Haszprus

Barátaim a vitaminok - mennyit mesélhetnék A-ról B-ről C-ről

©   Haszprus   |   bme life történelem
Noh tettem egy 65 perces körsétát a met.hu szerint -10 fokban. Mindig az első 30 perc a kritikus, olyankor még fázik az ember, ám a hátralevő időben már nem érez semmit, gondfeledten sétálgat. Azon töprengtem még tegnap, hogy esetleg a Margit szigetig elmegyek, de áá, az azért elég húzós túra lenne. Viszont jó kérdés hogy vajon a Móriczon reggel 10 előtt lehet-e a mekiben normális kajákat kapni, nemcsak ilyen reggeli ratyikat. Ma ez sem derült ki. Az útvonal egyébként:
  1. Starting point
  2. Kosztolányi Dezső tér
  3. Móricz Zsigmond krt
  4. Szent Gellért tér
  5. Goldmann tér
  6. Starting point
A Műegyetem rakparton két fazon is kocogott velem szemben, lehet hogy ezt is ki kéne egyszer próbálni. A napfelkelte gyönyörű volt, mint egy teljes égboltot beterítő szivárvány.

Tegnap 3,3 órán át tanulmányoztam a SzAr slide-okat. Egyelőre nem értem a végére. Viszont kurvajól nyomom. Érzem, jó lesz ez a 48 kredit (Egyébként két hangulat között ingázok: az egyik mikor úgy gondolom hogy iszonyat szopás lesz, a másik mikor úgy gondolom hogy egy jó tanulmányi átlagot is megcélzok a 48 kredit dacára.)

A szavazógépről ("Szerinted melyik tárgyat bukom a 4. félévben?") levettem a Tesi lehetőséget, tessék "normális" szavazatokat leadni

Vegyük észre, hogy eddigi életformám gyökeres átalakuláson megy keresztül. Persze nem biztos hogy ez a blogon nyomon követhető.

Reggel kiírtam egy audiocd-t hogy majd hallgassak zenét útközben, és feltöltöttem volna a discmanem akksiját (legutóbb nyáron használtam), ám kiderült hogy újra megadta magát. Mármint ez az akksi is. Nem rosszul nyomja a Sony az akksi témát, a két darab ami való bele, együtt 10e Ft, és átlagosan 1-1,5 évente tönkremennek. Elgondolkodtató viszont, hogy vegyek-e újat, tekintve hogy némi zsét hozzárakva már egy komplett mp3 lejátszó is kijön, igaz, lowend szektorban, fogalmam sincs milyen hangminőséggel.

A bejegyzés címe pedig egy Alvin szám ("Fő az óvatosság") egy sora. Ezzel együtt nem szeretem sem az Alvint, sem a punk zenét.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 12 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

mp3 lejátszó téma: ha utcán használod és úgyis állandóan zaj van körülötted, akkor aztán rohadtul mindegy, hogy high-end vagy sem nekem kb egy éve van egy Creative MuVo NX-em, és teljesen elégedett vagyok vele, nem is volt annyira drága. ajánlom figyelmedbe az akkumulátor helyett, két akkumulátorpárból már vehetsz is egy ilyet. plusz kell hozzá egy tölthető mikroelem, ha nem akarod a gatyádat ráfizetni az elemekre.

és mibe kóstál az? (elem) (nomeg a töltője)

elem cca 1500 két darab, a töltő 5000 körül (standard "négyférőhelyes", belemegy a sima ceruzaelem (AA) és a mikroelem (AAA) is). de utána az összes elemmel működő cuccod töltése meg van oldva.

egyébként nem értek egyet azzal h mindegy h high-end vagy sem. volt egy haverom 2 éve aki mutogatta a diva mp3 lejátszóját hogy milyen frankó, idáig semmi gond nincs, a dolog ott kezdett gyanússá válni amikor láttam hogy 64K-s mp3-makat hallgat…

van akinek tényleg minden mindegy

Rendelj ebay-en akkut

Én is 'sétálgattam' így össze vissza 4.30 és 5.30 között, igaz fűtött autóban.

ezt a diva-s dolgot cáfolom. a saját fülemmel hallottam 192-es és 256-os mp3-makat lejátszani

Nem azt írtam hogy a diva csak 64-et tud, hanem hogy a srácnak már az is elég volt, arra mondta hogy frankó…

ha én aszondom, hogy 192 alá nem adom még utcai viszonyok közt sem, akkor hiszel nekem?
(szobatársam szerint hülye audiofil vagyok)

én se adom 192 alá ugyanakkor ebből nem következik hogy hiszek neked és aszondod utcai viszonyok között tökmindegy. háát… nemtom, mert én tényleg nem adom 192 alá, de ha te tudod, akkor te igen

egyébként így netes adatok alapján nice cucc ez a muvo nx, bár most már inkább tx (asszem az ua, de usb 2.0-val)

tudsz mondani bármit ami nem tetszik benne?

[amúgy ha összeszámolom a muvo alapárát, az akksit, meg mittoménmit, már nem ott járok mint egy szimpla discman akksi-kittel
[és mivel nagyon keveset közlekedek mostanság -> hordozható audio beruházás nem lesz, valszeg]

nem játszik .ogg-ot meg ha sokat játszik az ember az elemtartó fedelével (mint én), akkor hamar kikopik.
egyébként utcai viszonyokba én azt is beleértem, amikor mondjuk a Körúton gyaloglok, vagy a 90-es busz süvít a fülembe, és ha maxra feltolom a hangerőt, akkor se hallok belőle mindent rendesen. emellett tényleg édesmindegy, hogy 320 kbps vagy csak 192.

192 fölött viszont pazarlásnak tartom, én részemről nem hallom a különbséget itthon sem (persze lehet h nem a fülemben van a hiba hanem az itthoni audio-generátor entitásokban)

szóval ez egy szimpi cucc.

de nem lesz.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...