újra beleestem a programozásba (Scala, Angular, JS, Django, PHP, so many tech stuff & so many possibilities)

Közben ez szólt és betoltam egy m&m's-es karamellás mcflurryt

Annyira kurvajó idő van... És az új monitoromnak olyan gyönyörű színei vannak. Ahh, istenem

Tervek vannak.

Holnap amúgy vizsgám van de ez annyival érdekesebb

Client-side JavaScript App built using AngularJS wrote in CoffeeScript, served from the Play 2 Framework and using document persistence with Reactive Mongo a non-blocking Scala client for MongoDB.

Úgy érzem, mintha a lehetőségeim végtelenek lennének

Haszprus

Patron

©   Haszprus   |   barátok buli zene energiablog one x mobilfotó

Oh yeah, ma Patron volt 1-től 11-ig enyhén hiperaktiv mozgással (ebből két óra fixen az emelvényen), kardiónak is megtette volna, 2,5 kg le is pattant estétől reggelig (nyilván egy része víz, de egy része nem! ) — at WONDERLAND : 3l3ktro Groove / MightyB / Stick / Goldsound @ PATRON

aug. 26. 08:01 olyan izomláz van a hátamban hogy az nem igaz

Haszprus

Day 49 @ Sanoma

©   Haszprus   |   buli fáradtság fejlesztés sanoma zene energiablog

Hétvégén alapoztunk, voltunk Morri Ligetben és Coronitában, hajnalban csatlakozott egy kedves régi ismerős is, közben befoglaltam megint a szekusok székét , hétfőn éjfélig dolgoztunk, este hívnak telefonon bocs dolgozom, írnak skype-on bocs dolgozom, taxi haza és még tovább, power, kedden pedig alvásmennyiség alapján kipihenetlenül, gyakorlatilag mégis úgy pörögve, mint még soha folytattam (boss meg is kérdezte, mit tolok). Vuttu-tuttu vuttu-tuttu. Red Bull Hell C Vitamin Béres csepp Ginseng ampulla kávé, szóval mindent, de ami leginkább pörget az az ha valamit lerakok és azt elismerik. (Másik boss másnap külön odajött mosolyogva gratulálni, apróság, de mégsem.) Nap végén hazaindulás előtti percekben beesik egy task amit csináljunk meg még ma, nyilván. Safranek, jöjjön közelebb... Itthon megnyitom a shellt, majd telefont emelek az ágyban hogy felhívjam akivel nem lehetek, helyben elalszom ruhában, égő lámpával, ahogy kell, de ezúttal legalább cipő nincs rajtam. Éjfélkor felébredek, kipihent vagyok, emaileket írok meg ticketeket kezelek 3 órán keresztül, elolvasom amire napközben nem volt időm, megírok pár irányelvet és kitűzök pár célt a karbantarthatóbb folyamatok érdekében, aztán ráébredek, hogy nem is tudok már aludni, no meg hogy hajnal 5 múlt.

Ami most jó:

  • Yves Larock - The Zoo (Muzzaik Remix)

Jó még:

  • Djuma Soundsystem - Les Djinns (Trentemoller remix)
  • Wawa - SOMBRITA ( Lauer & Canard ft Greg Note Rmx )
  • ANIMA SOUND SYSTEM - Tedd a napfényt be a számba ( MATULA feat GOLDSOUND remix )
  • Andy Caldwell feat. Lisa Shaw-Warrior (Tiger Stripes Mix)
  • Loco & Jam - Medusa [Rekluse]
  • Popmodell - Kiskece (radio edit)
  • Loco & Jam - Medusa [Rekluse]
  • Pet Shop Boys-Love Etc (Gui Boratto Remix)
  • Serge Devant Addicted with lyrics 2009 [HQ Club Mix]
  • Radio Slave Feat Danton Eeprom - Grindhouse ( Dubfire Terror Planet Remix )
  • Mightyb - Taj Mahal (Original Mix)
  • MATULA feat GOLDSOUND - Wonderful World (original)
  • Chris Lake & Nelski - Minimal Life (Original Mix) (HD)
  • Federico Scavo, Alex Kenji - Gimme Five (Mix 1)
  • Modestep - To The Stars (Break The Noize & The Autobots Remix) (Official Video)

A reggeli kardio alapjai. És az fontos.

Haszprus

Ustream csapatsör, Dokk, Coro, Corvin tető

©   Haszprus   |   barátok buli ustream coro corvin zene meló

Halálosan fáradt voltam tegnap este, de nem volt mese, kellett indulni a ustream site 2 csapatsörözésre a 400-ba, majd az Ellátóba, és még Geri is megkérdezte nem megyünk-e bulizni, hát de nanáhogy megyünk, úgyhogy vele tovább alapoztunk itthon, és elnéztünk először B7-be, ami töküres volt, aztán Studioba, ami megintcsak, végül a Dokkban, később a Coronitában kötöttünk ki, amik viszont roskadásig fullon voltak, és mellesleg kibiri kib* jó volt a buli egészen reggel fél nyolcig, amit egyikünk se gondolt volna hogy eddig bírjuk. (Én amúgy még pörögtem volna tovább is, Coronitában megint marhajó volt a zene.) Utána még dumáltunk egy csomót. Szerdán Szilárddal és Gáborral voltunk Corvin tetőn, ma estére is valami hasonló várható.

Haszprus

Szilárd & Corvin tető

©   Haszprus   |   buli zene php epam corvin power haszprus

IRCQuote fight! In the ring:

voltam epamosokkal bulizni az este, szilárddal feljöttünk előtte hozzám inni aztán gáborékhoz csatlakoztunk a corvin tetőn. szilárddal beszéltünk az önértékelési problémáimról, leírtam 3 gondolatát:

- nagyon értesz az emberekhez és nagyon is akarsz érteni hozzájuk

- szard le mások véleményét

- hidd el h a felhozatalban elég magas szinten állsz. akik php-vel foglalkoznak, kb. a venere csapata az akit az 5 év alatt, amióta dolgozom... alkalmaznék...

Közben rámírt Gyuri (jedlikből):

Haszprus

A fülke :D

©   Haszprus   |   barátok buli epam meló zene l0lzor videó

Kurvajó buli volt Szilárddal és Gáborral Állítólag már mindenki engem nézett amikor a biztonsági őr kimenekített a ketrecből. Utána leültem az őr székébe… A karaoke teremben levőkre meg rá akartam zárni az ajtót. Jó buli volt na. Megünnepeltük, hogy tegnap volt az utolsó napom az EPAM-nál.

Mellesleg megjegyzem hogy ma is bementem velük ebédelni. Partyarcok roxx

Haszprus

Belga @ zp ScoobyZolival

©   Haszprus   |   barátok buli zene

No ma egy Belga koncertre csöppentünk be. A magam részéről a Zöld Pardonban utoljára kb. 4-5 éve voltam, ütött maga a hely és a közönség is rendesen, főleg nappali fényben józanul.

Nekem picit csalódást nyújtott a dolog, nagyon tré zenéket kevertek a számok alá, a szövegeket se tudták normálisan kiénekelni (nekem úgy tűnt hogy nem is akarják), ellenben benyomtak egy csomó mulatós zenét (még egy Sanyi nevű ficsúr is volt szintetizátorral), hát… A végére viszont jött egy Billie Jean zenéjére nyomott kalauz, na az nagy meglepetés és egyben királyság volt. Összességében amúgy jól éreztem magam, szvsz simán mennék Belgára máskor is.

A képre kattintva kapsz egy ízelítőt a magyar nemzeti rapből, amire eléggé rámozdult a nép.

mainframe

Ha már lúd...

©   mainframe   |   howto hwsw zene net sux

Úgy kezdődött az egész, hogy beszívtam egy vírust, ami az USB-s adathordozókat támadja. Mivel jött? Egy Mininováról töltött ISO-editorral, amivel épp WIndowst akartam telepíteni a pendriveomra. Hogy ezt miért nem vette észre a Norton 360, rejtély. Mindegy, a megoldás egyszerű volt, sikerült pusztakézzel megküzdeni a vírussal. De ugye a baj nem jár egyedül, hanem csőstül jön. Ezért mindjárt azzal folytatódott a dolog hogy a Norton egyszercsak kitalálta hogy aktiváljam újra, addig ő nem működik (lehet hogy a vírust is már ezért nem észlelte). Ennek az a hibája, hogy nem tudom aktiválni (az indokokat találd ki magad), csak telepítéskor ügyesen. Az meg már mikor volt, a fájlok azóta hol járnak...

Szóval itt álltam védelem nélkül, és nekem márpedig kellett volna a PartitonMagic teljes verziója, mert össze akartam vonni két partíciót, amiből az egyik megüresedett a 1,5TB-s külső vinyóm megérkeztével (majd mindjárt lesz ez is, nyugi...). Végül sikerült, de paráztam hogy nehogy megint vírus legyen a vége. Szép türelmesen megvártam míg összemergeli a két partíciót, aminek a végén kedvesen-udvariasan hibával leállt a szentem. Újraindítottam, és hát látom hogy az egyik partíció helyén csak formázatlan üres hely van. Szerintetek melyik helyén? Naná hogy annak amelyik tele volt. Ez 50GB zenét jelent, ami most nagyrészt archiválatlanul csak úgy huss, eltűnt a semmibe. Ezután egy félperces művelettel összeraktam a két meghajtót, hiba nélkül. Persze hogy csak akkor basz be a ménkű ha az jelentős adatvesztéssel is jár. Potyára nem, mert minek. Hálisten megmaradt a winamp playlistje, tehát tudom mit kéne beszerezni újra, de a mininova nem volt elérhető se tegnap, se ma. Bármi egyéb igen, csak az nem.

Aztán ott van ez a külső vinyó. Ez egy olyan állat, hogy ha indításkor be van dugva, akkor a Windows nem indul, mert inkább ezzel szöszmötöl (erről akar indítani, vagy nemtom...). Nem, nincs benne a bootszekvenciában, sőt, amennyire én látom, a gépem nem is tud USB-s eszközről bootolni. Megpróbáltam átdugdosni az összes létező USB portba, hátha valamelyikre nem izgul, de sajnos ugyanaz van minddel. Úgyhogy bekapcsolásonként dugdoshatom ki-be. Mondjuk ettől eltekintve tökéletes, és ugye ez sem a meghajtó hibája, ugye... Továbbá itt az új monitorom. Lecsekkolom pixelhibáért amint hazaértünk vele barátnőmhöz, semmi gondja. Aztán hazahozom magamhoz, beépítem a végső helyére, belövöm, miegymás, és másfél napi használat után látom hogy van egy fekete alapon kék pixel a jobb szélén. Szerintetek most menjek tönkre idegileg, vagy mi...? A hab a tortán csak egy apróság: dual display-es felállásban a Chrome az elsődlegesnek kijelölt monitor felbontását használja teljes méretnek, akármelyik monitoron van is helyileg. Lol?

A legszebb az ilyenekben, hogy sosem egyenként, időben jól elosztva történnek, hanem ilyen burst-ös jelleggel. Szóval már nem érne felkészületlenül ha holnap akár be se kapcsolna a gépem, mert miért ne... Kérdéseim hozzátok, hogy értelme is legyen a posztnak, ne csak a nyivákolás:

  • Mit ajánlotok Norton 360 helyett? Olyasmi kéne ami nem nyaggat folyton, és van benne tűzfal, víruskereső és -irtó, illetve valami optimalizációs eszköz (defragmentálás, ilyesmi) is.
  • Aki ismerős ilyen témákban, az javasolhatna valamit a külső vinyó problémájára, hogy hogy lehetne mindig bedugva.
  • Végül, de nem utolsó sorban mondjátok meg, az isten szerelmére, ugye nem csak velem baszik ki a mininova, hanem mindenkinél szar?
Köszi előre is.

Haszprus

Energia-bejegyzés 2

©   Haszprus   |   zene energiablog

A hangfalból ezen a reggelen is tiszta energia dübörgött…

Igazából arra jövök most rá, hogy már egy ideje kibiri k. kurvajó kedvem lenne, csak eddig volt valami ami ezt az egészet lenyomta, és most nincs.

Az auto playlistem az alábbiakat dobta.

POWER POWER.

Lenyomunk mindenkit.

Túláradó energiablog.

Tamás

A Last.fm zenekarok hasonlósági gráfja

©   Tamás   |   zene adatbányászat

Volt már szó itt a blogon régebben a Last.fm-ről, úgyhogy csak röviden: ez egy közösségi oldal, ami alapvetően a zenei ízlés köré szerveződik. Felraksz egy plugint a zenelejátszódhoz, ami innentől kezdve folyamatosan küldi a Last.fm szerverének, hogy mit hallgatsz, az pedig megjelenik a saját Last.fm-es profiloldaladon, és boldogság van. Eddig kb annyi értelme van, mint az iWiW-nek (azaz semmi). A dolog ott kezd izgalmas lenni, amikor egy kicsit elkezdjük analizálni ezt a rengeteg adatot, ami ily módon összegyűlik a Last.fm szerverein. Pár hete volt némi időm és elszórakoztam az oldallal egy keveset; ha érdekel, hogy mi jött ki, olvass tovább.

Tamás

Claudio Cordero - Enlace

©   Tamás   |   zene

Disclaimer: ebben a bejegyzésben gitárbuzulás és hasonló extrém viselkedésformák nyomonkénti megnyilvánulása tapasztalható. Erre kevésbé fogékony emberek nyugodtan ignorálhatják az egész bejegyzést, jól.

Emlékszem, tizenéves kis tök voltam és alig egy éve fogtam gitárt a kezembe először, amikor Gy. haverommal (hasonlóan kezdő gitáros volt akkoriban) azon elmélkedtünk Fehérváron egy tízemeletes ház tetején egy üveg vörösbor (talán KoccintósTM), valamint a ház csöppet alkoholistának kinéző gondnoka társaságában, hogy mekkora szélsőséges exhibicionizmus kellhet ahhoz, hogy valakiből gitárvirtuóz legyen. Gy. ekkoriban jött rá arra is, hogy a gitár valójában nem is szigorúan pengetős hangszer, mert a műanyaghúros gitárján a húrokat felülről bal kézzel merőlegesen ütlegelve is lehet dallamot játszani, csak nagyon idiótán hangzik. Néhány percre rá megbeszéltük, hogy ha majd egyszer iszonyat drága és minőségi elektromos gitárunk lesz, akkor írunk olyan számot, amiben egyszer sem kell megpengetni a húrokat jobb kézzel, csak ballal ütögetni, és az milyen fancy dolog lesz. (Akkor még hallani sem hallottam a gitárhúrok egyéb kreatív alkalmazási módjairól, pl vonóval is kiválóan lehet rajta játszani (ld. Kjartan Sveinsson), sőt egy időben kedvenc szórakozásommá vált az, hogy a méregdrága slide-gyűrűt sörösüveggel helyettesítem játék közben). A projekt pár napra rá persze feledésbe is merült, mint a legtöbb tinédzserkori fellángolás (mifelénk a ráérő fiatalok első számú szórakozása volt, hogy alapítanak egy punkzenekart vagy valami hasonlót), amíg pár napja rá nem találtam a címben említett úriember egyik videójára a YouTube-on. Cordero nevére egyébként méltatlan módon a Google jelenleg a magyar weben egyetlen találatot hoz, az is egy beindexelt angol levlistán található, úgyhogy ezen két esemény együttállása kiváló apropót biztosít arra, hogy ezen a tarthatatlan helyzeten változtassak. (Cicerói körmondatok ezennel beszüntetve, ígérem).

mainframe

King's X

©   mainframe   |   zene

A King's X nevű zenekarral való megismerkedésem elég kalandosnak és sorsszerűnek mondható, ugyanis egy használt CD-ket (is) árusító boltban lettem figyelmes a tok nélküli, minden 100-as szekcióban árválkodó, amőgy vizuálisan baromi jól kinéző lemezre. Naranccssárga alapon vörös kelta fonat volt a látványterv a korongon (és emellett semmi felirat), ott helyben kicsit bele is hallgattam, de nem is figyeltem rá oda igazán, csak nem akartam hogy hülyének nézzenek amiért nem is érdekel mi van a CD-n amit megveszek. Én ugyanis látványelemnek szántam, valahová dekorációnak. Elő is készítettem mindenféle szerszámot otthon hogy akkor feldolgozzuk a nyersanyagot, de gondoltam egyet, és egy búcsúpörgést engedélyeztem a cuccnak, annyira csak nem lehet borzalmas ami rajta van. Életem egyik legjobb döntése volt. Rég hallottam ilyen dallamos, azonnal megragadó zenét. Akkor még nem tudtam, de a texasi King's X 1996-os, Ear Candy című albumát halásztam ki a zavarosból.

Ám ez még utána sokáig titok is maradt előttem, ugyanis mint azt fentebb említettem, semmi felirat nem volt a CD-n. Csak úgy hívtam: az én zeném. És csak évekkel (komolyan, több évvel) később kerestem rá pár dalszövegre ami alapján kiderült hogy mit is hallgatok. Miután kiderült, szereztem pár egyéb albumot is tőlük, és bár addigra már ezerszer meghallgattam, mégis ez maradt a kedvencem. Saját magukat Rock-zenekarként definiálják, de ez az a régebbi stílusú, ha úgy tetszik puhább rock. Ami nem is baj. Amit még ki tudok emelni, az a 2000-es Please come home... Mr. Bulbous album.

Ez a kettő nagyjából egyezik stílusában, a többi, amennyit sikerült belőlük hallgatnom, kicsit más, de azok is jók. Mindre jellemző az egyéni stílus, és a lendület. Néhány számnak kicsit szokni kell a dallamvilágát, de a kiemelt két album abszolút ajánlható mindennapi fogyasztásra is.

A beszerezhetőségéből azt kellett leszűrnöm, hogy azért annyira nem elterjedt a dolog, de érdemes utánajárni kicsit. Ha másért nem, akkor azért hogy velem megoszthassátok amit találtatok, ugyanis még sokminden hiányzik tőlük. Most hogy nézem kicsit a találatokat neten, látom ám hogy az E-klubban is felléptek '99-ben. Egy igen jó mondat róluk, innen: A három magas kvalitású zenész tehetségét senki nem vitatja, sőt, ódákat zengenek róluk, ám az igazi átütő siker sok-sok lemezzel a hátuk mögött sem érte el őket. Minőségi albumok sorával a hátuk mögött azt hiszem ma már azért elégedettek sorsukkal - és be kell valljam, szerintem nem is illene hozzájuk a megasztárság.

Haszprus

Marilyn Manson

©   Haszprus   |   zene

Zenei bolyongásaim folytatódnak. Eddig kimaradt az életemből Manson munkássága (az utóbbi 10 évben nem sok zenei csatornát néztem), de most ráakadtam, és kurvajó A klipjei is (illetve főleg azok), pl a Beautiful People és a Tainted Love, ami utóbbi ráadásul az egyik kedvenc vígjátékomhoz kapcsolódik. Profi. Mondjuk ezt a kettőt néztem meg elsőként úgyhogy lehet hogy csak sorrendiség miatt A tracklistemben is jól néz ki Tiesto összes és a Future Trance vol 1-40 mellett.

Még néhány év és kiderül, hogy igazából punk/rokker/gót vagyok. Kezdhetek aggódni?

Update máj. 01. 00:45: igen, a Nobodies is kurvajó! Megfelelő minőségben. (youtube-on nem jön át)

mainframe

Szeretném kérni a...

©   mainframe   |   zene

És az milyen már, hogy az ilyen 'mainstream' zenéknek újabban kilométerhosszú neve van? Gondolok itt arra a megoldásra, hogy XY versus N featuring Z (FG remix). El tudom képzelni a jelenetet, amint a szórakozóhelyeken (természetesen a hangos zenét túlüvöltve) próbál a nép egyszerű gyermeke zanét kérni a Dj-től.
Szeretném kérni a...(és jön a félórás számcím) - pontosabban jönne, ha azalatt nem tenne be már három másik számot a lemezlovász. Na ja, trendnek kell lenni...! (Igen, kondi közben roxyt hallgatok és nemszeretem. )

Update, kommentekből átemelve: A mainstream egyre inkább arra áll rá, hogy feldolgozás, meg remix, meg ha nincs jóhangú énekesünk, akkor cápázunk egyet, aki ráér… És ez nem jó szerintem. Ha zenekar, akkor legyen egyben, készen, és tudjon saját számokat írni, amiket nem kell ötször újrakeverni, hogy kibírjanak egy hetet a köztudatban.

Haszprus

Kiszel Tünde - Worst Song Ever

©   Haszprus   |   zene szánalmas

Nem tom mi a szám valós címe, de ez is lehetne. A klipbe már belepörgettem valamikor régebben, amikor linkelték a YouTube-ról, de nem különösebben érdekelt. Most linkelték megint, és gondoltam nemcsak belenézek, hanem hangot is adok rá. Egészen megdöbbentem, azt hittem biztos valami tipikus popzene lesz, és totál nem. Hogy megy a szélgéppel fújt hajhoz ez a lassú szám? Viszont nem ez a lényeg, hanem hogy valami hihetetlen hangzásvilága van a dolognak, és most elsősorban Kiszel Tünde hangjára illetve énektehetségére gondolok. Nem tudom, ennek a nőnek tényleg ilyen hangja van vagy ez valami effekt? Nem nézek tévét, nem tudom hallottam-e már valaha beszélni (énekelni tuti nem). Akárhogy is, fájdalmas. Ki találta ezt ki? Egyáltalán mit keres Kiszel Tünde a médiában? Na jó, nyilván hozza a megfelelő nézettséget. Erre van igény.

Update 12:54: lapzárta után érkezett: A televíziózás alkonya - Lexike! Ez kész, ezen majdnem könnyesre…

Ps. tudom hogy mindez 3 hónapos, sajnos/szerencsére nem vagyok naprakész a mocsokból

mainframe

Ghymes - Messzerepülő

©   mainframe   |   zene

Srácok, nem tudom hogy ez csak az újdonság varázsa-e, de szerintem ez az egyik legjobb Ghymes album. Tudom hogy már nem forró aktualitását tekintve, de én kb. egy hónapja jutottam hozzá.

13 számról van szó, amik talán a régebbi, ütősebb Ghymes-hangot hozzák többnyire. A múltkori Héjavarázs kicsit leülős album volt, de persze a maga nemében jó. Ez visszatalál a Rege világához, egyből az indító Regölés c. számmal indul a hangulat, és szerintem talán ez a legjobb szám is az albumon. Annak ellenére hogy 5 és fél perc körüli, a ciklikus szöveg miatt elég hosszúnak tűnik (ami ebben az esetben jó ). Azt szeretem a Ghymesben, hogy többarcú. Akár egy albumon belül is tudnak mutatni legalább 3-4 féle hangulatot. Így a pörgős Regölés mellé felzrkózik a Hú, hú c. lendületes darab, a Csengőcsángó, és a Teremlakó is a maga szigorú ritmusával. Emellett ott vannak azonban a lassabb, szomorú (?) dalok is, mint a Holnapután (ami engem rettentően emlékeztet a Héjavarázsról a Január-ra), a Nyugtató, az Álom Elé, és a címadó Messzerepülő. Van egy-két költőibb, vagy tradicionálisabb hagvételűbb darab is, az Életvíz, és Szép Jel, és a Kördal konkrétan. És van még két szám, a Szimkópé, ami szerintem inkább a Ghymes zenei agymenései közé sorolható, mert dallamilag és szövegileg annyira nem zászlóvivő. A végére hagytam a Csillagreggae-t, ami az Üvegtigris 2 egyik emlékezetes jelenetének aláfestő zenéje volt, és ezzel kiegészülve mindig mosolyra húzza a számat ha hallgatom.

Összességében talán azért jön be nagyon az album, mert a Héjavarázsból hiányzó dobok itt nagyon határozottan tértek vissza a pörgős számokban. Kezdtem azt hinni, hogy a Ghymes inkább költői, lírai, melankólikusabb vonalak felé fog tendálni, meg megijesztett Szarka Tamás szólóalbuma (Minden feloszlás így kezdődik...), de a Messzerepülővel visszaegyensúlyoztak az eredeti, általam megkedvelt stílushoz, és egyúttal megmutatták, hogy még mindig tudnak újat mondani, játszani. Csillagos ötös!

mainframe

Värttinä - Ilmatar

©   mainframe   |   zene

A Värttinä nevű finn zenekar majdnem teljes repertoárját végighallgatva (ami nem kevés) arra a végeredményre jutottam, hogy a sok jó album közül a legjobb és egyben a legfogyaszthatóbb is az Ilmatar című, 2000-es alkotás. A zenéjük határozottan folk, és egyes albumait nem is ajánlanám bárki fülének, mert hajlamosak néha elmenni a visítós hardkór népzene irányába. Ám ez az album tudja megfelelően ötvözni az egyes elemeket úgy, hogy nem esik át a ló másik oldalára, és nem lesz belőle valami Nox vagy Crystal-szerű átlagpop. Természetesen így is erős rétegzene marad a cucc (bár ezzel a kifejezéssel próbálok óvatos lenni, mióta múltkor a Deleriumot tituláltam annak (mondjuk arról is kiderült közben hogy a nép nagyrésze csak a remixeit ismeri, de mindegy... )), tekintve hogy végig finn nyelven tolják, és hát ugye népzenei alapokon.

Kedvenc trackjeim a 03.Laiska, ami leginkább engem munkadalra emlékeztet, ezáltal szigorú ritmusa van, és magával ragadóan hömpölyög végig mind a 4 percen. Tetszik hogy egyenként léptetik be az elemeket, ezt sok zenéjüknél játsszák el. Elkezdi egyszál magában egy szólóénekes, jön alá egy ritmus, majd egy szólóhangszer, majd egy kórus, majd a többi hangszer, esetleg mégegyfajta ritmus, és egy második kórus. (Kis eltérésekkel így van pl. a 06.Aijo-ban, ami másik nagy kedvencem.) Én nem értek a zenéhez, lehet hogy ez valami alap trükk, csak én nem ismertem, de bejött. További kötelezően meghallgatandó számok: a 04.Liigua, és a 08.Linnunmieli, illetve még a 11.Meri, az utóbbi azért, mert ez egy sirató, és egy részben a sirató asszony magyarul beszél, bár elég nehezen kivehető ha az ember nem figyel oda direkt.

No, egyszóval a teendő: hallgassátok meg ezt az albumot. Ha ez nem jön be, ez nem a Ti zenétek. Ha ez viszont bejön, érdemes megpróbálkozni az együttes többi művével is (11 album, hajrá! ). Második lépésként talán az Oi Dai című albumot ajánlanám. Végső konklúzió: nagyon kellemes kis cucc, nem túl népi, de azért összességében népi, és mint olyan, legalábbis érdekességként érdemes egy próbára.

ScoobyZoli

Apple Kreatív Nap

©   ScoobyZoli   |   hwsw zene apple

A Belvárosi Színházban került megrendezésre a Apple termékbemutatója, délelőtt digitális fotózással kapcsolatos előadás volt, utána pedig zeneszerkesztésről, elsősorban a Logic szoftverről esett szó és kép. Én csak az utóbbin vettem részt, egyszerű regisztráció után megkaptam a head-setet(angol anyanyelvű az előadó), útban a ruhatár felé volt néhány jellegtelen termékkiállítás, az előtérbe bezsúfolt pár hangszer, és egy tucat fotósállvány egyáltalán nem keltette fel az érdeklődésemet.

A bemutató összesen 2 órás volt,hangban és képben elég korrektül megismertették a GarageBandet és a Logic-ot. Nekem főként az hiányzott, hogy 90%-ban előre rögzített sávokkal demonstrálták a lehetőségeket, semmilyen hangszer hangját nem rögzítették a helyszinen. Túl sok újdonsgágot nem tanultam, érdekes volt a Logic párhuzamos audió- és videoszerkesztési szolgáltatása. Számomra csalódást okozott, hogy a nagyobb hardverigényű folyamatoknál(pl. mastering, komolyabb VSTi futtatása)a MacBook Pro-ról az előadó mindig átkapcsolt a Mac Pro Quad-Core Intel Xeon-ra(aminek ára 800e forint körül mozog). Vajon, ha egy felsőkategóriás notebook is nehezen bírkozik meg ilyen feladattal, akkor a MacMiniről miért állítják,hogy teljesértékű zeneszerkesztési szolgáltatást nyújt?

Összességében érdekfeszítőbb prezentációra számítottam, a zeneszerkesztés felszínét kapargatták, lehetett volna még több tartalommal is megtölteni a Workshop-ot. Több információhoz jutottam a bemutató előtt néhány széksorral odébb ülő 2 férfi beszélgetéséből, melynek egyik tagja Frei Tamás volt. Tudom, nem szép dolog hallgatózni, de baromira unatkozatm, így megtettem:-))

mainframe

Delerium - Nuages du monde

©   mainframe   |   zene

Rétegzene-ajánló következik, hogy lássátok: én is hallgatok ilyet, nem csak Tamás. Sznobizmus rulz.

Szóval Delerium. Ez a zene leginkább chillout/ambient kategóriába sorolható (bár mindig is hadilábon álltam a kategóriákkal), szóval nem hallgatnivaló, hanem inkább háttérzenének felel meg. Az aktualitás ami a látómezőmbe sodorta, az az új albumuk (Nuages du Monde = A Világ Felhői) megjelenése volt. Ennek ügyén legálisan elmentem egy legális CD-boltba, ahol legálisan megvettem az eddigi legális albumaikat legálisan. (Hofi Géza, szeretünk ) Kicsit ambivalens a stílusuk. Karma című korábbi albumuk hasonlít leginkább erre a mostanira, sok benne a folkos elem, nincs kellemetlenül meggépesítve (legalábbis nem hallatszik rajta). Egészen izgalmas hatások vannak benne, még én is élveztem pedig nem vagyok erre a stílusra hangolódva.

Ami még megvan tőlük, az a Syrophenikon, de az közelébe sem ér a fenti kettőnek. Zavaróak az effektek, sok szám inkább ritmikus zaj, mint zene. Nem igazán értem, hogy tudnak ennyire kétfélét produkálni. Van még bőven albumuk, csak a többi nem volt meg éppen a CD-boltban, de majd később hoznak talán. Ha azok is meglesznek, update-elem a bejegyzést. De addig is leszűröm: mindenképpen érdemes meghallgatni, ha mást nem hát a Karmát és a Nuages du Monde-ot biztosan!

update 2007.01.19.: Meghallgattam a Poem-et is, az is állatkirály. A Chimera is jó, van rajta jópár nyerő szám, de összességében elmarad a többitől. (Syrophenikonnál így is mérföldekkel jobb!)

Tamás

The Third and the Mortal - Painting on Glass

©   Tamás   |   zene

Folytatjuk beteg zenék, amiket a kutya se ismer, pedig megérdemelnék rovatunkat, és hogy ne menjünk messzire Izlandtól, most egy norvég bandát néztem ki magamnak.

Illetve nem is most, mert a The Third and the Mortal-t már elég régóta hallgatom, sőt még a régi blogomban is írtam róla valamikor. Most annak apropóján veszem elő megint, mert a last.fm-en tegnap ráakadtam a második emberre Magyarországon, aki ismeri őket (az első ugye szerény személyem volna).

Szóval ez a norvég zenekar (pontosabban a Painting on Glass c. albumuk, a többiből sajnos csak részleteket ismerek) valami félelmetesen jó. Semmi duplalábdobos hajrázós zúzás, semmi klasszikus északi hörgmetál, vagy C-re lehangolt gitárok (mert a Limp Bizkit óta a D már nem elég kemény) - ezeket a kliséket sikeresen elkerülik, és közben mégis egy olyan baljóslatú és sajátos hangzású atmoszférikus zenét játszanak, hogy már lassan két éve nem bírok betelni vele, és időről időre újra előveszem, hogy aztán három óráig ki se vegyem az iTunes-ból. A Magma például tipikusan olyan szám, amit nem mernék egy sötét erdőben éjszaka egyedül hallgatni. Aztán a Commemoration atonális dallamai, a Crystal Orchids régi gramofonlemezes-sanzonos hangulata... a Persistent and Fleeting akár Dead Can Dance-dal is lehetne, a Dreamscapes és a Veiled Exposure pedig helyenként tiszta Gathering (még a Nighttime Birds és a Mandylion korszakából, amikor Anneke még nem rózsaszín topban állt ki a Sziget közönsége elé), ugyanakkor az art/lounge rock és az ambient stílusjegyeit is magukon viselik. Mindezt pedig úgy, hogy az egyes stílusok hihetetlen lágyan illeszkednek egymásba, az énekes leányzó hangja pedig valami hátborzongatóan szép... Egyszóval aki a rock/metál vonulatból nem csak a három- és négynegyedes gitárreszelést szereti, annak kötelező darab.

Tamás

Sigur Rós - Takk...

©   Tamás   |   zene

Elhatároztam, hogy szegény Haszprus blogja lesz az a szócső, amelyen keresztül a saját zenei ízlésemet próbálom majd ráerőltetni mindenki másra. (Ezek után háromszor meggondolja, kinek ad legközelebb szerkesztői jogosultságot )

Kicsit árnyalva a helyzetet: azt vettem észre, hogy vannak bizonyos beteg zenekarok, amiket rajtam kívül senki nem ismer, pedig megérdemelnék. Azt is észrevettem, hogy vannak bizonyos más beteg zenekarok, amiket meg én nem ismerek, pedig szintén megérdemelnék. (Utóbbiakra általában húgom zenegyűjteményében akadok rá két mikrofonbahányós svéd metálzenekar között, aztán amikor megemlítem neki, hogy mit találtam, mindig kiderül, hogy ezeket csak én nem ismerem, mindenki más igen). Ebből kiindulva jött az ötlet, hogy akkor én majd itt írok pár sort ezekről a zenei vadhajtásokról, hátha egyszer majd valaki idetéved és bekommenteli, hogy szerintem hallgasd már meg ezt is: [zenekar nevének helye] - és akkor nekem jó lesz, mert tágul a zenei látóköröm, a kommentelőnek meg szintén jó lesz, mert idetévedt erre a csodás weboldalra. És elégedett lészen az Úr, és ők lakmározának bárányt, lajhárt, és málét, és sós ringlit babbal, és orángutánt, és zsenge gyökereket, és gyönge szekereket.

Ezen cicerói körmondatok után pedig a szerző rátér a bejegyzés tényleges apropójára, egyúttal szétoszlatja azt a tévhitet is, hogy ezek a mai hosszúhajú rokkerállatok csakis és kizárólag gitárreszelős északi metálbandákat hallgatnak két csecsemőáldozat között.

WiZARD

iPod - Invisible Shield

©   WiZARD   |   hwsw zene

Februárban USAban vettem egy fekete iPod nanot. Nagyon szép új állapotában, karcmentesen, de minden azzal volt tele a neten, hogy milyen könnyen karcolódik, így egyből vettem egy bőr tokot is hozzá. A bőrtok jó, mert ütéstől is védi valamennyire, meg nem is karcolódik, viszont 2x olyan vastag azzal, mint nélküle, és az Ipod szépségét se mutatja meg, de minden cuccomra nagyon vigyázok, gyűlölöm ha karcos valami, így maradt a tok. Neten bukkantam az Invisible Shield nevű cuccra, ami egy vékony átlátszó öntapadós fólia, direkt ilyen kütyükre. A gyártó állítása szerint nagyon strapabíró, nem lehet megkarcolni, széttépni... Nagyon magabiztosak, hisz örök garanciát vállalnak rá, és cserélik, ha mégis megkarcolódna. Állítólag az amerikai hadsereg részére fejlesztették eredetileg a fóliát, hogy a helikopterek rotorját megvédje mindenféle külső hatástól. Természetesen továbbfejlesztették a fóliát, öntapadóssá, és egyben nyomtalanul eltávolíthatóvá tették. Túl sok cikket nem találtam róla, de úgy gondoltam megér 1 próbát, így megrendeltem.

Haszprus

Nightwish

©   Haszprus   |   zene

(Ezt a bejegyzést a menüből copyztam ide, a kommenteket pedig az üzenőfalról.)

Most mennek…

  • Nightwish - Red Light in My Eyes Part II
  • Nightwish - The Carpenter
  • Nightwish - Only Dust Moves...
    Bonus Trac
  • Nightwish - Bless the Child
    single edit
  • Nightwish - The Wayfarer
  • Nightwish - Lagoon
  • Nightwish - Nightquest
  • Nightwish - Sleepwalker
  • Nightwish - Dead Boy's Poem
  • Nightwish - The Wayfarer
  • Nightwish - A Return to the Sea
  • Nightwish - Bless the Child
  • Nightwish - Once Upon a Troubador
  • Nightwish - She Is My Sin
  • Nightwish - Sacrament of Wilderness
  • Nightwish - Sleeping Sun
    2000 Version
  • Nightwish - Sleeping Sun
    2005 Version
  • Nightwish - Over the Hills and Far Away
  • Nightwish - Dark Chest of Wonders
  • Nightwish - Ghost Love Score
  • Nightwish - Sacrament of Wilderness
  • Nightwish - Over the Hills and Far Away
  • Nightwish - Dead to the World
  • Nightwish - Sleeping Sun
  • Nightwish - Nemo
  • Nightwish - Bless the Child
  • Nightwish - Elvenpath
  • Nightwish - Ever Dream
  • Nightwish - The Kinslayer
  • Nightwish - Crownless
  • Nightwish - Bare Grace Misery
  • Nightwish - Wishmaster
  • Nightwish - Stargazers
  • Nightwish - Wishmaster
Haszprus

Szívinfarktus

©   Haszprus   |   zene life bme

Minden másodperc egy órának tűnik.

  • Belga - Erős kép
  • Belga - Erős kép
  • Belga - Kalauz 2
  • Benny Benassi - Light
  • Benny Benassi - Movin Up
  • Dumonde - Just Feel Free (radio mix)
  • Belga - Mocskos
  • Belga - 100
  • Belga - Probléma
  • Belga - Mr. Márka
  • Belga - Új világ
  • stb.
Update 2006. jan. 27. 00:03: 79 kommenttel zártuk a napot (enyémeken kívül). Most pedig nyugovóra térek. It's a beautiful life. Kivéve ha nem.
Haszprus

Kedvenc muzakok?

©   Haszprus   |   zene

Melyviz kérdésére ha most így meg kellene neveznem kedvenc zenéimet a "dallamos trance" világából, akkor a következő albumokkal állnék elő. Az első kettő mix (és marha régi, épp ezért kicsit kopott is - sosem hallgatom őket de ezek jelentik az 'nosztalgia' kategóriát nálam).

DJ Sterbinszky - The Trance Sound of Dance Tuning Disco
Paul Oakenfold - Tranceport
Benny Benassi - Phobia
Benny Benassi - Pumphonia

Futottak még: sokminden. Nem részletezem. (Haszprus @ Last.fm) Mostanság nem hallgatok zenét, időkímélésből kifolyólag. Épp ezért a last.fm nem jellemzi jól a zenehallgatási szokásaimat (csak egy nagyon kis szeletét mutatja).

Haszprus

Exception Handler

©   Haszprus   |   zene

DJ Bolivia - Exception Handler

Lehet hogy sounds like cube de ez egy kurvajó szám! (Illetve állítólag mix de kb. végig (60 percen keresztül) ugyanaz a zene megy, még az én mércémmel is

Update 20:33: utánanéztem, Miss Kittin - Professional Disortion [Subsky In Your Face Mix] ami marha jó.

jah kurvaidegesítő ha egy zeneajánlóhoz nem írják oda hogy milyen genre. nálam ez általában nem kérdés de for novices: genre: trance. prog/tribal house, konkrétan 131 bpm ha valaki e szerint osztályozza a zenéket - tudom hogy vannak köztetek effélék

Update 20:45: utánanéztem ennek a miss kittinnek, hogy mégis mit produkál, ilyen mixre leltem, hogy Miss Kittin - Dot Net vol. 2, no ez nem semmi kockaság, beszerezzük jól. Micsoda durva szubkulturális számokra lelek, komolyan, programozói zene, hihetetlen.

Haszprus

Oláh Ibolya

©   Haszprus   |   zene magyarország

Oláh Ibolya - Embertelen dal

Meglepően jó.

Megasztárt meg nem nézek, egyszer se láttam ezt a nőt, kivéve a Kultúrházban egy percre aug20 alkalmából.

Tudom még ajánlani a Magyarország kifigurázását a Tereskovától.

Haszprus

Last.fm

©   Haszprus   |   zene hwsw
A napokban Balage mutatott egy website-ot, a last.fm-et. Első pillanatban fölöslegesnek tűnt, ráadásul fel kellett hozzá raknom egy winamp 5-öt (eddig 2.83-mal nyomtam).

Van egy plugin, ami betelepül Winamp alá, és semmi más célja nincs, minthogy felrakja a last.fm-re egy rendezett lista formájában, hogy miket hallgatok, megspékelve némi statisztikával.

És itt jön egy finomság, ha lejátszottál már jópár számot, akkor a last.fm benépesíti a neighbours listádat, ahova a hallgatott számok alapján összegyűjt rokonlelkeket számodra. Ez miért jó? Hát nekem nem célom a világ hasonló ízlésű egyedeivel megismerkedni, ellenben láthatom a rokonlelkeim által kedvelt zenéket, azaz igen nagy valószínűséggel szert tehetek olyan előadókra vagy számcímekre, amik nekem is bejönnek.

Ez nem rossz dolog, de még jobb, hogy a last.fm-nek van egy rádiós szoftvere, amire még nem igazán tudom, hogy miként tud felkerülni a tartalom, de az tuti, hogy ez nem valami hagyományos rádió, hanem először is megválogathatod hogy milyen csatornát akarsz hallgatni, mégpedig műfaj szerint. Van pl. trance, azon belül is vagy 50 alkategória, vagy pl. female vocalists, ami elég ígéretesen hangzik, mert szeretem az ilyen zenéket. De mi az atomtuti ebben? Az, hogy a rádiószoftverükben ott van egy next track gomb, és ha nem jön be ami megy, bármikor válthatsz. Szélesítheted az ismereteidet anélkül, hogy a szar zenéket is végig kellene hallgatnod, ráadásul ki van írva hogy mi az amit éppen hallgatsz, kattinthatóan, hogy eljuthass az adott zenéről vagy előadóról szóló oldalra, ahol meg is veheted, pl. Ha egy számot nemcsak átugrani akarsz hanem soha többé nem hallani, akkor van Ban this track gomb is.

Atom. Ajánlom.

Egy probléma van, a zenekategorizálást a felhasználók végzik, és a female vocalists 10 számából mondjuk 3-ban nincs egy női hang sem Ezzel együtt jó.

Haszprus

Trance mp3

©   Haszprus   |   zene
Rákerestem mit mond a google arról, hogy trance mp3. Valami download.com-os oldalra jutottam ahol free stuffokat lehet letöltögetni, mégpedig nem is rosszakat. Akinek bejön a trance, annak simán megér egy próbát. Pl.

Trance Wave - Tomorrow Never Dies (semmi köze 007-hez v annak zenéjéhez, de baromi ütős). Amúgy a Firefox beépített leltőjével szedtem le a cumókat és…
Haszprus

Mérés #@!!

©   Haszprus   |   bme life zene
Mérés hf - mert megérdemlem…

Visszahoztam a gépem a szobámba hogy az elmúlt 6 órában ezzel szophassak.

Update 18:13: oh yeah, így végre nemcsak fülhallgatón hallgathatok zenét. Micsoda öröm ez!

Hybrid - Finished Symphony
Haszprus

Internetes muzik-keresés

©   Haszprus   |   hwsw zene
Oké. Valahonnan eszembe jutott egy dallam, aztán a szöveg is. Why the trees are brown. Rákerestem. Találat nuku. Trees are brown lyrics - néhány találat. A következő sor: And the sky is grey. Erre rákeresve kiderült, hogy All the leaves are brown a helyes megfejtés, a szám címe pedig California dreamin'. A szám előadója szabadon választott, akárcsak a mix, én konkrétan 11 féle verziót töltöttem le belőle. Megemlíthető nevek: The mamas and the papas, Royal gigolos, Beach boys, Benny Benassi. És van még egy Náksi féle mix amit ezidáig nem tudtam beszerezni.

Internet power.
All the leaves are brown (All the leaves are brown)
And the sky is grey (And the sky is grey)
I’ve been for a walk (I’ve been for a walk)
On a winter’s day (On a winter’s day)
I’d be safe and warm (I’d be safe and warm)
If I was in LA (If I was in LA)
California dreamin’ (California dreamin’)
On such a winter’s day
Csak azt nem tudom, melyik filmből ismerem ezt a zenét. A google szerint ismerhetem pl. a forrest gumpból, de nem hiszem, valamint a beautiful thingből, de azt még csak nem is láttam. Szóval egyelőre passz. De ha valaki tudja, ne tartsa magában
Haszprus

Sun is shining, the weather is sweet

©   Haszprus   |   zene life fáradtság élelmezés
Roppant kellemes idő volt ma. (Déli 12-kor múlt időben foglalom össze a napot? ) Ragyogó napsütés, napszemüveg, és kellemes hűvös. Majdnem el is látogattam egy mekibe just for fun, de végül mégsem (utoljára pont egy hónapja vettem 2 sajtburgert, teljesen leszoktam a kajájukról, mert nem esnek útba). Itthon pedig feltettem egy DJ Sterbinszky - Megint egy nyár a Flörtben - 1. Trance nevű mixalbumot, amitől még jobb lett a kedvem.

Mindezek után alszom egy kicsit, redőny lehúzva, kipihenem magam végre.

(A bejegyzés címadója: Bob Marley - Sun is shining)

Update 12:27: Rising Star - Touch Me (track13)
Haszprus

Randomban nyomatom a winampet

©   Haszprus   |   zene
Randomban nyomatom a winampet (2.83 power), ide pedig szemlézek.
  • Madonna - GHV2 Remixed (The Best Of 1991-2001)
    • Beautiful Stranger (Calderone Club Mix)
Club Mix, yepp.
  • DJ Sterbinszky - Megint egy nyar a Flortben - 1.Trance
    • 09. Tomski feat. Jan Johnston - Love Will Come
  • Kai Tracid - 4 Just 1 Day [maxi]
    • 4 Just 1 Day (ATB Remix)
Na elhúzok tanulni úgyhogy a szemlézést nem tudom folytatni

Update 13:23: azért mégiscsak beszúrtam egy tracket, és lehet hogy még többet is fogok

Haszprus

Sickratman - Buzi-e vagy (az album)

©   Haszprus   |   zene
Vegyük meg Sickratman albumát és hallgassuk. Méltó folytatása a Belga első albumának (Majd megszokod), nem úgy, mint a Jön a gólem, mely be se tudott kerülni a legjobb albumaimnak készített gyűjtőmbe. Bár egyelőre csak az ötödik számnál járok (ami most éppen nem olyan atom).

Update 15:33: na jó a méltó utód kissé erős volt
Haszprus

Kill Bill soundtrack

©   Haszprus   |   zene

Itt van ugyebár ez a két Kill Bill nekünk, és mindkettőhöz tartozik egy-egy soundtrack. Nézzük a legjobb zenéket, amik a filmen kívül is megállják a helyüket, bár néhányuk csak akkor, ha a filmet is láttad:

  • Shivaree - Goodnight Moon (ez 100%-ig javasolható film nélkül is)
  • Ennio Morricone - A Silhouette of Doom
  • Bernard Hermann - Twisted Nerve
  • Tomayasu Hotei - Battle without Honour
  • The 5 6 7 8s - Woo Hoo
  • The RZA / Charles Bernstein - Cranewhite Lightning
  • Meiko Kaji - The Flower of Carnage

Hallgassátok ezeket és jó lesz nektek, mondom.

Haszprus

Benny Benassi - I Love My Sex

©   Haszprus   |   zene
Emlékeztek, azt mondtam, jó az új benny benassi album.
Yeah
And I Love My Sex
Yeah

I love my dresses, skirts, perfumes and jewels
I love my money, power
And I love my sex x4

Sex

I love my dresses, skirts, perfumes and jewels
I love my money, power
And I love my sex
Ez is egy kurvajó szám. Amolyan power szám, zsírbasszussal.
Haszprus

Benny Benassi - Pumphonia

©   Haszprus   |   zene
Benny Benassi új albuma (Pumphonia) puttóyó! Vegyétek meg! Irány a sarki bót. De lehet hogy csak azért mondom ezt mert 6 napja nem hallgattam zenét Na jó, már előtte is tetszett.

Hamarosan kaptok újabb képeket az arcotokba, csak még szelektálok.
Haszprus

Van ugye a Scooter első 5 albuma ami merőben má…

©   Haszprus   |   zene
Van ugye a Scooter első 5 albuma ami merőben más stílusú volt mint a mostani zene amiket nyomnak. Gondolok ezekre:

Scooter - And the beat goes on
Scooter - Our happy hardcore
Scooter - Wicked!
Scooter - Age of love
Scooter - No time to chill

És a válogatás-album:

Scooter - Rough and tough and dangerous - The singles 1994/1998.

Akkoriban még tudták mi a jó zene. Épp letöltöttem netről az Age of love-ot ~270 KBps VBR-ben [megvan tőlem 1,5 méterre eredetiben de azt hifiben kéne hallgatni, vagy surrogó cd meghajtóban, és egyik se oly' kényelmes mint a winamp], és rácsodálkoztam hogy ez bizony gyönyörű zene, legalábbis az én fülemnek. Kiemelnék róla négy számot:

01 Introduction (nemvicc, nagyon yo intro
02 The age of love (Terminator utánérzés, de nem ettől jó)
03 She said
05 Dancing in the moonlight

Egészen meghatódtam attól hogy milyen jó zenék voltak a régi szép időkben

Mostanság nem igazán találtam semmi olyan zenét ami ennyire jó lenne mint amit a Scooter nyomott 4 éven át. Jelenleg nincs is kedvenc előadóm meg ilyesmi, bár a tegnapi kollekció amit összeállítottam, az ütős.
Haszprus

Mostanság nem hordom a discmanem, és itthon sem…

©   Haszprus   |   zene
Mostanság nem hordom a discmanem, és itthon sem hallgatok zenét, de most elhatároztam hogy mégis. Mai muzik rekommendáció, "sweet sixties here I come" (© austin powers 2) jegyében:

cosmic gate - the drums (video mix) [trance]
cosmic gate - somewhere over the rainbow [trance]
cosmic gate - mental atmosphere (video mix) [trance]
orbital - beached [?]
the sound bluntz - billie jean [trance]
delerium - heavens earth matt darey remix featuring kristy thirsk [electronic] [legalábbis az id3 szerint] [szerintem ez is trance
draft - dombok felett (liquid mix) [trance]
luna park - space melody [dance] [szerintem trance éppen itt tartok (máj 8 15:58)
scooter - nessaja (radio edit) [trance]
the drivin project - join me [?]
robert miles - children (full version) [?]
black moon - cyber [trance]
náksi vs brunner - nézz az ég felé [gondolom trance de valaki felhomályosíthat]
ákos - alig hitted (hauber rádió mix) [?]
jennifer lopez - if you had my love (dark child master mix) [pop]
ppk - resurrection [?]
kosheen - hide u [dance + dnb]
kosheen - cover [dance + dnb]
kosheen - catch [dance + dnb]
kosheen - gone [dance + dnb]
kosheen - resist [dance + dnb]
kosheen - harder [dance + dnb]
kosheen - face in a crowd [dance + dnb]
kosheen - suicide [dance + dnb]
kosheen - pride [dance + dnb]

Fejlesztettem a blogon hogy ne kelljen sokat szenvedjek a ikonokkal sem. Lehet hogy ezt még tovább fogom fejleszteni. Jujj kurvajó ötletem van erre, csinálok majd olyat, hogy a html-t a saját elképzeléseim szerint szabványtalanítom. Pl. írhassak olyan kódot az adminban, hogy:
<ul type=winamp> <li>cosmic gate - the drums (video mix) [trance] <li>cosmic gate - somewhere over the rainbow [trance] </ul>
És ez replace-elődjék a következő szabvány html-re:
<img loading='lazy' src='/pix/sys/winamp.gif' width=15 height=15 border=0> cosmic gate - the drums (video mix) [trance] <img loading='lazy' src="/pix/sys/winamp.gif" width=15 height=15 border=0> cosmic gate - somewhere over the rainbow [trance]
Na majd 1x.
Haszprus

Belga - Kalauz

©   Haszprus   |   zene
vigyázat, az alábbi szám szókimondó szövegeket tartalmaz. Belga - Kalauzról van szó. Ez olyan randa nyelvezetű hogy még nekem se jön be ill. elhatárolódom tőle, de azért lepublikálom a Belga-hetek keretein belül, hogy tanulhassatok bkv utazási kultúrát…
miaf#sz ez, ez a nagy büdös kékség?
ez a 61-es expressz busz
a sofőr meg egy nagy bambusz
fejű f#szkalap g#ci.
fel kell szállnom mer a szervizben a merci.
mi a f#sznak bérlet, mikor van egy 20 éves kocsim?
ne nézzél f#szkalap nyugdíjas, nem adom át az ülőhelyemet
kinyalhatod a sz#ros s#ggemet.

fejberúgok egy terhes kismamát,
itt nyögdécsel de a helyemet nem adom át.

jönnek az ellenőrök, békávés ruhában kérik a jegyemet,
felrúgom az egyiket,
a másik menekül a halál f#szára,
utána rohanok és felkenem a busz oldalára.

kapjátok be a f#szomat és sz#pjátok
rohadt g#ci bkv-sok!

többé nem haverom a kalauz.
többé nem haverom a kalauz.

felszálltam az alagútba'
mondom király
nincs itt ellenőr
nincsen sz#pás.
hoppá g#ci!
itt van mégis!
a f#szomba turkálok, hátha azt kéri.
mellettem a néni
nézi csak nézi
mi van b#zzeg, izzad a p#csád?
nyugdíjas vagy de a p#ncid király!

süvít a metró
kivisz a huzat
a f#szi mellettem nyalja a f#szomat
ellenőr p#csa, te rühes kis atka
kinyalom a cájgod,
lesz majd fricska.
egyenruha, piros karszalag,
nyúzom a pélót, mint a nyulat.

lövöldöznek
hihi
csupa-csupa gázos alakzat.

nincsen bérletem
na és akkor mi van?

any#dat megb#szni te hülye kis lucskos p#csa!
p#csa!

ez a méret megfelel?
kiverem a lunyát.
g#ci az arcodon csorog majd, p#csád
figyi, b#zze, holnap majd veszek
aztán bedobjuk, bedobjuk a rinyát
rinyát

lóf#sz a szádba te túrósf#szú kurvaisten
mikor hagyod abba? mondom nincsen!
any#d!

többé nem haverom a kalauz
többé nem haverom a kalauz

felszállok a buszra
ráverem egy nyugdíjasra
ahogy szoktam
nézek jobbra-balra
ott egy nagy kék g#ci
na most vagyok sz#rba

bérlet? mi a f#sz ez nadrágba (?)
bazmeg
csak éppen fényezik
azt most [?????] a taktikát
k#csög b#zdmeg ne kösd az ebet a karóhoz
jegy??
mi a f#sz g#cinek? most már vedd be a f#szt!
úgy szájba k#rlak hogy kitagad az any#d
a családodnak meg annyi
ha szórakozol az omárék majd levernek és szájba k#rnak
szívd ki any#dból a meleg g#cit
sz#pjon le any#d
b#szd teherbe
ki a f#szt érdekel hogy ez a munkád?
ne kamuzzál te kis k#mmunista nyilas g#ci!
személyimet kéred? hát megkapod!
ha előbb a f#szomat megnyalod!

Belga - Kalauz
Évekbe telt megszoknom ennek a számnak a szövegét, de a mai napig nem igazán tetszik. Van 1-2 jó sor. Például az első versszak A többiben meg elég gyéren vannak a rímek úgyhogy nem az a tipikus közösen dalolható valami…
Haszprus

Belga - Erős kép

©   Haszprus   |   zene
- el akarom mondani
hogy mi fáj
- én is el akarom
meghallgatsz?
- gyere. ülj ide mellém.
- köszönöm.

az életből túl sok jutott
a születés korán a világra hozott
nem kell már a falat kenyér
nem jut már a sliccemre tenyér

behúzom a függönyt, a sötétítőt,
lehúzom a rólót, a fényelnyelőt.
nincs kedvem felállni,
nincs kedvem kimenni
nincs kedvem letolni
nincs kedvem kivenni

fáradt vagyok, hullafáradt
tesztel az élet,
tesztel a század.
nem akarom ezt a testet,
rút a kéznek, rút a szemnek.

belémfulladt az elfojtott szó
hogy már veled se jó
ennyi volnék csupán
vagy csak álmodom egy nem létező kapualjban
talán.

- mit mondasz?
- nem érdekes.
- miér nem érdekes?
- tök mindegy.
- mért nem érdekes?
- de tényleg érdekel.
- köszönöm szépen, ez jól esett.

de már el is múlt ez az élet
az idő csontomba plántálja sorsomat
az ideg ritmusra rángatja combomat.
már a tisztaság sem motivál,
elvagyok büdös ruhában,
a dezodor korrigál.

életem délibáb és végtelen hortobágy
fáradt lelkem
bevetetlen ágy

erős kép

erős kép

erős kép

túl a horizonton
túl a délibábon
túl a határon
az abszolút túloldalon
egy árva kismadár a párkányra száll
sántán tipeg, a párkányra hál (?)
apró, pici, aszimmetrikus lépéseit hallom
durva
a függöny mint említettem be van
húzva
u-szögek pattogása az ablakon
tölti a galambot gazdagon

talán egyszer hoz reményt
a gyűlölet, ami bennem él
nem tudok sírni se nevetni már
könnyem mélyen a szemembe pál
hiába csörög a telefon
föl nem kapom, ki az?
nekem senki se telefonáljon
én senkit se érdekeljek
nincs barátom, se ellenségem
nincs nagyapám, se nagyanyám
csak csuporog a papagály
ajándékból kaptam ausztráliából
magányomat csipogja egy halott galambnak
körmeimet mélyen a hasamba vájom
kifakad egy pattanás arcomon
forró a testem,
melegem van
- nekem meg ebből elegem van

csak akkor jó, ha igazán fáj
csak akkor fáj, ha igazán jó.
- most mit kezdjek ezzel a rímmel?
- látod? már ez sem stimmel!

az élet húsomból (?) csákót hajtogat
és feketére festi csontomat a sors
kifürkészhetetlen foszlány
foszlány foszlány foszlány
foszlány foszlány
kifürkészhetetlen foszlány
foszlány
foszlány
foszlány

Belga - Erős kép
Update 13:46: félreértések elkerülése végett, a szám nem tükrözi a hangulatomat, csupán baromi jó ez a szám. belga egyik legjobb szerzeménye, noha stílusában és mondanivalójában teljesen eltér a többitől.
Haszprus

A new age Az ezotéria jegyében önti a vizet ez…

©   Haszprus   |   zene
A new age
Az ezotéria
jegyében
önti a vizet
ez egy alternatív
szolgáltatás
ezobioöko
meditációs vitál
vitál

Sámán vagyok
igazi sámán
sámán
sámán

Hallhatod a hangomon
láthatod a dobomon
dobom dobom
paripám paripám
dobom dobom
paripám paripám

utazom
utazom
a csillagokba utazom
bár panelházban lakom
az ötödiken

alsó világ ura
a gondnok az elsőn
felső világ urai
Tóthék a hatodikon
ne jöjjetek
nem dobolok
hosszan
ne jöjjetek
ez csak egy tízperces transz
maradjatok
akaratom igája rajtatok

utazom
gyorsan utazom
a szellemekkel expressz hadakozom
áldást hip-hop megadom
pillanat alatt megkapod
a magadét
csak öt rongy
olcsó

de csönget már
a rohadék Tóth
ennyi vót.

Belga - Sámán
Update 02:26: ha jók lesztek, kaptok még egyéb belgát is.
Haszprus

Jelenlegi teendőim mellett a 30 órás nappal…

©   Haszprus   |   fáradtság life zene
Jelenlegi teendőim mellett a 30 órás nappal talán kibékülnék. Hm legyen inkább 48 és akkor szórakozhatok is. tucc tucc tucc. Rég volt muzikális rekommendáció. Ez több dologra is utal. Rég nem szembesítettek új zenékkel, ergo rég nem voltam szórakozni, valamint nincs időm zenét hallgatni se. Most igazából C++-ozni volna kedvem de könyörgöm 3:05 van, és továbbra is 6-kor kelek. Kb. 1 óra múlva fogok lefeküdni. Remek napnak nézek elébe [mint mindig].
Haszprus

Írni kezdtem C++ házit

©   Haszprus   |   bme zene
Írni kezdtem C++ házit. Elakadtam. De most már látom hogy tényleg nem nehéz a házi [annyira?].

6-kor kelek hogy beszaggattassak autóval. Mer amúgy 10-kor kelnék de akkor BKV-zni kéne. Mondjuk utóbbi jobb lenne, de előbbi esetben bemehetek BSZ gyakra, meg lyukas órára, szóval tiszta rulz. Meg egyéb topsecret helyekre is.



Mainframe-nek valami hatodik hallgatásra esett le a Belga - Maci című szám értelme.

Volt egyszer egy kismaci,
úgy hívták hogy Husi Laci.
Tele volt neki a pocakja,
és vágyott nagyon egy barlangba.

Talált is egyet, a sűrű fű közt,
egy puha, meleg, nedves gödröt.
Felállt lassan, és behúzódott,
sétált ki-be, sürgött-forgott.


De arra jött egy másik mackó,
jól elküldte onnét Laczkó.
Küldte őt, egy másik helyre,
egy büdös de tágasabb rejtekbe.
Küldte őtet, át a gáton,
van más odu is, a világon.



Járkált újra fel és alá,
de jött egy újabb, maci - naná!
De ezt már nem küldte el hátra,
hisz ott volt már a barátja.
Küldte tehát egy más irányba,
a két hegyen túli világba,
hogy ott lesz neki csak igazán jó,
az se baj, ha csak kis mackó.
Ha bemegy, majd lesz nagy belőle,
és nem marad a sapka a fejébe.
Az a hely a bajnok az üregek között,
egy rája ápolja kerítés mögött.



(Etc. a szám még folytatódik)

Belga - Maci
Belga power.
Haszprus

Egy zéró zéró a paprika ára

©   Haszprus   |   zene
"Egy zéró zéró a paprika ára,
Mert könnyen kiadsz ennyit paprikára,
yeaahh

Három darab egy adag
Így elmegy elég gyorsan.

Egy zéró zéró ez a paprika ára,
Mer könnyebben emléxel egy kerek számra
yeaaah

Három darab csak egy százas
Két darab snickers is egy százas

Egy zéró zéró ez a paprika ára,
Egy délután alatt így elmegy egy mázsa
yeaah"

Belga - 100

Megjelent a Belga új albuma, Jön a gólem címmel, két best track rajta:
Track 02 - Az a baj
Track 10 - 100

És még egy:
Track 12 - Huszonkét férfi

Haszprus

Britney Spears - Toxic Jó. Zeneileg is, meg a…

©   Haszprus   |   zene
Britney Spears - Toxic

Jó. Zeneileg is, meg a csaj hangja is. Kicsit krimi/james bond/mission impossible feelinges. Amúgy nem szeretem Britney zenéit általában, bár amiből klip lesz az jó szokott lenni (legalábbis kb. a fele). Britneytől jó zenék:
  • Toxic (ez nagyon ott van)
  • (You Drive Me) Crazy
  • I'm a Slave 4 You (ez is kewl)
  • Oops I Did It Again (so-so)
  • I Was Born To Make You Happy (ez megincsak eléggé ott van a szeren)
Hm, talán ennyi, a többi nekem se jön be. De a Toxicot most éjjel már vagy 10x meghallgattam és nagyon tetszik.
Haszprus

1. Végre beszereztem Paul Oakenfold - Tranceport…

©   Haszprus   |   zene
1. Végre beszereztem Paul Oakenfold - Tranceport c. albumát (mely egy zseniális remekmű) 256 KBps-ben.

2. Be akartam szerezni a Sorted c. film soundtrackjét is, de azt se tudni erről az albumról, hogy egyáltalán mi a tracklistje, mert DC-n ezer féle verzió létezik, weben pedig egyszerűen nem találni egyetlen oldalt se ahol fenn van a lista. Gyurival közösen rávetettük magunkat az ügyre, de egy óra leforgása alatt se találtunk semmit. Hihetetlen. Még a hátsó borító sem létezik, hogy leolvassuk a számcímeket róla. Lehet hogy lemezboltba kéne mennem fényképezőgéppel borítót szerezni

3. Tegnap nem blogoltam semmit és fel se tűnt (magamnak), züllök.
Haszprus

Muzsika-rekommendáció: The Prodigy - Baby's…

©   Haszprus   |   zene
Muzsika-rekommendáció:

The Prodigy - Baby's Got A Temper
You can see me coming from a mile off
Once again ignite the skyline

Shes gonna be printed on money
Just like your royal family
(This aint no holiday)

This time there can be no funeral
Im vibing, can't you feel me?

We love rhohypnol,
she got rhohypnol
We take rhohypnol
Just forget it all

We love rhohypnol,
she got rhohypnol
We take rhohypnol
Just forget it all
Just forget it all

This babys got a temper
This babys got a temper
This babys got a temper
You'll never tame her


You can see me do another parallel
Better bow down your not worthy
( Hey get off my planet, Yeah)

Last time I'll be your prisoner
No name no number
(revolving, dissolving)

Shooting through the trapdoor
What I think don't matter anymore

We love rhohypnol,
she got rhohypnol
We take rhohypnol
Just forget it all

We love rhohypnol,
she got rhohypnol
We take rhohypnol
Just forget it all

This babys got a temper
This babys got a temper
This babys got a temper
YouÂ’ll never tame her

This babys got a temper
You'll never tame her
Haszprus

Bazzeg két és fél órája C-zek és noha…

©   Haszprus   |   bme fejlesztés zene
Bazzeg két és fél órája C-zek és noha haladok is jól, mégis úgy érzem hogy qrva gáz ez a sz#r. Elszáll a cucc minden hibaüzenet nélkül futáskor. Pedig igazi mestermű programról van szó És kicsit kezdem is megkedvelni a C-t, de mégis elkedvenetlenít amikor ilyen fos.

ps.
Blank & Jones - The Mix Volume 1 CD1
Blank & Jones - The Mix Volume 1 CD2
Blank & Jones - The Mix Volume 2 CD1
Blank & Jones - The Mix Volume 2 CD2

Ezek jó dolgok.
Haszprus

Kurvajó a kedvem mert alkottam egy nekem tetsző…

©   Haszprus   |   zene
Kurvajó a kedvem mert alkottam egy nekem tetsző képet, és mert eszetlen jó trance muzsikát hallgatok. Az album címe: Paul Oakenfold - Tranceport. A szám pedig: Ascension - Someone (Slacker and Original). Nem új, de zsír. Előtte meg olyanokat hallgattam, mint pl. Cosmic Gate - Somewhere Over The Rainbow, The Drums (Video Mix), Mental Atmosphere (Video Mix). Asszem ezek közül valamiket meghallgatok még újra.

ATB - Cafe del mar (Thee 'n' One). Csak ennyit mondok.
Haszprus

Régi, de nemrég hallottam, és muszáj ide…

©   Haszprus   |   zene
Régi, de nemrég hallottam, és muszáj ide tennem:
Szerelmi vallomás

Tegnap, mikor megismertelek,
Rögtön tudtam, jó lesz majd veled.
Éreztem, amikor megláttalak,
Hogy sohase rúgnám szét az arcodat.

A vesédet se verném le soha,
Nem hívnálak úgy, hogy büdös szuka.
Én sohase tudnálak megbántani,
És nem tudnám benned a kést megmártani.

Az érzelem számomra fontos dolog,
Érzem például, ha éhes vagyok,
És azt, hogy nekem esténként valami jár.

Szerelmem, szerelmem, kellesz nekem,
Nagyon vigyázz, nehogy bajod legyen,
Élni jó, hát jegyezd meg, hol a határ!

Remélem, hogy hozzám hű leszel,
És nem beszélgetsz most már senkivel.
Ha nem néz rád senki, és nem tapogat,
Én sohase harapom át a torkodat.

Az érzelem számomra fontos dolog,
Érzem például, hogy nyűgös vagyok,
Ha valaki tapló, és nem tudja, mi a szabály.

A Klárit is csak azért ütöttem le,
Amikor hozzánk jött vendégségbe,
Mert túl halkan köszönt, és bevallom, nekem ez fáj.
Nekem ez fáj, bevallom, nekem ez fáj.
Nekem ez fáj.
Amúgy ezt tanulmányozzátok.
Haszprus

Most olvastam egy cikket az Íkos - Andante c

©   Haszprus   |   zene
Most olvastam egy cikket az Íkos - Andante c. DVD kiadványáról, és felkeltette az érdeklődésemet, annyira magasztalták ezt a cuccost, meg Íkos tevékenységét. Íkos valóban zsír előadó, bár "nem teljesen" az én stílusomban alkot, de azért vannak nekem is bejövő zenéi, hogy most csak egyetlen számot említsek: A hűtlen. No, a lényeg, hogy beszerzem minden zenei alkotását oszt meghallgatom őket jól az elkövetkezendő időkben.

Amúgy muzik rekommendáció:
Íkos - Alig hitted (Hauber radio mix)

Fontos hogy a Hauber radio mixről van szó! Az eredetinél sokkal tutibb. Akkora zsír hogy az már leírhatatlan. Míg az eredeti nem.

Update 23:52 Ûrkorszak (internet + dc) rulez.
Haszprus

Hát valamikó elaludtam, valószínűleg

©   Haszprus   |   fáradtság zene
Hát valamikó elaludtam, valószínűleg. Mondjuk 22 körül. Reggel 6-kor mégis alig bírtam felkelni, ezek szerint nem csak attól függ ez, hogy mennyit alszom. Bár ezt a 13 órás alvások után is tapasztaltam már

Egyébiránt RMB-től hallgatom a Springet. Ez "gyerekkorom" egyik hatalmas száma, gimnázium valahanyadikban [6-7. osztályban] játszották a sulirádióban, mi meg pattogtunk rá A Winamp ikon:
Haszprus

Bár már szerepelt ez a szám a blogon, de akkor…

©   Haszprus   |   zene
Bár már szerepelt ez a szám a blogon, de akkor csak azért, mert kiírtam válogatáscd-re. Egy olyan válogatás volt ez, amit gyorsan összedobtam igen terjedelmes gyűjteményemből, tehát szerepelt benne néhány olyan szám is, amit csak úgy kis belehallgatásra jónak véltem és rányomtam a cd-re, holott előtte nem igazán ismertem.

Nos ezt a számot is beválogattam ismeretlenül a cd-re, és azt kell mondjam hogy nagyon kellemes meglepetés ért, mert atomrulz!

Music recommendation of the week:

Winamp Ikon - mert megtehetem! Plug And Play - Do It
Haszprus

Következő kollekciót pörköltem ki magamnak, ó…

©   Haszprus   |   zene
Következő kollekciót pörköltem ki magamnak, és a mai napon már ezt hallgattam. Hallgassa Ön is ezeket.



Benny Benassi - Satisfaction [Isak Original Remix] Panjabi Mc - Jogi Paul Van Dyk - My World Overseer - Supermoves (Animatrix Edit) Plug And Play - Do It Oakenfold - Dread Rock Fluke - Zion Apollo - Dance Rollergirl - Eternal Flame (Triage Less Vocal Mix) Paul Van Dyk - Nothing But You Dj Tomcraft - Loneliness 4 Strings - Let It Rain Kate Ryan - Desenchantee Sylver - Why Worry Rollergirl - Dear Jessie (Radio Mix) Tom Novy feat. Virgina - I Rock (Radio Eidt) Kate Ryan - Libertine U96 - We Call It Love (Pulsedriver Remix) Mario Piu - Communication (Short Cut) Evanescene - Bring Me To Life


Ide pedig teszek egy Winamp ikont:
Winamp ikont tettem az előző sorba, mert megtehetem.
Haszprus

Picit örülök annak, hogy itt van nagyjából x…

©   Haszprus   |   life zene
Picit örülök annak, hogy itt van nagyjából x mennyiségű zene a birtokomban, és úgy van összeválogatva, hogy majdnem mind tetsszen magamnak. Szerencsére jóideje rájöttem hogy az értéktelen szarokat egyszerűen nem kell megtartani. Van aki mániákusan gyűjt mindent, lényeg h minél több cucca legyen. Én inkább arra hajazok, hogy ne vegyem magam körbe fölösleges cuccokkal.

Mi a véleményetek arról az asszonyról akinek felgyulladt a napokban a lakása, mivelhogy túl sok szemetet halmozott fel és vmi lángra kapott? LOL?
Újabb lakástűz történt amiatt, hogy óriási mennyiségű szemetet halmozott fel egy idős ember a lakásában. A tűzoltók az RTL Klub Híradójának kamerái előtt mentették ki az asszonyt a belvárosi házból.

A négyemeletes ház földszintjén lakó idős asszony régóta gyűjtötte a szemetet lakásában, és az óriási mennyiségű szemét gyulladt ki hétfőn délután. A lakásban lakó idős asszonyt a tűzoltók mentették ki, majd füstmérgezés gyanújával kórházba szállították.

Forrás: RTL Klub Online
Haszprus

[...] Fáradt vagyok, hulla fáradt, tesztel az é…

©   Haszprus   |   zene
[...]
Fáradt vagyok, hulla fáradt,
tesztel az élet, tesztel a század,
[...]

Talán egyszer hoz reményt,
a gyűlölet, ami bennem él,
nem tudok sírni, se nevetni már,
könnyem mélyen a szemembe pál,
hiába csörög a telefon, föl nem kapom, ki az,
nekem senki se telefonáljon,
én senkit se érdekeljek,
nincsen se barátom, se ellenségem,
nincs nagyapám, se nagyanyám
[...]

Belga - Erős kép
Recommended muzik. A kiemelt szövegnek egyébként semmi köze a jelenlegi hangulatomhoz, mindössze qrva yó ez a szöveg, egyszerűen brutális, tök elvont meg mittu domain, bejön.
Haszprus

Muzik rekommendáció: Orbital - Beached Ez se…

©   Haszprus   |   film zene
Muzik rekommendáció:

Orbital - Beached

Ez se mai zene, merthogy a The Beach (A part) filmzene albumán található. Amúgy az az album roxx, még ha a film megkérdőjelezhető, akkor is.

Megnéztem az elmúlt három napban a Matrix Reloaded-et, elég frankó, ahhoz képest, hogy amikor először láttam, elég gagyinak tartottam a filmet. Most már lenyűgöz teljesen, mert kicsit talán hozzászoktam. Elkövetkezendő napokban pedig majd megszemlélem az extrák DVD-jét is.
Haszprus

Szombati tanítás

©   Haszprus   |   bme zene úszás
Nah, mint említettem, ma (szombaton) megin volt egy pénteki órarendű napunk az egyetemen. Ez annyit tesz, mint 05.00-kor kelés, 07.00-kor úszás, 08.25-kor angol, 10.15-kor digitális technika, 12.00-kor sulinak vége.

Úszás ma egész jó volt. Egyre zsírkirályabb vagyok. A tanár pedig rájött hogy mégis milyen technikával lehetne korrektül összehangolni a különféle végtagjaimat és a levegővételemet. Asszem mostantól sokkal jobb lesz az úszás, a vége felé már alig volt fárasztó úszni. Mert összehangolatlanul k#rvára sz#r volt.

/me ezt hallgatja:
Delerium - Terra Firma Featuring Aude (ez asszem egy Tomb Raider 1 OST-n volt már, ha esetleg nem is ez a mix)
Delerium - Silence Airscape Remix Edit Feat Sarah Mclachlan
Delerium - Innocente Lost Witness Remix Edit Feat Leigh Nash

I. azt mondja, hogy a koleszban a haverokkal azóta frekventáltabban olvassák a blogomat, mióta megpillantotta rajta az egyik kultúridézetemet. Olvasson Haszprus blogot Ön is.

Haszprus

Zenei rekommendáció: Paul Van Dyk - Nothing…

©   Haszprus   |   zene
Zenei rekommendáció:
Paul Van Dyk - Nothing but you
Nyugis szám, kellemes női hang.
ATB - I don't wanna stop
Lsd. mint előző, bár nekem kevésbé jön be.
4 Strings - Let it rain
Szintén kellemes szám, előbbieknél jobban tucctucc, gyönyörűséges női hanggal
Sylver - Why worry
Ez se rossz mert nem tudom, jó ritmusa van.
Kate Ryan - Libertine
Abszolút besztof, irdatlan jó női hanggal, ütős ritmussal, jó gyors, stb., plusz francia szal kicsit szpesöl a szokásos angol zenékhez képest.
U96 - We call it love
Klasszikus, azonban nem az egész szám jó, csak bizonyos részei, ahol yól begyorsul.
Az itt látható zenék alapvetően a szoftabb, dallamosabb, populárisabb (?) trance műfajból kerültek ki, trance-kedvelőknek mind kötelező. Egyébként a Future Trance vol. 24-en megtalálhatók kivétel nélkül.
Haszprus

Haszprus ezt hallgatja: Benny Benassi -…

©   Haszprus   |   zene
Haszprus ezt hallgatja: Benny Benassi - Satisfaction [isak Original Remix]
Push me
And then just touch me
Till I can't get my satisfaction
Satisfaction, satisfaction, satisfaction, satisfaction

Push me
And then just touch me
Till I can't get my satisfaction
Satisfaction, satisfaction, satisfaction, satisfaction

Push me
And then just touch me
Till I can't get my satisfaction

Push me
And then just touch me
Till I can't get my satisfaction

Push me
And then just touch me
Till I can't get my satisfaction
Satisfaction, satisfaction, satisfaction, satisfaction, satisfaction
Õrület ez a szám. Hallgassa ezt, Ön is. Én részemről ezt hallgatom 2003. augusztus 21. óta. Ez a komment azért készült mert ez trendi.