Haszprus

Osztálylista

©   Haszprus   |   12e barátok bme történelem

Elkezdtem szervezni a régi osztályom levlistáját. Maybe megkönnyít majd egy-két dolgot, legrosszabb esetben pedig nem. Ahogy hallom, a nálunk fiatalabb osztályokban remekül üzemel a dolog.

Update 22:24: (Részben az első két kommentre válaszul) Igazából nekem lenne kedvem (az osztálytársaim voltak az utolsók akik képesek voltak programokat együtt megszervezni ill résztvenni dolgokban) de úgy tűnik a legtöbben az érettségi után 3+ évvel úgy vannak vele mint ti. Mindegy, a listát megcsinálni nem volt meló, és ha netán összejön általa valami, annak akkor lehet örülni.

Ami tuti, hogy hallottam már más helyekről hogy ez a dolog működőképes. Lehet hogy ott jobb közösség volt, nemtom.

Az a jó, hogy ha tök fölöslegesen hoztam létre a listát akkor sincs semmi.

Valójában azonban az a helyzet hogy legtöbbjükre nekem sincs semmi szükségem. Jól érzem velük magukat, de nem hiányoznak az életemből. A konkrét személyek. A programok, kirándulások, táborok, bulik viszont igen.

Nyilván itt a bme-n kéne valami társaságot összeszervezni, de nehéz ügy, az emberek nem ismerik egymást, és nem kötődnek egymáshoz olyan szinten, mint gimiben. És ha még vannak is barátságok, ezek akkor se fognak össze 2-3 embernél nagyobb csoportokat.

Arról már ne is beszéljünk, hogy aki esetleg vidékről jár be, az egy rövidebb hétvégi összeröffenésben valszeg igen kis eséllyel lenne benne.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 10 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Nekünk nincsen, bár nem is akarok, fasz volt az összes osztálytársam, legalábbis a nagyrésze

Nekem nem hiányoznak a régi osztálytársaim. Az általános iskolaiakat rühelltem, a középiskola ugyan jó volt, de már a múlthoz tartozik. Jó dolog emlékezni, de ehhez nincs szükségem sem az osztálytalálkozókra, sem levlistákra.

Az eredetileg ide írt véleményem inkább ment egy update-be.

van kötődés a BME-n is, de elsősorban a kollégiumi közösségekben. mondjuk ott is sajnos elenyészően kevés azoknak a hányada, akiket nem csak a közös ivás tart össze :-/ járj be a Schönherzbe, csapódj hozzá valamelyik szintközösséghez, qpázz, hátha lesz valami. én azért nem csináltam ilyet soha, mert elbaszott időnek éreztem, de lehet, hogy másnak nem az.

A qpa nem motivál. Nem vagyok az az ember hogy "na itt van 20 vadidegen, gyorsan haverkodjunk össze 2 nap alatt". Inkább az az ember vagyok, hogy "itt van 20 ember, ismerek közűlük 2-t, aztán hónapok alatt összehaverkodom a haverjaikkal, meg azoknak a haverjaikkal, meg ..."

Hát én nem olvastam még el a cikket mert hosszú, de nekem nemrég volt általános iskolás osztálytalálkozóm és bár én "idegen" társaságban lassan oldódok, pár óra elteltével elég jó hangulat lett, mondhatni remek. És egy pillanatra sem került veszélybe az emberek biztonsága, semmi verekedés nem volt a levegőben. Igaz nem is volt sok köcsög.

- lehet hogy azért mert kellő számú biztonsági volt jelen
- azért azok akikkel 4-8 évet jártál együtt, 4-8 év múlva még nem lesz idegen társaság, akármennyire is fogalmatok nincs h mi lett egymással

Én az általános iskolás osztálytársakkal 10 éve találkoztam utoljára, és bár hiányoznak, azért nem túl vészes. A gimis haverokkal meg szinte minden héten találkozok mindenféle osztálytalálkozó nélkül is... Qpára meg érdemes elmenni, nem azért, mert 20 vadidegen havert találhatsz, hanem mert van néhány jó fej, és ez elég...

mondjuk én se osztálytalit szervezek csak egy nyomi levlistát, vagy ha úgy jobban tetszik, értesítési rendszert

Te Balage, ezt a feszítős, tükörből fényképezős képet átgondoltad elégszer?
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...