Haszprus

Sör & tequila @ Pizza-Pazza

©   Haszprus   |   12e 350d barátok buli fotózás

13-man voltunk, impresszív. Ettől függetlenül nem pártolom az ilyen magas létszámú összejöveteleket. A privát dumálás sokkal jobban fekszik. Mint amilyen ezt is követte a jövőről, mesterséges intelligenciáról, a társadalomról, amelyben az ember nem fog dolgozni, mert mindent a gépek végeznek. Memóriaátvitel egyik emberi testből a másikba.

Lőttem egy csomó képet night portrait üzemmódban, amit eddig nem használtam. Igazából elég nehéz téma egy dslr-rel fotózni az adott fényviszonyok között izgő-mozgó embereket szabadkézből. Fény az nincs elég, a vaku halottá tenné a hátteret, a night shoot mód a kettőnek egy kellemes keveréke lenne, ha nem venné olyan hosszúra a záridőt, mint amilyenre veszi. Ha feljebb lehetne nyomni az ISO400-at 1600-ra. Szoknom kell még a készült képeket. Kompakt géppel a helyzet egyszerű, a képek csak egyféleképp lesznek jók, mégpedig automatán megvakuzva. DSLR-rel ugye a helyzet ott bonyolódik, hogy egy rakás opciót lehet még választani, amivel a kompakt gépnél bizonyos szempontból jobb fotók készülhetnek, azonban� vannak problémák, éspedig egész egyszerűen azért mert az ember megteheti, hogy nem korlátozza le magát az automata telibevaku által nyújtott élményre

Update 2006. már. 04. 22:13: kaptam még néhány képet:

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 21 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

ím két fórum:
flickr.com/groups/technique/discuss/7209/ - night portrait
flickr.com/groups/technique/discuss/14506/ - belső tér+hosszú záridő+vaku
én most ezeket szeretném kipróbálgatni.

persze szeretnék vakut is, szét is néztem, dehát elég magas árak vannak. (és a minoltámra kerestem...)

Hát nemtom én asszem nem hordozgatnék magammal külön vakut, azért mindennek van egy határa, és ez valahol a 350D+1 felrakott obi környékén van, nálam (Igazából ha lenne egy jobb vázam, akkor még az beleférne. Szal értelemszerűen maga a váz belefér, ezt szögezzük le )

Meg másnál is. Van ismerősöm halál profi cuccal, sehova se viszi csak melóba, mert annyira macerás… 11 kilót nyom a fotós felszerelése

A képek amiket linkeltél, hát, hasonlókat toltam én is, bár ide nem raktam ki az egész anyagot. A night portrait módú képeket találtam végül a gyenge láncszemnek, azokból ha jól látom csak egy darab került ki ide a válogatásba. A válogatásnak ettől függetlenül nem a képminőség volt a fő szempontja.

nem tudom, mi ezekkel a bajod, nekem nagyon tetszenek. jó mélységélesség választás, fókusz, vaku... erre e legjobb példa a 4-5-ös, semmi elkent vakufény (nagy fehér csillogás az arcon) vagy durva árnyék.
összességében gratula

az első képen lévő leányzó nagyon impresszív.

melyviz melyviz: Mondjuk a 4-5 kicsit más helyzet, mint a többi, mert nem látszik a helyiség háttérként, a negyed méterrel hátrébb lévő kabátokat a vaku ugyanúgy megvilágította. Ha pl. a 8,9,11 képek ugyanígy készültek volna, a háttér sötét, színtelen, halott lenne. Na mindegy, helyben elég gondban voltam a képekkel, és amikor először visszanéztem őket monitoron, akkor szintén Így kisméretben azért tűrhetőbbek Amiket ide kiraktam azok téleg jók.


mainframe: örülök, hogy egyezik az ízlésünk

Haszprus egyébként szerintem bőven nincs 11kg a fotós whislistem

Tamás: Szerintem inkább olyan vízilófeje van

#10: örülök, hogy nem egyezik az ízlésünk

Romsy Romsy, Te ismerkedj az állatkertben, ha szerinted ennek a csajnak vizilófeje van. Mert gondolom akkor negálva is működik a dolog.
A csaj _jól_néz_ki_. Pont. Ugye, Tamás?

Bazeg kérjetek Haszprától valami elérhetőséget ne itt rejszoljatok rá akkor...




juteszembe milyen obival készültek ezek?

Még mindig csak a 18-125 f3,5-5,6-os sigmával rendelkezek És bár ebből nem következik, de ezzel készültek a képek

Romsy Romsy, Neked az az első reakciód, ha meglátsz egy szép nőt, hogy rárántasz? [megütközött arcú smiley nincs?] Ha meg nem, akkor légy oly jó, és ne feltételezd ugyanezt rólunk. Miért szúrja a szemed egy szép lány a site-on? Ha csak Haszprus-essence-t akarsz, hívd fel telefonon.

A Haszprus überblog szerkesztősége elhatárolódik a Romsy-es komment óta elhangzottaktól. Igazából kezd moderáció-közeli lenni a téma.


Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...