Haszprus

Forrásmegjelölés

©   Haszprus   |   fejlesztés

Ha valahogy, akkor így. Maximális respect Leventének.

Update 2006. feb. 02. 00:49: A korrektség kedvéért pár kiegészítés.

  1. away a topic-beli kommentek elrejtése után még beírta: a szánalmas.hu-n régóta van aktív dolgozók listája (bár szerintem szinte észrevehetetlen)
  2. én erről nem tudtam
  3. a dumagépek valóban jó ötlet volt (számos grafikonnal alátámasztható), büszke voltam rá, és magamtól találtam ki, de ezek szerint nem elsőként
  4. Levente továbbra is valóban tőlem vette az ötletet, de tekintve hogy úgy tűnik nem volt egyedi, innentől saját belátására bízom a továbbiakat
  5. az 5. kommentben még úgy nyilatkoztam hogy nem lesz itt semmi flame, mivel így is gondoltam. nem állt szándékomban másként alakítani, de másként alakult. nem vádolok senkit, mindenki kivette a maga részét.
  6. hogy away információja változtat-e a sztori lényegén, az attól függ, hogy mit tekintünk a sztori lényegének. ebbe nem mennék bele bővebben, egész biztos vagyok benne, hogy a sztori minden egyes résztvevője mást és mást tekint lényegnek.

Peace.

Rakjatok ki ti is listát a dumagépekről. Ha még nincs. Ha tudtok. Ha akartok. Shamaltot ezúton külön kérem, hogy az abszolút listát rakja vissza (ki) valahova

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 35 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Most ide azt kéne írni, hogy kösz, vagy, hogy nincs mit/szívesen?

Ezt látod nem szabom meg

Jájj, de nagy flame lesz ebből!

Miért volna ebből flame? Ez egy megoldódott probléma nem?

5) (nem regisztrált)
Max respect, bár marhára el van dugva

Annyira nem, mert még link is vezet az "Aktív kommentelők" feliratról hozzám. Csak elfelejtettem a status bart is hozzá shotolni.

mainframe Mainframe: Attól függ, kinek a szemszögéből Megoldott probléma != megunt téma. Persze tekinthetjük annak is. Ettől függetlenül szerintem is valószínűtlen itt, vagy a későbbiekben ezzel kapcsolatos flame.

Probléma, nem probléma. Szerintem fölösleges hangsúlyozgatni, hogy ki oldott meg először valamit, mert Levente megoldása (biztos vagyok benne) teljesen máshogy néz ki. Haszprus, te leírtad valahol például azt, hogy ki csinált először kommentelési lehetőséget a blogjához? Akár a világ, akár az ország összes blogját nézzük.

(Csak azért írok, mert van mire válaszolni.)

A hozzászólási lehetőséggel vont párhuzam nem áll helyt, mert én feltehetően kb. az egymilliomodik ember voltam, aki megvalósította a blogján ezt a feature-t, nem tudok megnevezni egyetlen helyet sem, ahonnan az ötletet merítettem, de ha meg is neveznék, feltehetően nem az a hely lenne az ötlet igazi atyja.

Levente megoldásának kódja hogy hogy néz ki, az az ő magánügye szerintem, nyilván a kódot nem tőlem szedte, mivel az enyém nem publikus, és én sem beszéltem egy szóval se arról, hogy nahát, milyen hasonló a programkód az enyémhez, és a dolognak nem is programozástechnikai érdekessége van (egy 200 karakteres kódnak?), hanem a "szociális" hatása a lényeg, amit már egy grafikonon prezentáltam a napokban, valamint egyértelműen tudható (tudod te is, Levente is, én is) hogy kié az ötlet.

Végül egy idézet a blogodról
Ha látsz itt valamit, ami tetszik, akkor először kérd el tőlem, mert ha nem ezt teszed, megkereslek, és az neked nagyon rossz lesz.
Én ugyan nem keresek meg senkit, csak arra kívánom felhívni a figyelmed, hogy ahogy te értéknek tartod a saját magad által létrehozott dolgokat, épp úgy én is.

Levente, köszönöm a forrásmegjelölést és a linket.

Szerintem is korrekt így a dolog, ebben nincs hiba. Csak szerintem jobb lenne az ilyeneket egy szeparált köszönő oldalon megoldani, mert a végén minden blogot ellep majd a sok "funkció via XY" felirat. Bár a blogok 80% már nem is arról szól, hogy mi történik a személlyel, hanem hogy mit hackelt be ma épp a blogenginebe. S ez így szar.

Én Leventétől szedtem az ötletet (meg a lekérdezés alapját is), vele meg megbeszéltem szóban.

Ja, és az idézet. Szerinted azt eddig mennyien vették komolyan? És aki nem vette komolyan, szerinted abból mennyinek tettem szemrehányást? Mindössze azokat kértem meg szépen módosításra, akik közvetlenül az én tárhelyemről linkeltek be egy képet, hogy ugyan másolják már át a saját helyükre.

Szerintem ennek olyan esetben van értelme, ha nem akarsz személyes kapcsolatba lépni a készítővel, csak fel akarsz használni ezt-azt. Főleg cikkeknél, képanyagoknál, linkelt cuccoknál szokás külön forrást jelölni, így funkcióknál nem. (Ilyen alapon írhattam volna több oldalamra is, hogy "thanks to php.net". Persze nincs ezzel semmi gond, amit Levente csinált, korrekt dolog, meg minden!

És akkor most szépen körülnézek mindenféle külföldi oldalon, hogy hányan valósították meg előtted ezt az aktív kommentelős cuccot, és szólok nekik, hogy semmilyen utalást sem raktál ki az ötlet forrására.

Mert ma rossz napom volt, csak azért.

Gyakoriak a rossz napjaid?


sHaMaLt, könnyen meglehet, hogy több közös vonásom van egy kamikáze-pilótával.

a ketto nem zarja ki egymast

Balázs:

Dumagépek, 2006 január 7. - első hozzászóló: Balázs, 2006. január 7.

Ezután azt mondani hogy Leventétől szedted az ötletet, aki ugye 2006. január 28-án csinálta a saját Aktív kommentelők listáját… (Erre a későbbiek során se fogsz tudni semmit se mondani, mert hiszen nyilvánvaló azt gondolom mindenkinek, hogy az ötletet nem Leventétől szedted, még ha az ő hatására is döntöttél úgy, hogy te is csinálsz ilyet.)

A blogbejegyzésedre:
Az általad mutatott két url-en tudod melyik feature-je található a blogomnak? Az, amelyik a userinfo.php-n van. Mindenidők kommentelői ("A blog dumagépei").

Az "aktív kommentelők", illetve "dumagépek" a sidebarban nem erről szól, mert időlimites. Ezzel teremt versenyhelyzetet. Az abszolút toplista, mely a site kezdete óta halmozódik, nem teremt versenyhelyzetet. Ugyan, ki menne rá arra, hogy új userként behozza a 600 kommentes lemaradását Mainframe-mel szemben? Senki. Ebből nincs verseny.

Ezért kell időlimit. Az általad mutatott két url-en nincs időlimit. Az időlimit az egésznek a lényege.

Szerény véleményem szerint az általad mutatott két site irreleváns, mert nem hoznak létre versenyhelyzetet a kevéssé elszántan kommentálók közt.

Egy 48 órás intervallumban viszont bárkiből lehet legnagyobb dumagép, aki megpróbálja.

Minden idők legaktívabb hozzászólóit valóban számos fórum listázza külön statisztikai oldalon, nem újdonság. Egy szóval se mondtam. A két feature olyannyira más, hogy két külön bejegyzés szól róluk a blogomban is ( Szövegládák, A blog dumagépei). Érdemes megfigyelni azt is, hogy mennyi jelentőséget tulajdonítok a két listának. A szövegládák bejegyzésben alaposan kifejtem a feature lényegét, a blog dumagépei bejegyzésben csak annyit írok, hogy "a mai tanulás helyett", a bejegyzés maradék része pedig egész másról szól, nem is vesztegetek szót erre a feature-re.

Még egyszer. A két url amit mutattál (30 most active commenters vagy vmi ilyesmi, meg a másik) egy időlimit nélküli lista. Olyan, mint "a blog dumagépei". Amire nem vesztegettem szót se.

Szerintem felesleges ezen pörögni, de mindegy, poénnak jó!

suexID suexID: ha suexID kommentbe nem írtad volna hogy de nagy flame lesz ebből (pedig nem volt még), akkor szvsz nem is lett volna. Nem hibáztatlak semmiért (tehát ne is próbálj mentegetőzni), mindenki hozzáteszi a maga kis önmagában jelentéktelen (vagy jelentős) részét, és így áll össze a gépezet kis fogaskerekekből, pörög frankón ez a vita. Csak legalább ne mondd hogy fölösleges ezen pörögni, ha kivetted belőle a részed.

suexID suexID:
Bár a blogok 80% már nem is arról szól, hogy mi történik a személlyel, hanem hogy mit hackelt be ma épp a blogenginebe. S ez így szar.
Az én blogom nem csak azért létezik, hogy legyen hova blogolnom, erre alkalmas lenne a freeblog. Számomra a blogom egyik lényeges pontja, hogy egy php-mysql kombóval játszadozhatok, és nem magam kell minden kontentet generálnom bele, hanem júzerek segítenek ebben nekem. Localhoston volt már több privát php alapú fejlesztésem, fórum, naptár, csak ezek egy idő után unalmassá váltak, miután egy tartalom nélküli oldalt fejleszteni, feature-ökkel pakolászni azért egy bizonyos határon túl már nem túl hálás meló. Ez a jó szó. Nincs közönség. Ezért akarok felnőttként feltétlen olyasvalamit fejleszteni, ami nem egy offline kliens szoftver, hanem valami web alapú cucc. A feedback jó. Látni, hogy a júzerek használják a cuccokat, jó.

Persze, én nem is erről beszélek, sokkal inkább az ilyen dolgokról, minthogy:

  • "Ma kicseréltem a blogom hátterét erre a világoskékre, remélem tetszik..."

  • "Tegnap szólt valaki, hogy tegyem ki a linkjét, hát kitettem! Remélem jó!"


Ilyen blogokat nem olvasok

No hát, nem tudom, mi hangzott el korábban, hiszen csak trasztidjúzerek tudhassák aztat, de vegyétek már észre, hogy szánin két éve kint van a kiváló dolgozóink rovat baloldalt. Akkor legalább arra is illene itt forrásmegjelölni.

Csókolom.

away away: forrásként csak forrást lehet megjelölni. Szánit nem olvasom, bár jópárszor láttam már, azonban sose vettem észre még a "kiváló dolgozóink" legördülő listát, tehát számomra nem forrás. (Nyilván ha tudnék róla, hogy egy ismert hazai site-on van ilyen, akkor nem védeném ennyire az ötletemet, gondolván hogy öt perc alatt úgyis lebukom.)

Érdekes adalék minden esetre.

Miért nem jelezted ezt már a Dumagépek - vigyázat hamisítják topicban? Hát ez nem fog kiderülni, tekintve hogy away nem olvashatja ezt a kommentemet. (De később lehet hogy ismét publikussá teszem a hozzászólásokat.)


Thx
De mik ezek a <font> tagek?! Íááááá! XHTML-ben nincs is font tag. This page is not Valid XHTML 1.1!

naes? ezt csak azert csinaltam, mert cseszegettetek, hogy ugysem tudom megcsinalni
egyebkent munkas lenne egy ilyet valid koddal megcsinalni

Nekem nyolc igazából a validság, de a külön font tag azért súlyos


Font tag tényleg durva, de miért is gyokerek.php a neve?

pillanatnyi indulatrobbanas

Nekem azt mondtad erre a kérdésre:

"azért mert azok vagytok mind"

...

meg egy szmajli is ott volt mogotte

Nem hiszem...

[20:51:20] sHaMaLt: váccsádúin biccs?
[20:51:32] Romsy: anyád képére onanizálok
[20:51:37] Romsy: mert te?
[20:51:40] sHaMaLt: en is

Ja ez nem az, szóval:

[20:17:18] sHaMaLt: http://shamalt.uw.hu/gyokerek.php
[20:17:24] * sHaMaLt most Elérhető
[20:18:04] Romsy: gyokerek?
[20:18:44] sHaMaLt: jah
[20:18:45] sHaMaLt: D
[20:19:02] Romsy: anyéd
[20:19:06] Romsy: akkor én mit keresek rajta?
[20:19:15] sHaMaLt: nomen est omen
[20:19:18] sHaMaLt:
[20:19:22] Romsy: tied
[20:19:28] Romsy:
[20:19:40] sHaMaLt:

Amúgy ha a font helyett az a-nak adnál style-t, akkor pont ugyanígy nézne ki az oldal szerintem. És nem kéne bele font tag.

Ennél a bejegyzésnél a hozzászólásod csak engedélyezés után jelenik meg (kivéve ha trusted user vagy).
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...