Haszprus

Szakiránybemutató

©   Haszprus   |   bme történelem

Szóval, volt ma ilyen szakiránybemutató, és…

És jóhangulatú volt, sokmindenkivel beszéltem. Ezek pozitívumok. De meginogtam abban, hogy melyik szakirányra is akarok menni, ez pedig negatívum. Igaz, a dékánhelyettes úgy kezdte, hogy végülis mindegy melyik szakirányt választjuk. Aztán úgy fejezte be, hogy jól gondoljuk meg, mit választunk.

Nem láttam az 1.1-es szakirány - kóderek - standját. Íllítólag nincs benne perspektíva. Tény, hogy a kódgenerálás szó, amit évek óta hallok, elég aggasztóan hangzik, és tény az is, hogy az assembly óta készült nyelveknek köszönhetően egyre többek számára érthető a programozás, ami egy telített piacot eredményez. Voltam viszont az 1.3-asén, és valamennyire tetszett. Vagy csak inkább P@taricza előadásmódja megnyerő? Szintén tetszett az, amelyiknél az APEH elnökhelyettese beszélt az informatikai eszközeikről, mint pl. adatbányászat, a web folytonos figyelése, annak megállapítása hogy ki az aki sokkal tartozik ÉS könnyű behajtani tőle - mert ugye a behajtási költségeket alacsonyan kell tartani. A HP-től jött csávó is igen megnyerő szöveget nyomott le, az 1.2-es szakirányhoz tartozóan. Ennek ellenére az ő standjukra valahogy mégse voltam kiváncsi. Na jó, ebbe belejátszott az is, hogy előzőleg hallottam egy nem túl megnyerő véleményt az 1.2-ről Igazából odamentem, de éppen nem túl érdekfeszítő részt tárgyaltak, úgyhogy eljöttem.

BTW a lehetőségek a következők:

  • Informatikai technikák és eszközök szakirány 1.1.
  • Rendszerfejlesztési szakirány 1.2.
  • Informatikai infrastruktúra tervezése szakirány 1.3.
  • Újgenerációs hálózatok szakirány 2.1.
  • Infokommunikációs rendszerek biztonsága szakirány 2.2.
  • Internet és infokommunikációs alkalmazásai szakirány 2.3.
  • Médiainformatika szakirány 2.4.
  • Autonóm rendszerek információ technológiája szakirány 3.1.
  • Integrált intelligens rendszerek szakirány 3.2.
  • Elosztott energetikai rendszerek információtechnológiája szakirány 3.3.
  • Üzleti informatika szakirány 4.1.
  • Integrált vállalatirányítási rendszerek szakirány 4.2.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 12 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!



Az informatikával (azon belül is a fejlesztéssel, ami téged jobban érdekel, gondolom) az a gond, hogy egyszer megélsz belőle, egyszer nem. Persze ha egy céghez beállsz robotolni, akkor fix a fizetés, de közel sem biztos, hogy élvezed a munkád. Lehetsz szabadúszó, kapsz egy munkáért x pénzt, aztán y hónapig semmi.

Megaztán, itthon már kialakultak azok a körök, amikben megélni ebből. Ha egy ilyenbe bejutsz, az jó, ha nem, akkor már nem éri meg.

Nem?

(Az első kommentet meg akár törölheted is, így már értelmetlen.)

Szerintem én meg tudnék élni ebből, de még nem próbáltam. És persze az se mindegy hogy a megélésnek milyen szintjéről beszélünk. Én kezdetnek valami minimálisról. De azt semmiképp se hiszem, hogy pár év múlva a diplomás munkanélküliek sorát gazdagítanám.

P@t@ricz@ stilusa tenyleg nagyon ott van, de eloszor szerintem nyomd vegig a Formalis modszerek nevu igen kivalo alapkepzeses targyat, lehet, hogy akkor elmegy tole a kedved. nekem elment
Ja, itthoni korok: ha otthon nem elsz meg, fogod magad es eljossz Londonba. itt siman meg lehet belole elni kulonosebb kompromisszumok nelkul. es London nagy, talan meg a korok kialakulasanak is kisebb az eselye ennyi ember kozott. csak sietni kell, mielott az olcsobb litvan-lengyel munkaero elveszi az osszes helyet

Tamás, szerinted melyik szakiránnyal tenyerelnék a tutiba? Ha ezt túl nehéznek tartod, itt egy másik kérdés: melyikkel nem?

olcsóbb Lengyel-Litván perszonálunió

Haszprus: sejtelmem sincs, en is csak egy szakiranyt jartam vegig

Haszprus Íllítólag a robotika kőkemény matek végig. Láttam egy srácnál (ismerős) egy tankönyvet, dugig mátrixokkal. CSAK mátrixokkal. És vastag könyv volt, higgyétek el...
Bár nem vagyok Tamás...

Ömm, és van ilyen szakirány jelenleg, egyébként?

Haszprus Gyakorlatilag a 3.1 ill. 3.2 szakirany ilyen. MI-re epul, de nem egeszen arra a light-os verziora, amit mi tanultunk alapkepzesen... Olvastam egy-par diplomamunkat bent az I konyvtaraban, mikor unatkoztam, hat elegge elhasaltam miket irtak. Azt hittem valami professzor ertekezese Konkretan a bevezeto reszen kivul az egesz kinaiul volt.

Jah a 3.2-re nyertem egy kis bepillantást a standoknál, már a projektor megijesztett Kár pedig, mert erről papolt az apeh elnökhelyettes, és momentán arról ugye azt írtam hogy megnyert maga a felhasználási terület.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...