Haszprus

Adok-kapok, day 1

©   Haszprus   |   bme fejlesztés hwsw történelem
Roppantmód idegesített, hogy a bme info2003 és duma2003 nevű levlistáit ellepte a könyvárus spam, melyet maguk a felhasználók küldözgetnek. Úgyhogy 12-től éjjel 1-ig összedobtam egy oldalt, ahol lehet könyveket hirdetni, meg ilyesmi.

Ez egy áru-adatbázis. Kicsit más felfogásban, mint a legtöbb. A webes apróhirdetéssel foglalkozó oldalak nagyrésze nem [jobban mondva az általam ismertek közül egyik sem] csoportosítja a hirdetéseket konkrét hirdetett termékre. Ha elmegyünk az apronetre, nem találunk olyat hogy teszemazt nokia 6600-k listája.

A site-ban, amit létrehoztam, az a lényeg, hogy a user előre felkínált könyvadatbázisból választhatja ki, hogy milyen könyvet hirdet. Az adatbázist pedig maguk a userek töltik fel, a hirdetők, abban az esetben, ha még nincs benne a db-ben az a könyv, melyet amúgy ki kéne választaniuk a listából, hirdetésre. Ilyenmódon a db-ben nem lesznek fölösleges bejegyzések, és mindenki boldog lesz, mert nem kell azzal szívnia, hogy el van írva a könyv neve, vagy bármi más.

Egyelőre írtam az egyik adminnak, mit szól hozzá, a listáinkról pedig tiltsák ki az eféle spamet. Meglátjuk mi lesz.

A blogon korlátozom a napi bejegyzések számát. Nem scripttel, hanem önuralommal.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez Rajtad a világ szeme

Szólj hozzá Te is!
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...