Haszprus

Visszafordíthatatlan

©   Haszprus   |   film
Irréversible - Visszafordíthatatlan, 2002. Monica Belucci neve volt, ami miatt megnéztem, meghát 7,2-es user rating az imdb-n. Ímde. A film teljesen nézhetetlen. Ilyen szart még nem láttatok. Az első 40 percen keresztül valami buzibárokban járunk. Valami monoton zaj (nem zene!) van a háttérben, a kamera körbe-körbe forog 3D-ben össze-vissza, képeket csak időnként látunk, a maradék pedig a nagy sötétség. Körülbelül 20 percen keresztül megy ez az effekt, közben az egyetlen emberi beszéd ami van, az a főhösünk "Ismered Gilisztát?!" kérdése, elismételve saccperkábé kétszázszor.

A filmet azt hiszem vasárnap láttam, és beszámoltam róla WiZARD-nak is. Ma megszületett az ő értékelése is:
bazz
amikor aszontad hogy szar a visszafordithatatlan, akkor elképzelni se tudtam hogy ennyire szar
meg hogy pörög a kamera...

15 perc után nem bírtam
No igen, én is úgy "néztem meg", hogy voltak részek amiket 32x-es sebességgel pörgettem, a maradék nagyrészét 2-16x között

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 30 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Vajon mi miatt nézhetted meg igazából?


azóta eszembe jutott még 1 ötlet arról a részről,amiről beszéltünk: egy Movie-editorral kiollózhatnád,és úgy RWCD-re is simán rámenne.Persze ez meg még strapásabb lehet,mint a MobilRack...

Vegyél nekem egy mobilracket. Ja mégse, mert foglalt az összes IDE slotom. Ígyjárás.

Esetleg vegyél usb-s mobilracket vagy usb-s dvd-írót

valami költségkimélőbb megoldás nincs?

5000-en vagyunk a viken, biztos találsz


9) gromek (nem regisztrált)
a fenti vélemények hûen ábrázoljak a hazai vizuális stb. kultúrszintet

azszem nektek tényleg elég a mónikashow

Már bocs, de Balázs show alatt meg sem állok.

gromek Hm. Ez is átjött a szűrőn. Haszprus, nem lágyult meg a szíved mostanában?
Vitatkozhatnék vele a kultúrszintemről, akár olyan szinten is, hogy én például nagybetűvel kezdem a mondatot...de nem érzek rá motivációt. Győzzetek meg.
ui.: Úgysem jön vissza elolvasni...

Haszprus, nem lágyult meg a szíved mostanában?
de, egy kicsit.
mostanság olyan kommenteket is benyomok, amin csak röhögni/sírni/szánakozni lehet. de azért legyen tartalma a kommentnek. ennek volt, és megfelel az iménti kritériumnak is

egyébként nézd meg a törölt kommentek oldalát, és akkor látod hogy mostanság miket szűrök
én például nagybetűvel kezdem a mondatot
ez legyen a legrosszabb érved (mainframe, mainframe)

ui.: Úgysem jön vissza elolvasni...
ezt gyűlölöm a legjobban,hogy beszólnak, aztán lelépnek.

gromek Na jó, az ő kedvéért mégiscsak megnézem. Már csak napok kérdése a dolog... Nem tűrhetem, hogy beszóljanak a kultúrszintemre. Mert az milyen már...

imdb-ről pár kommentrészlet
anyone that enjoyed this film in the slightest bit needs some serious professional help and should not be walking the streets.
The camera also made me sick, I had to skip those parts. All in all a boring movie with no message.
From your point of view, if you liked this movie and found it entertaining, then you must find raping and beating somebody entertaining.
I don't understand what all the fuss is about. The film is nothing more than a clever ruse to flush out peoples perversions. And it worked. People went to see it purely to see grafic rape, sodomy and viloence. Everyone who watched it needs to take a look at them selves as you all got off on it to one degree or another. Before you say it, yes that includes me too. We're all sick twisted individuals and Noe was making us face up to that. All this talk of it being clever or art is rubbish. You went to see it because you heard about either the extinguisher scene or the rape scene.... and you know it.
Természetesen ezek kiragadott részletek, és nem mindenki ért velük egyet az imdb-n sem.

Az extinguisher scene már megvolt. Érteni ugye nem értettem, de tény ami tény: nagyon durva volt. Aki ezt szereti (pszichopata vagy sem), annak be fog jönni.

Haszprus
ez legyen a legrosszabb érved
Akkor mondjam azt, hogy én le tudom írni, hogy asszem, és nem azszem. Elgépelés sem nagyon lehet, mert akkor az jönne ki, hogy aszzem, ami megint rossz. Na mindegy, ezt már csak a rend kedvéért...

Na, láttam mindkét legendás jelenetet. Semmi művészit nem találtam benne. Ennyi. A filmmel kapcsolatban egy szóban tudnám összefoglalni a véleményemet (mint anno az öreg hölgy a Monty Pithon's Flying Circus-ban): NEM!

direkte kis betüvel:

nemecsek
nemecsek
nemecsek

Eredetileg nem szántam semmi provokálót a nem igazán mûködô fórum gazdáinak.
A net-ben az a legjobb, hogy nem érvényes rá semmi szabály, a helyesírásiak sem.

Azt tartogassátok nyelvtanórára, vagy különbözô kérvények megírására. A szabad és gyors (kvázi kötetlen - beszédszerû) kommunikáció egyik ismérve az, hogy fittyet hány a szabályokra.

Az azszem egyébként az azt hiszem szlenges összevonása. Sajnálom, hogy kiverte a biztosítékot.

Egyébként átnézve a reagálásokat, így utólag pláne indokolt a kis betû (lásd fent és az idézett mûben). Ha ez a szint , akkor ez a szint.

A vitaindító filmet egyébként kicsit más szemszögbôl kéne nézni. A rendezô direkte dolgozta ki ezt fordított timeline-t, valamint a képi világot, hogy kendôzetlenül sokkolja a nézôt. A film az erôszak és eleve elrendeltség problematikáját feszegeti (kétségtelenül) szokatlan, de hatásos módszerekkel.

szerintem csak nem volt pénz megvágni az első fél órát, amikor véletlenül munkaidő után a buzibárban bekapcsolva maradt a seggrészeg operatőr kezében a kamera

gromek Drága gromek (aki direkte kisbetűvel ír, még a saját nevét is):
Nem is annyira a nyelvtani szabályok mellőzése vagy az azszem (amit esküszöm még sehol nem hallottam/láttam, pedig van elég platform, ahol szembesülhetnék a szlengekkel) verte ki a biztosítékot, hanem Te, aki idejössz egy számodra idegen oldalra, (ahol betartják a nyelvtani szabályokat, még a kötetlen, szabad és gyors, beszédszerű kommunikáció során is, sőt, mi még beszélni is helyesen szoktunk...) és leírsz egy ilyet:
a fenti vélemények hûen ábrázoljak a hazai vizuális stb. kultúrszintet

azszem nektek tényleg elég a mónikashow
Majd egy ilyet:
Eredetileg nem szántam semmi provokálót a nem igazán mûködô fórum gazdáinak.
Ezek után kíváncsi vagyok, milyen az, amikor szánsz valami provokálót. Ez egyébként nem fórum, hanem blog, és működik. De ez részletkérdés. A gromek kommented előtt egyébként egy komment sem szólt a filmről ( ), csak maga a poszt. Külön érdekes elem a beszédszerű kommunikációd kellős közepén az üres sor. De tudom, tudom, Te a helyesíráson és stilisztikán felül állsz.
A vitaindító film egyébként akkor is egy szemét marad a mi szemünkben, ha ez azzal a súlyos ténnyel jár, hogy Te nem fogsz minket nagyra értékelni. Jaj, jaj, mi lesz, akkor? Megkockáztatom, hogy nem biztos, hogy jobban értesz a filmekhez, mint bármelyikünk, csak azt hiszed magadról. Fordított timeline-nal készült már film, Memento volt a címe, és _az_ király volt! Ezt valahogy mégsem sikerült jóra megcsinálni.
Szóval, kicsi csimota, vegyél vissza az arcodból, ne beszélj bele a nagyok dolgába, és olvass inkább Blikket, ha a helyesírási hibákra buksz. Ha pedig nem bírod elvilselni, hogy a Te véleményeddel ellentétes dologgal találkozol, akkor a netet egyáltalán nem javaslom. Ilyen kommenteket sem javaslok, mert annyit érsz el, hogy körberöhögnek. Gondolom azt sem szereted. Bár, akinek egy ilyen film tetszik, annál ki tudja...
anyone that enjoyed this film in the slightest bit needs some serious professional help and should not be walking the streets. (imdb)

22) gromek (nem regisztrált)
kedves mainframe

Szóval, kicsi csimota, vegyél vissza az arcodból, ne beszélj bele a nagyok dolgába

nem gondolod, hogy azért ez kicsit talán túlzás....

Te, aki idejössz egy számodra idegen oldalra,

Válaszom a te stílusodban a következô: kiscsákó! ha zavar, hogy valaki véletlenül betalál a blogotokra, akkor írjatok örsi naplót a pad alatt. látom fingod sincs a blog és a net lényegérôl

Tényleg nem akartam lemenni kutyába. Elôzô levelem záró gondolatában mindössze gondoltam , hogy lehetne valami normális vitát kezdeni errôl a filmrôl.

Végezetül:

Ha pedig nem bírod elvilselni, hogy a Te véleményeddel ellentétes dologgal találkozol, akkor a netet egyáltalán nem javaslom.

ez vicces a te szádból, vagyis klaviatúrádból.
talán inkább fordítva, nem...

A továbbiakban az Mf vs gromek kommentek ki lesznek moderálva, mindkét féltől, úgyhogy ezúton kérném, hogy ne is strapáljátok magatokat - és engem - a megírásukkal.

Te Haszprus, mondd, miért vetsz véget rövid úton minden jó kis játékomnak? Annyira vágyom rá, hogy egyszer egy ilyen típusú ember rájöjjön, mekkora hülyeségeket beszél, és azt mondja: igazad van, tapló voltam. De ha mindig pont a lényeges részek előtt lefújod a dolgot, akkor sosem lesz belőle semmi...
ui: gromek! (talán ezt nem moderálja ki Haszprus) A gromek kommented is több oldalról támadható, ne érezd magad nyeregben. Magadnak mondasz ellent, úgyhogy igazából annyi is elég lenne a vitához, ha tőled idézgetnék saját magadnak.
ui.2.: Ja, és Haszprus, miért mindig a másik fél kommentjével rekeszted be a kötözködést? Nem lehet egyszer enyém az utolsó szó, hogy ne nézzek ki hülyének, csak mert egy hülyével próbálok társalogni?

25) gromek (nem regisztrált)
ha már Haszprus nem tartja magát magához

Kedves Mainframe!

bôvebben, hajrá, hajrá

bár az idézgetések helyett javaslom, találj ki valami eredetit már
Tudom, szerinted én képzelem magam nagy arcnak, de légyszi ( ha nem értenéd: LÉGY SZÍVES) folytassuk már kicsit visszafogottabban. A verbális csörte nem a tapló-zásról szól.

u.i.: nem ígérem, hogy reakcióim szupergyorsak lesznek

Bocs

gr


Az idézgetés fontos szerepet játszik, szóval ímhol:
nem gondolod, hogy azért ez kicsit talán túlzás....
Nem, úgy gondolom _ez_ túlzás:
Egyébként átnézve a reagálásokat, így utólag pláne indokolt a kis betû (lásd fent és az idézett mûben). Ha ez a szint , akkor ez a szint.
És hogy meg is indolokjam ,ez miért túlzás, lássunk még egy idézetet, ami ehhez kapcsolódik:
kiscsákó! ha zavar, hogy valaki véletlenül betalál a blogotokra, akkor írjatok örsi naplót a pad alatt. látom fingod sincs a blog és a net lényegérôl
Ehhez 2 dolog:
Eredetileg nem szántam semmi provokálót a nem igazán mûködô fórum gazdáinak.
Blog<->Fórum közti különbséget nem felismerve, illetve havi többszázfős nagyságrendű forgalmat (Haszprus, korrekt az adatom?) bonyolító oldalt nem igazán működőnek titulálni...Kinek is nincs fingja a blog és a net lényegéről?
És hogy erre:
"Ha pedig nem bírod elvilselni, hogy a Te véleményeddel ellentétes dologgal találkozol, akkor a netet egyáltalán nem javaslom.

ez vicces a te szádból, vagyis klaviatúrádból.
talán inkább fordítva, nem...
is válaszoljak:
Ami pedig zavart, az nem az volt, hogy idetévedtél és kommenteltél, hanem amilyen stílusban tetted. Ez olyan mintha elmennék a Futrinka utca alkotóinak az oldalára, és beszólnék lendületből, hogy milyen gagyi hülyeség volt már a sorozat, meg milyen nyávogós hangjuk volt. Pedig sokan szeretik, generációk nőttek fel rajta. Amit Te csinálsz, ugyanaz, csak inverzben. Ha elolvasod pl. az imdb-s kommenteket, láthatod, hogy a nézők túlnyomó része a mi véleményünket osztotta. Erre jössz te, és azért, mert mi mást mondunk, látatlanban a Mónika Show szintjére raksz minket, holott fogalmad sincs róla, hogy ezen a filmen kívül miből is áll a műveltségünk. Ez tipikusan a Pöttyös az inged, buzi-e vagy..."-helyzet. Ez nem tetszik, nem az hogy te szereted a filmet, vagy hogy hangot adsz a véleményednek. _Ahogy_ mindezt teszed. Szép, hogy az internet szabad és szabályoktól mentes (a légyszi-t ismerem, köszi...), de ezzel visszaélni, és ismeretlen kommunákat látatlanban fikázni... hát, a legfinomabban szólva is jellemtelenség. Ehhez illusztráció:
Tényleg nem akartam lemenni kutyába....
míg korábban:
azszem nektek tényleg elég a mónikashow
Tényleg rámkened, hogy én kezdtem? Komolyan?
Én tényleg nem szeretek vitatkozni, sokkal szívesebben beszélgettem volna magáról a filmről (amit el is kezdtem, csak te nem vetted észre):
Fordított timeline-nal készült már film, Memento volt a címe, és _az_ király volt! Ezt valahogy mégsem sikerült jóra megcsinálni.
de ez veled eddig nem sikerült. Talán ha máshogy nyitsz, akkor még tudtalak volna rendes emberként kezelni, de az a lesajnáló, fölényes hangnem megbocsáthatatlan (jó, talán megbocsátható, de nem úgy nézem hogy ez téged motiválna).


Amikor láttam h regisztrálatlan user szólt hozzá, már félve kattintottam, hogy most megkapjuk erről a frontról is, hogy micsoda taplók vagytok, nem érthetitek amíg nem voltatok ilyen helyzetben!. De hálisten nem. Végre egyszer...
Egyébként a kritikát sokkal élvezetesebb volt olvasni mint a filmet nézni. Vannak ilyen dolgok a világban, mindenki találkozott már olyan csajjal, programmal, autóval, tudomisénmivel (ki miről beszélget) ami elmesélve még sokkal jobbnak tűnt.

gromek azóta is fogalmazza a válaszát.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...