Haszprus

Nemtóók leállni

©   Haszprus   |   élelmezés

A fogyással nemtóók leállni, nemtóóók leállni! Az elmúlt másfél hétben ettem 3 pizzát (28-32cm, itthon, lanpartin, ráckevén), milánói makaróni adagokat (itthon és lanpartin), ilyen pufi sós izét (lanpartin és itthon), egy csomó csokis műzlit, sört, hamburgereket, meg még mittomén miket. Az elmúlt 14 napban ehhez képest fogytam 2,3 kilót. Vazze. Most 64,3 vagyok. Már 66 körül le akartam állni, és nem megy A zöldségek már rég kipusztultak az étrendemből, rendszeresen úgy érzem, hogy túl sokat eszem, túl sokat nassolok. Na ilyenkor mi van. (Március 19: 75,5, április 5: 76,2, július 26: 64,3 kg) Elfogyok.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 41 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Ez sokkal szomorúbb, mint gondolod.
És pont az értelmes kaját vetted ki az étrendedből, grat.

Romsynak igaza van. Nem junkfooddal kell megállítani a fogyást, hanem jó kis fehérjével. Vedd a súlyodat (jelenlegit), és szorozd meg 3-mal. Ennyi gramm fehérjét kéne nagyjából bevinned naponta.
Másrészt az, hogy megy le Rólad a súly, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy a zsír meg a felesleg megy le. Az alakod nem sokat változott, mi? Mondjuk a bringázás miatt gondolom kicsit alakultál, de alapvetően úgy gondolom, hogy éppen az izmaidat égeted el ezzel a fene nagy fogyással. És ez nincs jól így.

Te figyelj Haszprus, cseréljünk!

A hasamról ment le egy csomó (rengeteg), arcom is soványabb lett, lábam, alkarom. Nem mérem sehol a derékszíjtól eltekintve, úgyhogy csak ránézésre. Izmaimat égetem el? Milyen izmaimat? Dehogy…

A junkfood meg nem tervezett volt hanem a társasági események hozták magukkal. Egyébként meg semmilyen kajaügyi dologban nincs különösebb befolyásom a fogyasztás mennyiségén kívül.

Nem a junkfooddal kívánom megállítani a fogyást, csak megemlítettem h az utóbbi idő junkfoodjai ellenére még mindig fogyok.

Egyébként mivel utálom a zöldséget abból meg se tudnék enni akkora mennyiséget hogy megállítsam a fogyást…

mainframe Nem jelenti hogy a zsír megy le? Az izmaimból fogyok? Már ugyan mi a manóért fogynék az izmaimból? Legjobb tudomásom szerint az ember csak akkor fogy az izmaiból, ha már minden egyebet elégetett az adott edzés alkalmával. Én azért nem küldöm ilyen durván. Itt egy grafikon, mert grafikonokban nem szenvedek hiányt.



A fekete vonal 10 szomszédos mérésen alapuló mozgó átlag, és elég jól szemlélteti a tendenciát.

A legjobban télen lehet fogyni, országúti bringát fel a görgőre, pörgős muzsikát a hifibe, hangerőt fel, és irány a nyereg! Én minden nap, kivéve a hétvégéket lenyomtam egy 15+10+5 perces intenzív tekerést. A dózisok közt 5-5 perc szünettel és a vacsora kizárólag gyümölcs volt néha egy kis joghurt/müzliszelet/csoki hozzá és így dobtam le 7-8 kilót.

Én azért inkább a szabadban tekerek

Görgőre? Ilyet lehet venni hozzá, v ez vmi sufnimegoldás, v mi? (Gondolom ez ilyen divájsz ami szobabiciklivé alakítja a bringát.)
Haszprus Rosszul tudod. Legelőször elégeti a frissen bevitt tápanyagot, aztán elmegy a megkötött víz, és igen, aztán az izom, akármennyi is van. Nem épül a megterheléstől, hanem elég, ha nem viszel be elég energiát. És a fogyás alapján Te nem viszel be. És a testzsírhoz LEGUTOLJÁRA nyúl a szervezet.

mainframe alátámasztanád ezt valami idézettel valahonnan?

Én ezt találtam:
A kardió edzés ideális hossza 40-60 perc, hogy ha a zsírégetés a cél. Ezután érdemes egy-két olyan gyakorlatot végezni, ami specifikusan arra a testrészre megy, amiről szeretnéd ledolgozni a felesleges zsiradékot. Ha egy héten csak háromszor edzel, akkor ez bizony másfél óra alatt érhető csak el, ha azonban többször tudsz magadra szánni 45 percet, akkor elegendő a 45 perces edzés. Nem kell félned attól, hogy az izmodat leépíti az edzés, az egy kicsit hosszabb időszak, és csak keményebb megterhelés alatt érhető csak el. Először az ATP-t (adenozin-trifoszfát­), aztán a szénhidrátot, ezután a zsírt, és csak ezután égeti a szervezetünk a fehérjét. ( Béres Alexandra).
Ha igazad lenne akkor elvileg a 10 kiló fogyásomat meg kellett volna előzze az izomzatom teljes leépülése, ám ez nem történt meg.

Sztem teljesen logikátlan amit mondasz. Az izom alapvetően nem tápanyag, elég szopás lenne ha azt fogyasztaná el először - mármint a zsírhoz képest - a szervezet.

Ha fogyasztom az izmaimat, akkor ugyan mitől bírok egyre többet/gyorsabban tekerni? A fenti grafikonról leolvasható hogy zsírból fogytam mint állat, akkor a te állításod szerint izomból is rengeteget kellett. Akkor mi visz fel az istenhegyi úton? Egyre nagyobb hátszél?

Idézz be valami forrást.

Nekem a kondiedző mondta (ezért is nem tudok idézni), de való igaz, NEM kardió edzésre, ott legelőször a víz megy el. És lehet hogy előbb a zsír és aztán az izom. A tömegnövelő statikus kondiedzéskor mondta ezt súlyozottan, hogy kajálni rendesen, különben nem lesz izom!. Szóval lehet h igazad van.
Nyilván a leginkább igénybevett területeken fejlődik izmod, mert az logikus. Én az egész tested izomállományára értettem, ami viszont lehet h megy le. Pl. mellizom, amit bringához tök nem hasznlsz, és ennél fogva elmehet tápanyagként is akár. A testzsírhoz nagyon nem szeret nyúlni a szervezet, mert azt pont arra az esetre tette félre, amikor kurvára nincs más. Nézd meg pl. az etióp éhezőket, pocakjuk van! Ezért van az is, hogy ha valaki kurva kemény diétába kezd, akkor nem fogy. Mert akármi keveset megeszik, azt egyből elrakja a szervezet, mert azt hiszi éhínség van. Ehelyett erőtlen és aluszékony lesz.
Még egy dolog fontos szerepet játszhat, és ez az, hogy a szervezeted hozzászokott-e az ilyen mértékű terheléshez. A Tiéd már nyilván megszokta a bringát, de egy statikus kondi betenne kicsit, gondolom. Vagy egy hosszú futás. Szóval konklúzió: Igen, igazad van, a bringától nem ég el az izmod. Azonban az elmélet atól még szerintem helyes maradt.
Valamiért akkor is fogysz, bakter! Nem hiszem, hogy vadiúj izmokkal, meg minden, csak 60 kiló lennél!!
Romsy, hol vagy mikor témába vágunk?

Nem jelenti hogy a zsír megy le? Az izmaimból fogyok? Már ugyan mi a manóért fogynék az izmaimból? Legjobb tudomásom szerint az ember csak akkor fogy az izmaiból, ha már minden egyebet elégetett az adott edzés alkalmával.
Ez nagy hülyeség sajnos. Ha így lenne, akkor a 2 éve kocogó bácsik miért néznek ki ugyanolyan szarul, mint amikor elkezdték?

Egyébként valóban szükséges a kardió, ha fogyni akarsz, de a jó kajálás 3-szor fontosabb. Te nem, hogy nem kajálsz jól a blogból leszűrtek szerint, hanem nem is kardiózol, mert ezek a túrák nem mondhatók kardiónak. Diéta alatt olyan kardióedzésre van szükség, ami alacsony intenzitású, és [u]monoton[/u], na abból 40-60 percet. (én 50-et szoktam)

Ha valamelyik komponens hiányzik a makrotápanyagokból (vagyis mértékükből) (amik a fehérje, szénhidrát, zsír hármas), akkor először izomból kezd bontani a szervezet. Az csak meseországban van, hogy először zsírból, az az utolsó ilyen esetben. Fehérje neked elég lehet napi 2g / tskg, ami olyan 130 grammot jelent, ez azt jelenti, hogy fél kiló hús, meg valami nagyszerű zsírszegény túró mondjuk. Szénhidrát meg zsír az meg alapvető tápanyagokból, rizs, krumpli, stb. illetve a zsír a húsban. Annyira nem kell komolyan venned, nincsenek túl komoly céljaid úgy szűrtem le, csak vékony akarsz lenni.

Ami magamat illeti, 8 hete diétázok én is, heti 1 kiló minusszal... Most 90 kg körül vagyok egész jó fazonnal, de olyan 80-82 körül lesz olyan, hogy mindenki meg akar majd tapogatni, meg azt hiszik próbababa vagyok, meg ilyenek Igaz én már 2001 óta tudatosan csinálom, szal ez más világ. Szerintem nem is kell mondani, hogy ilyen sör, hamburger, csokis műzli ilyenek nem férnek bele, nem is szeretem ezeket.

Mf.: hamar elaludtam.

Semmi baj, lényeg hogy engem igazolsz...
Én is küzdök ám ilyen kaja-tömeg-alak gondokkal, csak más fronton. Vagyok 187 cm, hozzá most 75 kg. Van egy kis felesleg a hasamon, a derekamon és a mellkasomon (mondjuk kondiedzőm ezzel a szóval jellemezte: Ez lófasz, nem felesleg!), ami eltűnhetne, hogy téleg jól nézzek ki, de ha nekiállok diétázni, nem lesz elég energiám. Ha nekiállok keményen ráedzeni, elmegy az izmom. Amit tehetek, az fura módon egyedül a tömegnövelés. Fel kéne mennem legalább 85 kg-ra, és akkor le lehetne kardiózni meg diétázni úgy, hogy 80-on kössek ki, és jó legyen. Bár még jobb lenne 95-re felmenni és egy 85-87-es végeredménnyel befejezni, az talán már egy jó sportos alak lenne, megszűnne ez a vékony összhatásom. De az +20kg bakter!!!

Kollegák, ezeket az infókat honnan szeditek? Én teljesen favágó módon nekiálltam mostanában rendszeresebben futni meg kosarazni a sörhas-csökkentés és a testalkat-upgrade érdekében, de nem hittem volna, hogy ezt ilyen highly scientific módon kell megközelíteni. Kezdem azt hinni, hogy hiábavaló erőfeszítéseket folytatok

Hát 187 cm-rel szerintem legalább 110 kiló kell (persze minőségben), hogy elkezdjen az ember egy testépítő szempontból vett diétát és akkor olyan 85-90 megmarad. (persze ez a folyamat nem hónapokban mérhető)
Sokan hiszik, hogy csak 5-10 kg feleslegük van, ami valójában azoknál az embereknél olyan 20-25 inkább. Én 95 kilósan sem voltam puha, de már láttam falon pókot és felmértem hogy 15 lehet a zsír kb. (Ez ugye kb 15-6-os testzsírszázalék, ami off seasonben jónak mondható, főleg egy 8-hónapos tömegnövelés végén)

75 kilósan elkezdenél diétázni annak semmi értelme nem lenne magyarul, egy jó diétához izom is kell.

Nem akarok ujjal mutogatni, de ott van pl shamalt ( ) aki saját bevallása szerint nem dagadt, mert 180-valahányas magasságához csak 98 kiló (legalábbis ezt állítja), aztán ha annyi is, akkor is látszik, hogy legalább 30 kiló feleslege van. Meg ott vannak a kávén és aprósüteményen élő látszólag vékony emberek, akiknek a zsírmentes testtömegük ránézésre sem lenne több 40 kilónál, ezért 60 kilósan is dagadtnak számítanak.

Romsy Igen, én is ezt mondom. A 110 talán kicsit sok, de 95-100 simán beleférne. És ha úgy akarnék kinézni mint egy testépítő (tehát nem simán sportosan, hanem kigyúrtan), akkor simán lehetnék 100-110 kg. Ilyen magassággal az izmok meghoznák azt a súlyt. Ja, edzőm is azt mondta, hogy ez legalább 2 év. Szóval nem sietek.
Tamás Hát, ha nincsenek komolyabb céljaid (pl. izomfejlesztés) akkor persze valamire jó amit csinálsz. Sörhasfogyasztásra szinte minden. Azért a világ nem változott alapjaiban, szóval ha futsz, akkor fogysz. Csak nekünk fontos hogy miből, és mennyit. Meg lehet közelíteni innen is a dolgot, így bonyolultabb, csak mindent be lehet lőni vele pontosan. Meg meg lehet közelíteni ahogy mindenki más megközelíti, akkor a szokásos eredmények várhatóak. Ergo több munka, kevesebb eredmény, és némi mellékhatás. Mi ezt az arányt próbáljuk optimalizálni. (Ez bameg olyan volt mint vmi dietetikai cég reklámszövege )

akkor simán lehetnék 100-110 kg. Ilyen magassággal az izmok meghoznák azt a súlyt.
Azért erre nem vennék mérget


Msn-en elmagyaráztam mi a lényeg, ha már magadtól nem tudtad felfogni.

Rosszabbak vagytok, mint a legdurvább nőklapjás fogyókúratopic. Csak kapkodom a fejem, egy kupac férfi oldalakon át a kilókról tárgyal -ez normális?!

Hát skacok ezt most durván megkaptuk…

Az én testzsír grafikonom (Haszprus) meg biztos a hibás elméleteimen alapul.

a microsoft-mcdonalds titkos paktum kereteben elcseszi neked az excel a grafikont, hogy azt hidd, sovanyabb vagy, es batran jarhass mekkdbe

sokmindent megtweakelhettek körülöttem akkor…

Ráckevén merre voltál, néha szoktunk ott nyaralni.

Egyébként én fixen 70 kiló vagyok, ami bőven megfelel, se többet, se kevesebbet nem akarok, ennyi.

mainframe: izé, fogyni akar a Halál, szerintem a súlyom kb normális, sőt a BMI szerint egy kicsit alatta van a normálisnak. a sörhas se vészes szerintem, mert még csak én tudom, hogy ott van, de az épp elég Izomfejlesztés lehet, hogy nem ártana, de azt se tudom, hol fogjak hozzá. (Haver múltkor kifejtette: azért nem jár konditerembe, mert biztos benne, hogy körberöhögnék az alkata miatt - mondjuk ő a másik véglet).

Montana: kikérem magamnak, zuzmó vagyok, nem férfi! (A kilóimat pedig egy szóval se említettem)

Romsy Romsy, nem szaladt el kicsit ez az odamondás?
Montana Mind metroszexuálisok vagyunk.
Haszprus Mivel mérsz specifikusan testzsírszázalékot? És honnan veszed hogy az olyan faszán megmondja a tutit?
Shamalt
Tamás Először: izomfejlesztéshez bárhol hozzáfoghatsz, de a konditerem a legjobb. Bárhol találsz a neten alapgyakorlatokat, és vmelyik sportboltban veszel 1 pár kézisúlyzót (tárcsásat, pakolhatót érdemes, az sokáig eltart, és pl. a Decathlonban vehetsz külön tárcsát is), és azzal majdnem az összes izomcsoportodat meg tudod dolgoztatni. A gépek többnyire úgyis formázásra valók. Mellécsapsz egy kardióedzést (pl. futást, az a legjobb), és tolod a kaját rendesen. Ha izmot akarsz építeni, egyél rendesen, és csinálj alacsony szériákat (pl. 5*8) nagy súllyal. De ha konkrét kérdésed van, sztem innen is segít bárki aki tud. (pl. Romsy v én) Tudok ajánlani jó konditermet is, ahol nem röhögnek ki, ha érdekel, bár most fogják felújítani.
Másodszor: Zuzmó? LOLLLL!

Ööö, kardiónak a futás pont az egyik legrosszabb.

Shazival meg csak így lehet beszélni, kitapasztaltam az évek során

Romsy Akkor mi a jó kardió?
Shazi is így gondolja? Ha igen, akkor a Ti dolgotok!

Szobabicikli legkisebb fokozaton, vagy gyaloglógép 5-6 km/h sebességgel.

De első diétánál senki sem a kardión szokott fennakadni, szóval kajálást úgyis jobban elrontja egy tapasztalatlan ember. Futás meg úszás meg egyéb valamivel intenzívebb mozgások azért nem jók, mert be kell lőni az időintervallumba a mennyiséget (ami 40-60 perc) és ennyi idő alatt durran az ember lába futás közben pl. Kardió közben pedig tilos durranni, mert elkezdi bontani az izmokat, ha olyan állapotban folytatja.

Ezért szar pl. a vádlim, mert könnyen bedurran és már sétálás közben is érzem.

odamondas, ez? ugyanmar. meg nem is surolta az ingerkuszobomet
kicsit nehez a felfogasa a gyereknek, a sok omega 3 zsirsav elvette az eszet.

Sajnos a te felfogásodról volt szó, kár hogy nem sikerült egyből levágni. Majdnem 1 napot gondolkoztál rajta, mégis milyen messze vagy a megoldástól bazeg. Ez szégyen.

nem, az a szegyen, hogy annyira szuklatokoru vagy, hogy 1-2 teman lovagolsz 19 eve, es nem veszed eszre, hogy senkit sem erdekel

//"GO SHAZI!" feliratú pólóban és GO ROMSY! feliratú sapkában hátradől, popcornt esz, és megvárja a végkifejletet.

Romsy (ezt tök nem tudtam eddig, köszi!)


shazi milyen kis indulatos lett. Biztos felemelték az árakat a sarki dinnyésnél

csak miutan megvettem egy 15 kilosat

mainframe, Mainframe:
Mivel mérsz specifikusan testzsírszázalékot? És honnan veszed hogy az olyan faszán megmondja a tutit?
Vannak ilyen mérlegek, amik tudják a tömegen kívül a zsírt és a vizet mérni. Nálunk is egy ilyen üzemel március közepe óta. Ez adott erőt hogy elkezdjek fogyózni. Nem tudom mi az hogy faszán megmondja a tutit. Lehet hogy a számértékek nem stimmelnek, de az nyilván stimmel hogy eddig több volt, most meg kevesebb, méghozzá egy szép egyenletes folyamat eredményeképp.
Tudok ajánlani jó konditermet is, ahol nem röhögnek ki,
Pl. Schönherz éjjel 2-kor Nincs egy lélek se Rajtam kívül

Az, hogy megmondja a tutit, az az akart lenni, hogy én nem látom át a működési elvét az ilyesminek. Ráállsz, és tudni fogja, mennyi a víz meg a zsír a testedben? Kicsit Star Trek-esen hangzik. Majd utánaolvasok hogy műxik, de ismersz, nem bírom megállni hogy ne kommenteljek izibe!
Pl. Schönherz éjjel 2-kor Nincs egy lélek se Rajtam kívül
De Te kiröhögöd.

mainframe
Bioelectrical Impedance Analysis (BIA):
Egy másodperc alatt egy nem érezhető, teljesen veszélytelen elektromos impulzus segítségével a test individuális ellenállását határozza meg. Az elektromos ellenállás mérésével illetve a súly, magasság, életkor és nem figyelembevételével a test zsír- és vízaránya meghatározható.
Bioelectrical Impedance Analysis, or BIA, is considered one of the most exact and accessible methods of screening body fat. In conventional BIA, a person is weighed, then height, age, gender and weight or other physical characteristics such as body type, physical activity level, ethnicity, etc. are entered in a computer. While the person is lying down, electrodes are attached to various parts of the body and a small electric signal is circulated.

Simply explained, BIA measures the impedance or resistance to the signal as it travels through the water that is found in muscle and fat. The more muscle a person has, the more water their body can hold. The greater the amount of water in a person's body, the easier it is for the current to pass through it. The more fat, the more resistance to the current. BIA is safe and it does not hurt. In fact, the signal used in body fat monitors can not be felt at all either by an adult or child. (Body Impedance Analysis - Bioelectrical Impedance Analysis or BIA )
More info @ Body Fat Measuring - Know where you stand with your weight

btw:

OK, tudomásul vettem.
Mondjuk az nemtom mennyire jó tendencia, hogy nő a testvized. A testzsírcsökkenés mindenképpen jó jel. Romsy talán bővebbet is tud mondani...

A mérleg kezelési útmutatójában szerepel egy értelmezési táblázat. Ilyen beosztások vannak hogy 57 alatt teljesen tré a testvíz, 58-nál kissé jobb, 59-nél még jobb, stb, egészen 62,5 alattig, majd a legfelső kategória az hogy 62,5-től fölfelé, és az a legfaszább állapot. Tehát nincs olyan hogy teszemazt 65-től fölfelé megint gázosodik a helyzet.
Lean muscle tissue contains about 75% water. Blood contains 83% water, body fat contains 25% water and bone has 22% water. (en.wikipedia.org/…/Body_water)
Ugye a zsír és a csontnövekedést kizárhatjuk mert az lefelé mozdítaná a testvíz arányát. Úgyhogy vagy több lett a vérem, vagy több lett az izmom, már arányokat tekintve persze.

Március 19: 75,5 kg és 57% testvíz = 43 kg víz.
Július 19: 65,5 kg és 69% testvíz = 45 kg víz.

Nemcsak arányaiban lett több bennem a víz, hanem abszolút értékben is. Ebből következik szerintem, hogy abszolút értékben több izmom és/vagy több vérem lett.

(Kár hogy ez az érvelés logikailag hibás, mert abból indul ki, mintha csak ez a négy dolog lenne felelős a víztárolásért.)

Igazából a víz is csinál rajtad egy kis vizuális felesleget, de egyébként rájöttem, hogy minden tökmindegy. Te jobban érzed magad, jobban nézel ki, élvezed amit csinálsz, akkor meg miért ne. Nem vagy profi bodybuilder, hogy minden gramm elégő izmot megsirass, és pánikszerűen rávesd magad a proteinporra utána.

Mivel a víz az izmokban tárolódik leginkább, nem lehet mondani, hogy kevesebb/több izmod lenne, mint előtte. Az izmok 70%-a víz.

De ezekkel a számokkal nem érdemes foglalkozni, az a lényeg, amit a tükör mutat.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...