life - 2005 február - 10 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Kúra

©   Haszprus   |   life
Vettem coldrexet, strepsilst, meg procazot. Na jó, utóbbit nem Megfejeltem ezeket még egy algopyrinnel, kamillás teával, mézzel. Fincsi, mi?

Voltam valszámon. Überbrutál. A szavazógépen helyesen tippeltek akik ezt jelölték (elsöprő többség) bukásveszélyes tárgyként.
Haszprus

Beteg

©   Haszprus   |   life
megbetegedtem kőkeményen. megvan az első kihagyott előadás is. azért a délutáni valszámra bemegyek mer abból sajna muszáj.

kihirdették a levlistán hogy vannak hétfőn-csütörtökön valami depo konzultációk 17-től 19-ig. Nemtom mi legyen, azért elég húzós ez az időpont. Baz, kib. durva ez a félév, iszonyat túlhajtás.
Haszprus

Pokol

©   Haszprus   |   life
most ébredtem
irdatlanul fáj a torkom és nem saját felelőtlenségemből, az is tuti
ma se tanultam még (hazaérve rögtön elaludtam)
vááááá ez így maga a pokol
Haszprus

Cipő, táska

©   Haszprus   |   life történelem

Nem tudom pontosan mi motiválja az embert amikor ide kirakja az új táskájáról meg cipőjéről a képet.


Szóval élőben sosem hívom fel új cuccokra az emberek figyelmét, és rühellem amikor valaki ilyet csinál. Nézd az új cipőmet, nézd az új telómat, nézd az akármit. Árnyaltabb verzióban: nézzük már meg ezt-azt a netről [MERT AZ ÚJ TELÓM TUD NETEZNI IS].

A cipőt majd szép időben, az anyagára való tekintettel. Vagy csak itthon

Január-február: az anyagi mélypont (és akkor ez még csak az első két hónap ).

És vettem még egy könyvet. És még lehet hogy veszek további kettőt de lehet hogy inkább fogom oszt' kinyomtatom mer megvan pdf-ben, a probléma az hogy 350 oldal kinyomtatása már majdnem annyira megmutatkozik költségekben mint egy könyv megvétele, sőt, lehet hogy egy jegyzetet még olcsóbban is meg lehetne venni. De a franc se akar év közepéig várni mire megjelenik nyomtatásban.

Ja és vicces dolog ez de úgy félek most szglab4-től mint állat. Kellett nekem ilyen überelite™ csoportba kerülni

Haszprus

Mai nap + a McDonalds látogatói

©   Haszprus   |   élelmezés life szociotrip történelem
8-tól csörgött az ébresztő a telefonomon nemtom meddig, az első néhány akció után ugyanis a kezembe vettem és úgy aludtam tovább, 10 percenként felébredve, egészen addig a pontig, amíg valószínűleg véletlenül vagy más gombot nyomtam le, vagy álmomban ráfeküdtem a gombra, nemtom, minden esetre végül 11.20 körül sikerült felébrednem hogy bemenjek aláíratni még az egyetlen kimaradt tárgyamat és leadjam a kth-n az indexet. Kis shopping körút vette kezdetét az Ersténél tett látogatásom után, melynek első célpontja a könyvesbolt volt. Lehetett volna a könyvtár is, de jobbszeretem birtokolni az efféle objektumokat, ez talán családi hagyomány.


Színes patront a nyomtatómhoz csak a harmadik sztech boltban találtam, ennek feltehető oka hogy az első két boltban valszeg memóriazavar okán 57-es helyett 27-es tintapatront kerestem, amire bőszen mondogatták hogy az biza elég ritkán van náluk.

Kipróbáltam újra az egyik már kipróbált fodrászt is, igaz, most egy másik hölgynél kerültem sorra, aki elég profin értette a dolgát. Asszem ezzel egy több mint nyolchónapos nyüglődésnek vetek véget, végre találtam egy normális fodrászt, csillagászati összeg alatt.

Mivel rég voltam már mekiben is, igazából tegnap estére terveztem de az időhiány miatt meghiúsult (bezárt volna a meki mire odaérek , úgyhogy erre is ma kerítettem sort. A kaja perfekt, egyedül az a gáz hogy az összes mcdonalds látogatásom után pokoli gyomorfájás lesz rajtam úrrá. Ilyenkor mindig a Supersize Me jut eszembe.

Úticéljaim között egy megálló kivételével az összes utat gyalog tettem meg, és a McDonald's-ban a szokásosnál ráérősebben kajáltam.

Megfigyelésem szerint a McDonald's látogatóit a következő osztályokba sorolhatjuk:

A plázacica
Ez egy kedves állatfaj, szeretjük. A McDonald's-ban az átlagosnál nagyobb az előfordulási rátája, mely azzal magyarázható hogy a McDonald's trendi, ergo neki ott a helye.
A garázscégesek
Amerikában némely nagy cégek garázsokból indultak, Magyarországon a pénzhiány miatt ahogy figyelem sokan inkább a mekiben tartják az üzleti megbeszéléseiket A szitu ismerős, a fénykorban én is résztvevője voltam hasonló eseményeknek
A kirekesztett
Ebbe a típusba a fiatalabb korosztályból kerülnek az alanyok, akik odajönnek a McDonald's elé, alaposan áttanulmányozzák az árlistát, mely az ő szemükben ezen a ponton a kidobóembert testesíti meg.
Aki nem enni tér be
Õ sietve ront be a gyorsétterem ajtaján, ám dolga nem a pénztárhoz, hanem egy félreeső sarokban lévő ajtóhoz vezeti. Dolga végeztével étkezés nélkül távozik.
A trendi mobilos
Aki félórás telefonbeszélgetését nem intézheti bármilyen söpredék bolt előtt, neki feltétlenül a McDonald's mellett kell vagy 15 kört leírnia mire befejezi megbeszélnivalóját. A mutatványát feltehetően a kinti embereknek szánja, de nem kérdéses, hogy előadása eljut a hatalmas üvegtáblák belső oldalán ülőkhöz is. A trendi mobilos dolga végeztével odébbáll.
A punk
A punk elutasítja a fogyasztói társadalom minden szemetét, számára a McDonald's megvetendő dolog, épp ezért nem hajlandó odabent elfogyasztani az étkét, a gyorséttermet rögtön elhagyja vásárlás után, s kint az utca kövére letepeledve lakmározik társaival egyetemben, a nulla fok dacára.
És Te miért mész a mekibe?
Haszprus

Barátaim a vitaminok - mennyit mesélhetnék A-ról B-ről C-ről

©   Haszprus   |   bme life történelem
Noh tettem egy 65 perces körsétát a met.hu szerint -10 fokban. Mindig az első 30 perc a kritikus, olyankor még fázik az ember, ám a hátralevő időben már nem érez semmit, gondfeledten sétálgat. Azon töprengtem még tegnap, hogy esetleg a Margit szigetig elmegyek, de áá, az azért elég húzós túra lenne. Viszont jó kérdés hogy vajon a Móriczon reggel 10 előtt lehet-e a mekiben normális kajákat kapni, nemcsak ilyen reggeli ratyikat. Ma ez sem derült ki. Az útvonal egyébként:
  1. Starting point
  2. Kosztolányi Dezső tér
  3. Móricz Zsigmond krt
  4. Szent Gellért tér
  5. Goldmann tér
  6. Starting point
A Műegyetem rakparton két fazon is kocogott velem szemben, lehet hogy ezt is ki kéne egyszer próbálni. A napfelkelte gyönyörű volt, mint egy teljes égboltot beterítő szivárvány.

Tegnap 3,3 órán át tanulmányoztam a SzAr slide-okat. Egyelőre nem értem a végére. Viszont kurvajól nyomom. Érzem, jó lesz ez a 48 kredit (Egyébként két hangulat között ingázok: az egyik mikor úgy gondolom hogy iszonyat szopás lesz, a másik mikor úgy gondolom hogy egy jó tanulmányi átlagot is megcélzok a 48 kredit dacára.)

A szavazógépről ("Szerinted melyik tárgyat bukom a 4. félévben?") levettem a Tesi lehetőséget, tessék "normális" szavazatokat leadni

Vegyük észre, hogy eddigi életformám gyökeres átalakuláson megy keresztül. Persze nem biztos hogy ez a blogon nyomon követhető.

Reggel kiírtam egy audiocd-t hogy majd hallgassak zenét útközben, és feltöltöttem volna a discmanem akksiját (legutóbb nyáron használtam), ám kiderült hogy újra megadta magát. Mármint ez az akksi is. Nem rosszul nyomja a Sony az akksi témát, a két darab ami való bele, együtt 10e Ft, és átlagosan 1-1,5 évente tönkremennek. Elgondolkodtató viszont, hogy vegyek-e újat, tekintve hogy némi zsét hozzárakva már egy komplett mp3 lejátszó is kijön, igaz, lowend szektorban, fogalmam sincs milyen hangminőséggel.

A bejegyzés címe pedig egy Alvin szám ("Fő az óvatosság") egy sora. Ezzel együtt nem szeretem sem az Alvint, sem a punk zenét.

Haszprus

Hajnali projekt

©   Haszprus   |   life
Tegnap 04.45-kor csörgettem a telómat hogy egy kis hajnali sétára indulhassak, ám totál kész voltam úgyhogy hanyagoltam a projektet. Minden esetre ma újabb próbát teszek.
Haszprus

TV színvonal 2005

©   Haszprus   |   life reklám szánalmas tv
Belenézek a tévébe, mit látok? Egy dolog hogy miféle népek vannak a Mónika showban, a másik és egyúttal sokkal durvább, az a tv-shop szerű műsor ami a show-t követte. Rózsaszín háttér, egy fószer beszél valami tisztítószerről, mellette maga Mónika. Pár másodpercig azt hittem ez valami paródia, de nem, ez egy reklám b##meg, ahol rövid idő múlva még valami porszívógyár szakértője is feltűnt, aki jól ismeri a porszívógyár termékeit, mert csak így tudnak maximálisan megfelelni vásárlóik igényeinek. Teccikérteni? Csak akkor tudnak megfelelni a vásárlói igényeknek ha ez az öltönyös fószer jól ismeri a porszívókat meg a tisztítószereket. Ennél a fél perces betekintésnél tovább nem néztem a műsort, úgyhogy egyebet nem tudok. A készüléket kérem kapcsojjaki.
Haszprus

Vége a harmadik vizsgaidőszaknak

©   Haszprus   |   bme life
Na meglett a BSZ, és vége a vizsgaidőszaknak. Azon gondolkodtam hogy a köv. héten megtanulnám az opre anyagát előre, vagy nemtom mit csináljak. Az tuti hogy párszor elmegyek éjjeli sétára. Igazából hajnali bringázáshoz lenne még kurvanagy kedvem, de ebben a pudvás házban nincs hol tárolni a bringát ergo elérhetetlen messziségben van az ügy.