RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 35 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

plane ugy, hogy meg most is postolsz a blogodra
btw en mar teljesitettem a vizsgaim kozel felet (harom hatra), es mar 30 kreditnel vagyok

magyarán 2 vizsgád volt eddig és 30 kreditnél jársz?
miféle 30 kredit ez?

csak úgy felsorolás szinten írd már le a tárgyaidat, soronként, plíz, eléjük írva h mi hány kredit (áttekinthetőség kedvéért)

ok. szoval
kredit targy
7 magfizika/szilardtestfizika labor
3 relativitaselmelet
5 sugarzas es reszecskefizika
5 bevezetes a csillagaszatba gyakorlat
5 magfizika
3 statisztikus fizika (gyakorlat)
4 statisztikus fizika (eloadas, kollokvium)

es egyenlore relatbol, es sugreszbol vizsgaztam. a labor nagy szivas, de szerintem aranyos a szivas a kredittel.
azonkivul nalunk a tantargyak altalaban eloadas+gyakorlat parosban vannak. eloadas-> kollokvium, gyak-> zh-k. statfizbol meg azert nem vizsgaztam, mert ev kozben voltak belole zh-k (igen, az eloadasbol, de ez bonyolult h miert )

áh felakasztanám magam ha ilyeneket kellene tanuljak

de akkor hogy van 30 kredited? mit értelmezünk másképp? én aszittem teljesítve van 30-ad.
(a fenti lista meg 32 kreditről szól

ezek a targyak, amik mar az indexemben figyelnek (na jo, nem mindet irattam meg be, tegnap is elfelejtettem elvinni vizsgara)

ezen kivul meg van par.

ja, leesett hol a diszkrepancia: szoval ezek a targyak, amiket eddig elvegeztem. meg van par 3, 5 kredites targy (kvantumfizika, hejfizika, szilardtestfizika, analizis ), amit el kell vegeznem

Szerintem nem kell ettől az OpRétól ennyit parázni. Én napi 6órát tanultam tisztán 3 napon keresztül. Kijegyzeteltem a könyvet. A végén elolvastam az ősemberek összefoglalót és ennyi. A Wikit nem is nézegettem. Így lett 4es Szal ha 2napot keményen, rendesen végigtanulsz akkor megvan a 4es. Ezenkívűl DP 2nap könyvolvasgatással lazán 3as, nagyon rendesek(ha még nincs meg).

az a baj opre könyvvel hogy olvasok belőle negyed oldalt és azt veszem észre hogy már egész más dolgokon jár az eszem és fogalmam sincs h mit olvastam

amúgy nantucket gratulálok de igazából nem annyira jön be nekem amikor valaki egy közismerten nehéz tárgyból elkezd gizdulni hogy skacok két nap alatt megvan a négyes, mit paráztok.

láthatod a vizsgaeredményeken hogy ez nem így van.

a legutóbbi vizsgán 200-ból csak 10-en szántak rá két napot?

Hát nézd, az az igazság hogy nem gizdázom, csak ösztönözni akartalak hogy nem olyan nehéz ez. Nem vagyok nagy ultrastréber vagy ilyesmi, most is 3 körül lesz az átlagom. Szerintem az a helyzet hogy rosszul tanulják az oprét az emberek, nem nehéz ez a tárgy, pl. a jelekhez nem is mérhető. Nemárt ha kicsit érdekel a téma,ez igaz. Szerintem sokat segít, ha tanulás közben jegyzetelsz, mert így nem tudsz olyan könnyen elábrándozni. Ha rendesen tanulsz napi 7-8 órát (ezt így tisztán, pihenők nélkül) akkor jó, 3 nap elég a négyeshez, ezt garantálom. Meg szemetek ezek az oprésok, dehát te akarsz diplomát, ez van.
Mégegyszer mondom, hogy nem gizdázok, hanem csak tanácsokat és bíztatást próbáltam adni.
(Mellesleg tanulmányi eredménnyel nem igazán éri meg gizdázni, amíg van nálad jobb/sokkal jobb).
Jó tanulást!

A jegyzetelés egész biztos hogy segít de legalább 2-3x annyi időbe fog kerülni végigmenni az anyagon... Ami nem kevés.

Ami még tetszik hogy pár hete valaki azt mondta nekem hogy depóból tök lazán lehet ötösnek lenni, nem para a vizsga. Pár napja rájöttem hogy ötös eleve csak az lehet aki nagyházit csinált mert beleszámít a jegybe, nélküle max 85%-ot ér a vizsga+zh. Persze ő ezt elfelejtette megemlíteni. Magyarán már megint egy olyan gyerek lazult aki ott van a top20-ban, akik egyáltalán csináltak nagyházit... Persze ez nem a te problémád, csak most így ehhez az esethez kapcsolódóan eszembe jutott.

Asszem valamelyik gólyaimpulzusban volt is hogy ne feltétlen hallgassunk azokra akik szerint egyik vagy másik tárgy halál laza, mert lehet hogy a gyerek csak azt felejti el megemlíteni hogy korábban gyakorlás képpen országos versenyfeladatokat oldogatott meg szabadidejében

Még annyit hozzá, ha a monitort olvasgatják(pl.wiki) az lóf**z, nem tanulás. Aktívan kell tanulni(mint sok más tárgyat), tehát nem olvasgatni meg tanulgatni kell, mert nem vizsgázgatnod kell(azt pl digit1ből kellett . Sajnos, bár én is szívesebben olvasgatok, ezen az egyetemen célravezető ha jegyzetel az ember, esetleg felmondja, vagy leírja dejből a cuccot, mintha vizsgázna, és így kiderül mit nem tudott. Ha vannak feladatok, akkor pedig azokat kell durván oldogatni (ez vonatkozik a jelekre, analra...) És sajnos napi sok órát kell tanulni.
Ez van gyerekek.
SZép napot/éjszakát

Nézd, én azt akartam igazolni, hogy megfeszített 3napos tanulással elérhető a 4es. (ebbe nem fér bele esti tvzés meg semmi). Ha nem hiszed el hogy én csak ennyit tettem az ügyér, akkor sajnálom.Még annyi, hogy nem jártam órákra csak az elején, és a zh-ra annyit készültem hogy meglegyen bőven( kb egy nap- 33 pont lett). Persze nem árt ha érdekel, ez sokat segít, engem pedig érdekel az opre(ez nem meglepő töki és elektro mellett Szóval nem tök lazán lehet opréból 4est kapni, hanem 3nap kemény tanulással (ahogy mondjuk pt-re tanultál, vagy durvábban).

nem, nem, a többi már csak filó volt ami eszembe jutott még, rád csak az első bekezdés vonatkozott

nekem az a bajom az ilyen kommentekkel, hogy ezek utan az erre hajlamos ember megnyugszik, hogyha ennek sikerult igy, akkor nekem is menni fog. tudom, en is ilyen vagyok, ha az evfolyam tarsam mondja, hogy "a, ket nap eleg", akkor azt hiszem, h nekem is eleg lesz.. csak en nem tudok annyit tanulni egy nap, mert elunom.

16) NeoXon (nem regisztrált)
Akkor én mondok ellenpéldát. OpRe vizsgára 5 teljes napot tanultam. Vizsgaidőszakban egy tanulásra szánt nap nálam 6-8 óra aktív tanulást jelent. Így irtam 42 pontos négyest. Kegyetlenül sokat szenvedtem vele, folyton elfelejtettem mit olvastam már a könyv elején, az egymásra épülő részekből (pl. unix ütemezési rendszere) mindig az utolsónak olvasottra emlékeztem, az általános ütemezési elvekre már pl. nem. Itt valszeg segített volna a jegyzetelés, de az tényleg baromira elnyújtja a felkészülést. Õszintén szólva én soha életemben egyetlen vizsgámra nem jegyzeteltem ki semmit (érettségire, de még bsz-re sem). Mondjuk én ilyen vagyok, jobb szeretem a könyvet / kidolgozott tételsort inkább még egyszer átolvasni, mintsem jegyzetet készítsek, mert már a második oldalnál megunom.
Az nagyon jól látszik különben, hogy infosok abszolút nem a tanulós tárgyakra vannak felkészülve, hanem inkább olyanra, ahol meg kell érteni az anyagot, aztán néhány képlet megtanulásával lehet boldogulni. Na, az OpRe tipikusan nem ilyen. Itt le kell ülni, és beseggelni az anyagot. Én összesen háromszor olvastam el a könyvet, egyszer zh-ra (bár akkor nem végig), kétszer pedig vizsgára.
Az időt pedig jól be kell osztani, máshogy nem megy. Nincs tévé, számítógép, semmi. Mondjuk utolsó vizsgámmal már én is elúsztam időben, mert baromira nyár feeling jött már rám, és semmi kedvem nem volt visszabújni a könyvek közé... Hát, kiderül holnap mire lesz elég

Bejegyzéseimmel tulajdonképpen ezt akartam kifejezni, amit Neoxon is említ: "Az időt pedig jól be kell osztani, máshogy nem megy. Nincs tévé, számítógép, semmi." Nyáron pedig mehet a Buli Minden Este Sajnos ez a suli nem egy kommunikációs főiskola vagy közgáz

sziasztok!

balu te ilyeneket tanulsz?
haszprus, bme-n ilyeneket Ti nem tanultok? Ti miket tanultok?

ajajaj nemtom hova kene jarnom szeptembertol
segítsetek légyszi!
köszi!

1. Vicces hogy a Ti-t nagybetűvel írod de a Haszprus-t nem
2. Talán ezt a topicot most ne vigyük el sorted. Kérdésének irányába, erre megkérnék most mindenkit, thx.
3. Ha érdekel miket tanulunk, keress rá az órarend félév szókapcsolatra (elég jó találatokat kapsz és nem is sokat), és amelyik bejegyzésnél úgy gondolod hogy ahhoz szól a kérdésed, ott tedd fel inkább.

1. bocs. Szóval: Balu, Haszprus, Ti, Bme..
2-3. ok.



most igy utolag visszaolvasva kicsit arcoskodasnak tunik, hogy korabban igy emlitettem az oraimat, nem annak szantam. (mikor lesz hozzaszolas szerkesztes?)

Már akkor is úgy tűnt

Hozzászólás szerkesztés nemtom mikor lesz de csakis olyan hozzászólásokat lehet majd átszerkeszteni ami után nem írt még senki.

egyébként
statfizbol meg azert nem vizsgaztam, mert ev kozben voltak belole zh-k (igen, az eloadasbol, de ez bonyolult h miert)
nem teljesen értem ezt a kihangsúlyozást, nálatok magyarán az előadás anyagából nem szokott lenni zh? nálunk nagyon kevés tárgyhoz tartozik gyakorlat. tulajdonképpen félévente talán 1 vagy 2 tárgyhoz van gyakorlat aztán kész. még olyanokhoz sem volt mint pl. fizika, márpedig a zh feladatmegoldásról szólt… (olyan tárgy viszont kevés van, ahol nem feladatmegoldásról szól a zh, hiába nincs gyakorlat)

> Már akkor is úgy tűnt

jah, de te kerdezted

igen, nalunk elvileg eloadasbol csak kollokvium van. talan eddig 7 felev alatt harom targybol volt zh, mikozben az eloadas volt. itt sok a gyakorlat, legalabbis eddig. most is vagy harom-negy orahoz (a *fizika-hoz) volt. viszont ezutan a felev utan mar keves lesz. nalatok meddig tart a vizsgaidoszak? nalunk juli 8. a final day of death.

én az első kommentedre értettem

7 félév? wtf?
6. végén kéne tartanod, maximum
júl 1 addig még van 3 vizsgám, az egyik 1 óra múlva kezdődik

> én az első kommentedre értettem

ja, hat az valoban

> 7 félév? wtf?
hahahaha. kicsit megartott a vizsgaidoszak persze 6.


30) NeoXon (nem regisztrált)
Haszprus: szerintem a félévközi jegyes tárgyaknál a vizsgaidőszak előtti "vizsgát" hívják kollokviumnak a régi nevén. Pl. mint nálunk szglab3-ból volt az a zéhá.

31) Istu (nem regisztrált)
Segitsééééég? Már nem is tudom hanyadjára szaladok neki az Opre vizsgának és egyszerüen nem tudok átmenni!!!! Hogy lehet ebből a tárgyból kettest kapni??????? A könyvet 4szer elolvastam, de egyszerüen nem marad a fejemben olyan száraz és unalmas. Pedig csináltam jegyzetet is meg ábrákat, de a vizsgán nem erre kiváncsiak, hanem hogy a 213. oldalon a 3. bekezdésben az ő betűn jobbra dől az ékezet vagy balra. Hogy lehet igy felkészülni????

Istu A könyv tényleg elcseszettül monoton. Újabban a beugró a szivatós rész. Van rá egy kikérdezőprogram az InfoSite-on vagy a Wikin, azzal gyakorolj, beválik (mondjuk még én sem mentem át, de legutóbb csak a hirtelen megemelt pontszám miatt...). Nagyfeladatok között meg mindig van 1-2 gyakorlati példa, amik egyszerűek, arra gyúrj. Az elméleti kérdésekhez rizsázol valami könyv-szerűt, és részpontszámokból már meg is van a 2-3-as... Remélem segítettem.

33) Istu (nem regisztrált)
A kikérdezőprogramot nem találom. Ha valami linket tudnál adni, nagyon hálás lennék. Köszi

OpReVizsgaIgazHamisAkkumulalt < Infoalap < VIK wiki
Ez egy kérdéseket tartalmazó file, amit az InfoSite-on található Elektro kikérdezőprogihoz használhatsz. Csak cseréld ki a már ott lévő file-lal.

35) Istu (nem regisztrált)
Koszi szepen!
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...