Haszprus

Firefox & Maxthon

©   Haszprus   |   hwsw
A Firefox alá telepíthető Sage plugin jobban kezeli az rss-eket, mint jelenleg a Maxthon, mindazonáltal ne legyünk túl borúlátók, mert a Maxthonban talán csak pár hete jelent meg az rss támogatás, nem kizárható a további fejlődése.

Én azért remélem, hogy az IE7 jó lesz. Muszáj hogy az legyen.

Igazából elmondom mit szeretek a Maxthonban. A fülkezelését. Jobb, mint a Firefoxé, legalábbis alapból. Lehet, hogy valami pluginnel orvosolni lehetne ezt a problémát. Egyébként a Maxthon gyorsabban töltődik be, tekintve hogy beállítható, hogy be se csukódjon. Ezzel szemben a firefox renderelése gyorsabb. Az most mindegy, hogy igazából jobb is, mert a site-ok úgyis teljesen ie-kompatibilisek, az esetek 95%-ában.

Az nem tetszik még a Firefoxban, hogy nem tud egyetlen böngészőablakban maradni a dolog. A Maxthon rávehető, hogy egyetlen ablakban legyen minden fül, akárki akármit mond.

Ha a fentiek valamelyikére tudsz orvoslatot Firefoxban, ne titkold

Update 22:55: thx mindenkinek a firefox használatában való segítséget

Update 23:11: múltkorában néztem háttérképeket windowshoz és tökvéletlenül erre a firefox wallpapers site-ra is elvetődtem. A háttérképek igényesek csak akkoriban még nem voltak aktuálisak, de amúgy ajállom minden ff fannek

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 24 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

van rá extension Firefox alá. Tabbrowser Extensions, vagy mi a fene a neve. Firefox honlap, jobb oldalt Extensions and Themes, és azon belül megtalálod. nekem be van kényszerítve, hogy soha ne nyisson új ablakot.

a bejegyzés megírása után próbálkoztam vele de úgy szarrá van terhelve az a szerver hogy hihetetlen

ja, mert most jött ki az új verzió, és így rengeteg extension is frissült, gondolom boldog-boldogtalan azt tölti. én még nem, megvárom az 1.1-et.

lehet hogy csak én nem látom, de tud ez olyat hogy pl. egy kijelölt fültől az összes jobbra vagy (xor) balra levőt bezárja?

megmondom őszintén, nem tudom, mert ezt még életemben nem használtam, és most egy olyan Firefoxon vagyok, ahol fel sincs rakva. ha nem tudja, próbáld ki a Tab Mixet:
http://www.extensionsmirror.nl/index.php?showtopic=2291
állítólag a Tabbrowser Extension ugyanis kissé bugos (volt), ez meg nem.

Igazából a 'Tabbrowser Extensions, vagy mi a fene' esetén még nem találtam meg a beállításokat, de mielőtt felraktam ezt az új cumót (Tab Mix), az előzőt eltávolítottam. Ez utóbbinál viszont megleltem a beállítások panelt ahol rögtön amennyire lehetett, maxthonosítottam a firefox tabbed brozing experience-et
A 'jobb oldalon mindent bezár' feature így sincs, viszont.

Jelenleg megtettem default brozernek a firefoxot aztán meglátjuk mi lesz.

Kéne az a feature hogy ne csukódjon be a progi mert kurvalassú az elindítása.

Kéne olyan is, hogy a location baron a www...hu kiegészítést bindelhessem mondjuk a shift enterhez. Jelenleg www....net-et csinál belőle, az kell a halálnak.

Az sem lenne rossz ha egy-egy külön billentyűvel tudnék navigálni az aktuálishoz képest bal ill. jobboldalon levő fülek közt (lapozni balra, jobbra). (Maxthonban pl. f2, f3)
A shift tab ill ctrl shift tab elég kényelmetlen

Jeah megleltem a close left és close right tabs opciót is

Ctrl+valamilyen szám : lapozás a fülek között.
Az összes felbukkanó ablak fülbe kényszerítése:
beírod: about:config
utána a browser.tabs.showSingleWindowModePrefs változót true-ra kell állítani. Ezután meg fog jelenni egy új beállítás a haladó opcióknál: Az új ablakban megnyílni akaró alkalmazások megnyitása...stb.

A jobbklikk csodákra képes, holnap meg írok egy szép hosszú bejegyzést, hogy miként is lehet betörni a Firefoxot (értsd: hogy barátságosabb legyen a Maxthonhoz szokott elkényelmesedett felhasználóknak is).

A múltkoriért pedig bocsánatot kérek.

Itt pedig egy kis hack található, amivel meg lehet számozni a füleket:
http://www.boxofchocolates.ca/archives/2004/09/17/numbered-t abs-for-firefox

Thx!
Nem tudom a firefox ablakán belül a füleket ablakba rakni? (mozaik elrendezésben stb)

Nem hiszem, de utánanézek, van-e hekk rá. Eddig ilyesmire nem volt szükségem (ez ugyanis oly mértékben lekicsinyíti a tartalom megjelenésére fordítható területet).

> A jobbklikk csodákra képes,

Na ponthogy ez volt a probléma hogy egy fülre jobbklikkelve kerestem az opciókat de kiderült hogy az eszközök/kiterjesztéseknél lehet bekonfigolni a cumókat. defaultból ugyanis ezek a plusz menüpontok nem kerülnek bele a tabok helyi menüibe.

Egyébként az áttérésemet a cséfi-féle ie-ban, aztán az rss-kezelés módja és az acid2 teszt-beli különbségek mozdították előre Meg az, hogy a firefox sokkal gyorsabban rendereli a hover effekteket (ld. lap.hu-s link hover).

Lekicsinyíti igen de ha mondjuk két fül (ablak) között másolgatok kontektet akkor meglehetősen jól jöhet. Vagy ha nem is másolgatok hanem mondjuk egyikben az utasítások vannak ami alapján a másikban cselekedni akarok...

nem beszélve arról, hogy nem csak linkeknél kezeli a hovert

re 15: ekkor alkalmazom az oldalsávban való megnyitást

de a többit tényleg holnap

alaposan szét kell konfigurálni baze (mondjuk ez nem baj, ettől tudnak létrejönni advanced userek egy adott területen )

mi az hogy pl. a sage - szerencsére csak - defaultból felülírja frissítéskor a nevét egy rss-nek arra, amit a gazdája kigondolt neki, ehh

hogy lehet a scrollozást gyorsítani? hozzászoktam hogy egy kurvanagy - megfelelő erejű&sebességű - gördítéssel lenn vagyok a lap alján vagy fenn a lap tetején

A www...hu-hoz:
http://www.extensionsmirror.nl/index.php?showtopic=357

Scrollozás gyorsítására talán (nincs görgős egerem, úgyhogy nem tudom kipróbálni):
http://www.extensionsmirror.nl/index.php?showtopic=191
Vagy pl én ezt használom:
http://www.extensionsmirror.nl/index.php?showtopic=194

Thx, ezek is jók (Az első kettő) Harmadikat inkább nem raktam fel, a leírás alapján.

> Egyébként a Maxthon gyorsabban töltődik be, tekintve hogy beállítható, hogy be se csukódjon.

Gondolkodtam ezen, végülis lehet gyorsítani a Firefox betöltődésén is. Van hozzá egy kis preloader progi, ami a Windows indításakor betölti a memóriába a Firefox egy részét, és utána bent is tartja a memóriában becsukás után is, így sokkal gyorsabban töltődik be. (Viszont számomra komoly hátránya, hogy a SessionSaver nem működik vele.)
https://sourceforge.net/projects/ffpreloader/

Hát, olyan nagyon nem érezhető a gyorsulás. De valóban van némi különbség, úgyhogy egyelőre nem uninstallálom... Thx.

No kissé bugos volt úgyhogy eltávolításra került…
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...