Haszprus

Elfelejtett jelszó

©   Haszprus   |   fejlesztés

Igazából azért nincs a blogon olyan feature, hogy kiküldjük az elfelejtett jelszavadat, mert… nos ilyen nyilván nincs, mert a jelszavadat nem tároljuk, csak egy md5 hasht. Ha nem tudod mi az, de érdekel, akkor annyit elég tudnod, hogy ez egy olyan karaktersorozat amiből a jelszavad nem található ki, viszont ez bármikor származtatható a jelszavadból.

Lehetne viszont ugye új jelszót generáló cucc. Többlépcsős, hogy ne változtatgathassa mindenki mindenkinek a jelszavát. (Vagyis a kiküldött emailben még csak egy link vagy valami hasonló lenne, aminek a hatására változik meg a jelszó. Vagy amivel megváltoztathatja a júzer a jelszót. Ez részletkérdés.)

Egy dolgot nagyon utálok ezekben a dolgokban, éspedig azt, hogy lehet hogy nem emlékszem a felhasználói nevemre, lehet hogy nem emlékszem a megadott email címemre, és ez utóbbi eset elég kellemetlen tud lenni, ha azt a címet már nem is használom. Kiírni meg nem írhatjuk ki, hogy hova lett elküldve a levél, hiszen az privacy-sértő lenne.

Na mindegy, mindezen problémák ellenére valamikor csinálok egy fent vázolt, többlépcsős, elfelejtett jelszó esetén alkalmazható tréfát.

Update 20:35: Megszületett a megoldás: elfelejtetted a jelszavad?

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 10 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

én úgy oldottam meg hajdanán, hogy egy mezőt bekér, usernevet vagy emailt ír be
ha valamelyik van, akkor mailre küldi az új email generálásához szükséges uniq linket

Sokan úgy csinálják, hogy kérdezz-felelek, de az sem jó, hiszen arra sem emlékezne, ha már a jelszó nem jut eszébe. A kiküldős a legjobb megoldás, megadod az e-mail címed amivel ugye regisztráltál, és dob egy új jelszót.

Van még egy olyan megoldás is, hogy először neked küld egy jelzést, hogy valaki jelszót kér, de akkor ugyanott vagy - gondolom amiatt akarod, hogy ne neked kelljen dolgozni vele -, hogy figyelni kell.

Azért nem egészen vagyok ugyanott, mert a júzerrel való személyes kommunikáció elég nagy overhead egy gomb megnyomásához képest

Kérdezz-felelek az nem lesz, utálom. Rühellem. Gyűlölöm. A főbűnök egyike ilyen feature-t csinálni Jobban mondva kötelezővé tenni a kérdés-válasz megadását regisztrációkor.

Egen, én sem szeretem.

Akkor marad a bé terv. Minden kérés befut hozzád, és ha úgyvéled, hogy mehet, akkor nyomsz egy okét. Ha meg nem, akkor egy mélt, hogy kivagymitakarsz.




én sosem felejtem el a jelszavamat!!! Haszprus tudja miért...

bár ne tudnám de már megváltoztattad, nem? nyomás megváltoztatni.

De Haaaszpruuuuus...nemáááá!
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...