Haszprus

Bukó

©   Haszprus   |   bringa

Vettem ma sisakot, hogy ha már elütnek és mondjuk lebénulok nyaktól lefele, legalább az agyam maradjon ép, hogy kellőképpen felfogjam az 50 évnyi szenvedést amit ágyhoz kötve fogok eltölteni.

Egyébként sisakban bringázni jó dolog, egyrészt azért, mert a sisak alatt tojást lehet sütni, másrészt tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés. Tényleg az.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Bocs, de az első bekezdésen feküdtem a röhögéstől. Sisakom meg sosem lesz, gyűlölöm.

Amugy jo tud lenni az a sisak... Balatoni nyaralonknal van egy kb. 1 km hosszu, egesz mredek leejto, es anno elegge kavicsos volt az alja. Na most egy faszi kb. 65 km/h sebesseggel szaguldott lefele, mig a vegen eszrevette, hogy T elagazas van az uton, es nem artana fekezni. A kavics megtette a hatasat, es szegeny olyat vagodott, hogy kb. 10-12 metert csuszhatott az jobb arcan.
Mi vittuk be a veszpremi korhazba szegenyt, hat, azt kell mondjam nem hiszem hogy ezutan szivesen nez majd tukorbe. Gyakorlatilag a fel arca teljesen eltunt, a szeme szerencsejere viszont meguszta.
Ha egy sisak van a fejen, akkor valszeg megussza a testen levo horzsolasokkal, mert a feje nem er le a foldre. Szoval leejton esesekkor jol tud a sisak jonni, nem kell ahhoz nyaktol lefele lebenulni, hogy hasznat vegye az ember

Mellesleg motorral tavaly tavasszal estem egy jo nagyot, mert kocsog nagy katyu volt az uton (kb. 20 centi mely, 25-30 centi hosszu, es mondhatni majdnem az egesz uttest szelessegeben -> nevezhetnem inkabb tankcsapdanak is)
Na, szoval olyan 45 km/h koruli sebesseggel jottem este, mikor elotte ugy 6-8 meterre eszrevettem a bajt. Fekezni mar nem volt tul sok ertelme, mert csak elorerepultem volna, igy hat megprobaltam atmenni rajta valahogy. Kb. 4 metert repulhettem elore, alig emlekszem hogy estem, de _semmi_ bajom sem lett, a tenyerembe beleagyazodott kovon kivul. A sisakom hatul jol megsinylette, valszeg jol odavagodott a fejem egy kavicshoz leerkezeskor. Ha nincs a sisak a fejemen, eleg valoszinu, hogy a fejembe is beleall egy kavicsdarab, de legalabbis jocskan felserti. Szoval hasznos, na

Harmadik elrettento sztorikont alljon itt olyan tortenet, ami bar nem velem tortent, de azert tanulsagos. Ezt csak egy motoros forumban olvastam egyebkent.
Szoval egyik nyaron a gyerek nem vett fel sisakot, mert kenyelmetlen, meg amugyis minek. Egy keresztezodesnel a kamion befekezett elotte, mert valaki szabalytalanul kihajtott az utra. A motoros srac mar nem tudott idoben megallni, kb. 30-40 km/h -as sebessegkulonbseggel becsapodott a kamion hatuljaba.
Ezt sisakkal siman at lehet meg veszelni, persze jol eltorik az ember bordaja, stb. Igy viszont az arcat platinakapcsokkal kellett osszetenni, mert ripityara tort. Nem tudom azota motorozik-e, de ha igen, valoszinuleg tobbet nem ul fel sisak nelkul.

Biciklivel a kisebb sebessegbol es tomegbol adodoan ekkora balesetek azert nem szoktak tortenni, de eleg az is, ha maradando heget szerzel, nem? Szoval ilyenekbol nem erdemes divatkerdest csinalni, a biztonsag az elso.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...