Haszprus

Bringával suliba járni vajon mi?

©   Haszprus   |   bme bringa

Ez érdekelne engem. Lerakhatom-e egy telttermes előadás erejéig az st f nagyban, ill. egy gyéren látogatott előadáson az ie007-ben? Schloddi már látott az E épület 8. emeletén egy tanteremben bringát, meg szerinte a K is tele van velük. Nem tudom, amerre én járok, ott még egy darabot nem láttam az épületekben.

Mondanom sem kell, hogy kint nem hagyom, ezeket a tanácsokat most alapból vessük el.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 18 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

K-ban bringát még nem láttam, egy felíratot a kaput viszont igen, mely szerint nem szabad biciklit, motorkerékpárt az épületbe bevinni.

Ne haragudj, de az egyetemnek mégis melyik része jelent Neked akkora kihívást gyalog, hogy bringával akarsz bejárni???

thx. érdekes. (ellentmondó információk… jómagam a K-ban nem nagyon járok)
dankoi Szerintem mindenki úgy közlekedik, ahogy kedve tartja. Ha például én suli után szeretnék rögtön tekerni akkor célszerűnek látszik hogy ne kelljen hazajönnöm a bringáért. Egyébként az egyetem két vége gyalog fél órára van egymástól, az I épület meg 10 percre az összes többitől. Bringával ez az idő nemcsak hogy kevesebb, de kellemesebb is. Tekerni szeretek, gyalogolni nem. Természetesen tisztában vagyok vele hogy a bringával akadályozhatok másokat épp ezért vetettem fel a kérdést hogy kinek mi a véleménye a dologról ill. láttatok-e már az épületekben kerékpárokat.

Haszprus A suli után bringázást nem említetted a felvezetőben, és az I épület valóban messze van.
Én láttam már ha jól emlékszem az AudMaxban láttam már 1-2 bringát, de nem jellemző, h ott tárolják. A kinti bringatárolókat kell használni, de azokhoz nekem sincs bizodalmam..

dankoi nem számítottam rá hogy le leszek támadva amiért felmerül bennem a bringával bejárás gondolata (gondolatbűnöző lettem )

Haszprus Nem akartalak letámadni, sorry! Csak mivel nem laksz olyan hihetetlen messze, azért kérdeztem rá. Ha én kérdeztem volna meg, hogy bringával bejárni suliba, az nem lett volna furcsa?

Mivel én azóta tervezem ezt mióta rákattantam a bringára, ezért nyilván nem. Egyrészt. Másrészt tudvalevő hogy bringával járni nem messzire jó, hanem közelre. Legalábbis ha az ember nem leizzadva akar beérni. Tőlem valamennyi épület olyan távolságra van, hogy bringafanként simán megérné bringával bejárni. (Mindegyiknél nyernék perceket, egyiknél többet, másiknál kevesebbet. Szélsőséges esetben akár 15-20 percet, bár az idei órarendemben nem lenne ilyen.)

Egyébként meg hallgatói körökben időnként felmerül egyetemen belüli buszjárat, hát feltehetően ez sem azért van mert olyan közel van egymáshoz az egyetem két vége. Vagy akár a Goldmann tér és pl. az I, Ch, K. Én marhára utálom és unom ezeket a gyaloglásokat, nemcsak mióta bringám van.

Értelek, és hazudnék, ha azt mondanám, hogy nekem nem fordult meg párszor a fejemben a dolog, de nincs kedvem minden órán azért rettegni, hogy mi lehet a bringámmal. Sajnos az egyetlen alkalmas tároló az E-nél van, ami zárható, de az csak azoknak jó, akik csak a suliig akarnak bringázni BKV helyett.

Másik megoldás a kerékvárnál látott kocsmába járós bringa beszerzése, ami annyira sz*r, hogy ellopni se akarják, de azért gurul.. Ennek azonban az élményfaktora elég alacsony... Nem igazán tudom mi lenne a megoldás a dologra.

Egyetemi buszjáratról én még nem hallottam, de infopark buszról igen.
Nekem sem mindig üdítő a mászkálás, de mentem én ennél sokkal többet is egyhuzamban pesten. Másrészt a végigült 45 vagy 90 percek után egszen jól is tud esni egy kis mászkálás (nekem).

Tekerés azért jobban esne De nem kocsmábajárós bringán (Az egyetem nem kocsma.) Az infopark busz nekem nem jó semmire. A goldmannon az aluljáró felől leugratni a lépcsőkön azért mégiscsak jó élmény lenne Vagy a V2 bejáratától lejönni Az E-ben is van egy szép lépcsősor az első és a földszint között Persze ezek csak a távlati tervek

re, ahelyett hogy fosnátok a szót, vegyetek kéthavi diákbérlet árából egy használt, leharcolt városi biciglit amit nemfognak ellopni sehonnan, és nemkell parázni ilyeneken.

igaz nem gizda csilivili ösztelós, de remélem kinöttetek már ezekből a dolgokból

nrg Ezzel csupán ott van a hiba, h ha ez a cél:
Ha például én suli után szeretnék rögtön tekerni akkor célszerűnek látszik hogy ne kelljen hazajönnöm a bringáért.
Akkor baromira nem megoldás..

nrg nrg akkor pls építs nekem egy bringatárolót mert a lakásban tárolható bringák száma az én megítélésem szerint valahol 1 körül van, de már az is necces A mycrib megoldásról tudnál még mutatni egy-két képet, meg írni hogy mégis hogy működik? Elkezdett foglalkoztatni a dolog… Csak én biztos nem szedném ki az első kereket… De milyen gizda lenne már a plafonon egy bringa

Én azt nem vágom, mit nyavalygunk itt mi BME-sek a hatalmas távolságok miatt, barátnőm az Ajtósi Dürer sor és a Múzeum körút között ingázik naponta oda-vissza, pedig ő is egy és ugyanazon egyetemet látogatja mindkét helyen.

Btw tudtommal az I-be nem engedik be a bringát a bejáratnál az őrök, a St nagyba szerintem be lehet vinni, igazából kb attól függ a dolog, hogy összeakadsz-e közben valami őrrel, aki kötekedni fog. Ha a teremben már benn van a bringa, az előadó úgyse viteti ki, előadáson azért nem, mert észre se veszi, szemináriumon meg azért nem, mert ott családias a hangulat.

Tamás Mindig van rosszabb de egy mérnöknek az a dolga hogy ebbe ne nyugodjon bele, különben kőbaltával vadászhatnál az esti falatra Thx az infót.

Én is gondolkodtam ezen és semmi épkézláb megoldásra nem jutottam. Noha nekem haramadannyit ér (pénzben only ofkoz) a bringám, mint neked, ez is épp elég értékes ahhoz, hogy ellopják. Sajnos azt hiszem nincs jó megoldás

Az nagyon tré, ha megkérdezed az esetben érintett személyeket? Like őr, előadó stb.?

Az I-ben megkérdezem majd őket, az St-ben nincs ilyen, az előadókat meg szerintem sehol se érdekli hogy mi zajlik a teremben (Némi túlzással.)

Haszprus: 3 szemescsavar a falban, meg némi kötél a végükön valami kampóval/karabinerrel
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...