Haszprus

Kurvajónak kell lenni

©   Haszprus   |   life todo

Mindenben.

Amúgy most a melóhelyzet miatt elég jól érzem magam.

Mi az amik most lebegnek előttem célként, nem okvetlen sorrendben és messze nem ugyanakkora feladatokként:

  • Technikai tudásom fejlesztése, elsődlegesen szélesítése, másodlagosan mélyítése, adott esetben erről a blogon beszámolni
  • Barátok, haverok, talik, túra, sör, buli, akármi
  • Ildivel aktívabb és minőségibb időtöltés
  • Személyiségfejlesztés
  • Blogon több szakmai jellegű tartalom
  • Blogon további ráncfelvarrások vagy feature-ök, némi modernizáció
  • Lakásban pár apró rendezgetés (régi számlákat kiganézni stb.)
  • Talán kéne venni újra egy 30-as monitort, de elég nehéz ügy, gyakorlatilag nem nagyon találni helyet ahol élőben meg lehet nézni vétel előtt, ha egyáltalán árulnak, bár lehet, hogy amint elkezdek dolgozni, nem sok igényem marad rá
  • Sport mostanában egész jól megy, de még rendszeresebbre akarom venni, gyakorlatilag mindennapira, itthoni gyakorlatokkal
  • Ki a szabadba, bárhova
  • Igazából nem annyira szerepel ez különösebb célként, de el lehetne gondolkodni, hogy nem akarok-e véletlenül valahol még egy diplomát, mondjuk valami vezetői/menedzsment vonalon.
  • Nyelvtanulás (angol, német)

VDavid hívott síelni 9 napra, de mivel nemsokára új állásom lesz, valószínűtlen hogy ott túl jól venné ki magát rögtön egy szabadsággal nyitni, ha egyáltalán lehetséges. Kár, mert a síelés ezeréves tervem.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 24 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Ez mind szép és jó, sok sikert hozzá, csak ház sajna ezek eléggé egymással szemben lévő dolgok - legfőbb problémát az időhiányban érzem

Apple Cinema Display… 27"-es, de a LED kárpótol mindenért. Ha nem ugyanekkora iMac-re hajtanék, akkor mindenképpen egy ilyet zsákolnék be most: Apple - LED Cinema Display

Hedge, ugyan nem láttam élőben, de feleennyiért lehet más márkából 27-est venni antiglare panellel. Tekintve hogy nem a saját arcképemet szeretném nézni, így inkább antiglare-es kéne, ez meg tudtommal nem olyan, ráadásul 2x annyiért. akkor már 30-as más márkából. Nálam nem nyert.

Hogy a led mennyire lenne atomfaszaság, passz…
Az biztos hogy a netbooknak nagyon szép képe van, és az ledes, de mondjuk az is biztos hogy iszonyat kicsi a dot pitche (10 colon 1366x768), nem tudom mennyire múlik a leden hogy szépnek látom.

Mindegy is, nekem inkább a méret kéne (és a megfizethetőség), és mindenképpen antiglare.

Haszprus, Két 21"-es Benq-val tolom, és ezt csak azért mesélem el, mert az egyik sima TFT, a másik LED. És nem látok gyökeres minőségkülönbséget a kettő között. Remélem segítettem.

Haszprus, Nálad mióta szempont a megfizethetőség? :o

Haszprus, Khm… MacBook Pro-m sem antiglare. Nincs para vele, ráadásul grafikusként elmondhatom, hogy színhűbb panelt még nem láttam nála (csak a Cinema Display-t, iMac-et, és néhány méregdrága EIZO-t).

Mondjuk neked, mint programozónak nem is szempont a színhűség. De azt sem értem minek a 30".

The GuNN, legújabb barátnőm óta.

Hedge, most amellett hogy ténylegesen praktikus (minek a 30 col - 640 KB mindenkinek elég lesz), ad egy feelinget is. Ugyanezt a feelinget fizeti meg az összes apple fanboi is rettentő keményen.

Haszprus, Nem mondanám keménynek. Az én notebookom pl. értékálló, szép, tele van csupa olyan fícsörrel, amit egy mezei notebook sosem vagy ritkán tud, és prémium termék. Nem státusz szimbólum ahogy én sem vagyok fan boy. Egyszerűen szeretem a szép és igényes dolgokat, és az Apple tökéletesen ismeri az ilyen irányú ízlésem. Emellett nekem, mint grafikusnak egy olyan workflow-t tud biztosítani az OS X operációs rendszer, amit egy Windows soha.

Mondjuk OS X-en sok is lenne a 30". Ott ugye van Spaces és Exposé, amik a desktop kezelést olyan szinten javítják, hogy még 13"-on is kényelmesen navigálok vele. Mindez 27"-on már inkább túlzás, bár tény, hogy DTP vagy tervező munkára ideális. De nyilván egy multi-windows-os fejlesztői IDE-nek kell a 30". Ebben igazad van. Windows alatt csak egy ilyen méretű display-en élhető az élet… Bár én Win alá is Spaces-t és Exposé-t hakkoltam

Egyébként ezért istenítem őket: YouTube - A Look At Mac OS X Spaces (MacMost Now 263)

Nem tudnék e két feature nélkül élni, mint ahogy gondolom Te így vagy a 30"-lal.

Hedge, én is használtam régebben virtuális asztalokat, de végül nem annyira jött be a dolog.

Haszprus, Mert Windows-on ratyi a megvalósítás

Nekem programozasra a tobb 22"-os monitor sokkal jobban bejott, mint egy nagy. Most kettot hasznalok, de igazabol 3 lenne az igazi. Egyiken forraskod, masikon specifikacio ill. levelezes, harmadikon a teszteles. Jelenleg csak a forraskodnak van sajnos dedikalt monitorja, a masikon az egyeb task-ok osztoznak.
Windows alatt legalabbis nagyon nehez kihasznalni ennel nagyobb monitort, mert nem lehet ertelmesen tobb ablakot egy monitoron kezelni (itt most ugy ertve, hogy egyszerre mindegyiket lasd, ugyanakkor ha megis kell, masik progit is meg tudj nyitni felettuk, majd egyszerre visszavaltani a korabbi ket program kozott megosztott nezetre. Ha pedig mindegyik kulon monitoron megy, akkor monitoronkent taskbarral ez nagyon egyszeru.

Monitorok - Oázis Computer Kft.

Itt nézz körül, ha monitor kell. Ezt ajánlom nagyon, bár csak 27"-es, de ennyiért ajándék és brutálisan jó:

oaziscomputer.hu/…/dell-ultrash…

Marci, igen, jó cucc, csak nem szívesen vennék náluk.

Haszprus, Mert? Amúgy nem hinném, hogy csak ők forgalmaznák. Gondolom ez nem lenne akadály, ha annyira szeretnéd..

Marci, de, akadály lenne. Az ember nem mer venni egy ekkora értékű monitort anélkül h megnézné hogy nem pixelhibás-e. Raktáron vagy megnézhetően viszont sehol nincs.

Haszprus,?

Ezen termékeket mi előzetesen teszteljük, és garantáltan pixelhiba-mentes monitort vihet haza, amennyiben ezzel a szolgáltatással kéri a monitort.

+8 ezerért, ha jól nézem.

Marci, minek fizetni +8 ezret, ha személyesen is meg lehet nézni és lecsekkolni tényleg minden pötty olyat világit, amilyet…

18) tothzsolt (nem regisztrált)
Mondj fel a gecibe, ad el a hulye monitorokat, vegye 1 snowboardot aztan menny ki a hegyre.

Csepi, hehehehehe… na azt náluk nem lehet akkor se ha már ott fut a pixelteszt progi az amúgy korábbról már felbontott, beüzemelt monitoron…

Csepi, Pont azért, mert nem lehet lecsekkolni. Ilyen árkategóriában +8 már senkinek sem számít, főleg, hogy a monitor is kurva jó áron van. Ezért nem értem, hogy miért aggódik Haszprus a pixelhiba miatt. Ez a megoldás. Képeket meg lehet róla nézni neten, hogy tetszik-e vagy sem. Hol itt a probléma?

Marci, tudod mit, Marci? Ha neked ennyire nem számít, akkor adj nekem 8e Ft-ot, én azt okosan elköltöm valamire, és közben a boltban meg megkérem az eladót hogy ugyan kattintson nekem még egyet és akkor látom hogy hibás-e a monitor és mindenki kurvajól jár, ők eladnak egy 300e Ft-os monitort, én költhetek valamire 8e-et, neked meg 8e Ft úgyis tökmindegy.

Erről a témáról van egy zártkörű bejegyzés a blogon, onnan átemelnék egy részletet:
Ha BÁRMILYEN üzletben ott van előtted a kibontott, beüzemelt monitor, nincs az az isten hogy megtagadják hogy meg is nézzed hogy működik-e és megfelelő-e, INGYEN. PONT.
ugyanis nekem az oázisban ott volt a monitor az orrom előtt, futott rajta a pixelhiba tesztelő program, és a csávó nem volt hajlandó kattintani még egyet hogy lássam hogy teszemazt fullzöldön is hibátlan-e.

Én meg ezen a ponton kijöttem az üzletből, mert végiggondoltam, hogy amennyiben ilyen vevőközpontú a hozzáállásuk már a monitor megvétele előtt, akkor vajon milyen lehet azután hogy kipengettem a dellát, és inkább nem akartam megtapasztalni.

Haszprus, No offense, de Te voltál az, aki kiadott 300k-t egy Samsung-ért, ami mérföldekkel szarabb volt már akkor is és most is. Oké, +3", és? Az Oázisban elég korrektek szoktak lenni, de ha nem, akkor vedd úgy, hogy az a 8k is a monitor árába tartozik. Ennyit problémázni vazz..


Szerintem árgép.hu, van kb 3-4 üzlet, ahol olcsóbb és meg lehet próbálni a megnézést.
Pl itt A4 Team Számítástechnika - Kereskedelem, Informatikai szolgáltatások - Dell - U2711
Ennél a bejegyzésnél a hozzászólásod csak engedélyezés után jelenik meg (kivéve ha trusted user vagy).
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...