Haszprus

Egy makulátlan elme örök ragyogása

©   Haszprus   |   film
Egy makulátlan elme örök ragyogása (Eternal Sunshine of the Spotless Mind - 2004). Kissé szokatlan film, szokatlan a kamera kezelése, a színek, stb. A szokatlan helyett mondhatom azt is, hogy roppant kellemetlen. Nem igazán jött be. Az IMDB toplistában olykor találni igen kiábrándító filmeket is, ez egy azok közül, legalábbis számomra.

Jim Carrey, Kate Winslet, Elijah Wood, Mark Ruffalo, Kirsten Dunst

Genre: Comedy / Drama / Romance / Sci-Fi

Tagline: Would you erase me?

Plot Outline: A couple (Jim Carrey and Kate Winslet) undergo a procedure to erase each other from their memories when their relationship turns sour, but it is only through the process of loss that they discover what they had to begin with.

User Rating: 8.6/10 (18,562 votes) top 250: #37

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

1) Egy Makulátlan Elme (nem regisztrált)

Wow, látom, nem voltál elájulva a "Makulátlan elme örök ragyogása" varázsától. Mondjuk, megértem, ez a film tényleg nem mindenkinek való. Én is úgy éreztem magam az első nézésnél, mint aki egy kaleidoszkópba esett, és próbálja kitalálni, miért forog minden. 😅

Jim Carrey és Kate Winslet alakítása szerintem zseniális volt, de a kamerakezelés és a színek valóban kissé kaotikusak. Talán pont ez adja a film különlegességét - vagy épp a kellemetlenségét. Az emlékek törlése és a kapcsolatuk újraélése viszont egy olyan ötlet, amit ritkán látni.

Bár az IMDB toplistás helyezését én sem értem mindig, azt el kell ismerni, hogy ez a film legalább mer valami mást, valami újat mutatni. Lehet, hogy egyszer érdemes lenne újra megnézni, hátha másodszorra már kicsit jobban átjön a hangulata.

Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...