RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 36 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!


Nem értem a poént, ilyen tényleg van nem?

Hát nekem ne mondja semmimre egy reklám azt hogy ócska.
Mikor jön az hogy cseréld le a rohadt szar telefonodat újra?

Nem azt írták, hogy hozd vissza az ócska telefonod, hanem azt, hogy az sem baj, ha ócska... Nincs ezzel semmi gond.

rádióban szvsz a fent idézett módon hangzott el ma

Szerintem arra gondolnak, hogy a szar telefont amit bebasznál a kukában az is jó

Balage Igen, ez így van, ha jól tudom. A metróban is úgy van kiplakátolva a cucc, hogy egy mobil be van csukva a tartópántnál fogva az autó ajtajába, és húzzák végig az úton, és szét van már esve teljesen. Szóval ezzel azt teszik egyértelművé, hogy ha működésképtelen, törött, szétesett, akkor is behozhatod.

A plakátot én is láttam, ám azt gondolom van itt egy kis mellékjelentés, ami részükről vélhetően tudatos, és amit itt próbáltam kiemelni.

Elképzelhető hogy ez egyben pszichológiai ráhatás is...
De velem rábasztak, az én kis csillivilli új 6230-asom nem ócska!

Vannak ennél sokkal durvább tudatalatti reklám- és médiafogások, ez még igencsak a softcore kategória.

Mondj példát! Engem érdekel hogy szerinted melyek ezek. Nem mindig veszem észre ha tudatalatt befolyásolnak...

Azt hiszem itt vagy félreértés van Haszprus részéről, vagy ennyire talált a reklám
Aki meg van elégedve a telefonjával (pl: mainframe , vagy én), azt hol érdekli, hogy beszámítják x ezer forintért?? Hisz nem akar telefont venni, tehát elengedi a füle mellett az egészet.

Aki pedig nincs megelégedve vele...

mainframe Azért, mert ez egy nagy összeesküvés, és már azt is beleteszi a tudatalattit befolyásoló részbe, hogy ezt ne is vedd észre

Aki pedig nincs megelégedve vele...
Az mi? Az bekaphatja vagy mi? Attól még ne hívja ócskának a telómat egy szolgáltató.

Haszprus
Nem, aki nincs megelégedve a telefonjával, az vagy személyes sértésnek veszi a dolgot, vagy amúgy is le akarja cserélni, vagy le akarná, de vmiért nem teheti.

A reklám célja (mint minden esetben) a vásárlásra valóbuzdítás, és mint már előttem is mondták (Balage,mainframe), a reklám azt akarja hangsúlyozni, hogy az otthon fiókban mumifikálódó készülékeket is beszámítják, tehát menj vásárolni!!!

A plakátok egyébként nagy valószínűséggel hazudnak, se a kenyérpirítóban megsütött, se a kocsiból kilógatott telefont nem veszik át nagy valószínűséggel, ugyanis ott van benne az apróbetűs részben, hogy a telefonnak IMEI-számmal azonosíthatónak kell lennie, márpedig ha jól tudom, ahhoz először be kell kapcsolni a telefont, hogy az IMEI-számot megnézd valahogy...

Ha ez így van akkor engem igazol, sőt annál még többet is, nevezetesen hogy
1. a működésképtelen cuccot nem veszik be
2. ebből következően kizárásos alapon tényleg az én készülékemre mondják hogy ócska

Tamás Ha ez tényleg így van, akkor rájuk kéne verni a dolgot. Egy kis kísérlet?
Nem akart valaki élni ezzel az akcióval? Ha igen, akkor szóljon, és kipróbálhatnánk vmilyen audio vagy video rögzítés mellett, hogy bevesznek-e egy roncstelót. Ha meg nem, akkor elmagyaráznánk nekik a hamis reklám fogalmát, és megnéznénk mi a reakció. Szerintem egy ilyen dolog elég magasra felmehet.
MF@homár.hu

Tamás
Ezek szerint még egy akkumulátort sem cseréltetek/vettetek ki önerőtökből Ugyanis az IMEI szám minden készülék hátoldalán az akku alatti cimkén megtalálható a készülék típusával együtt.
Amúgy nem tudom mégis mit akarnak azonosítani és hogyan az IMEI alapján.. Azt tudom elképzelni, hogy a lopott telcsiket akarják kiszűrni.

dankoi: minek cserélném ki, ha egyszer működik? (Mármint az aksit, de közben rájöttem, hogy ez úgy összességében a telefonomra is igaz). Egyébként most megnéztem, tényleg ott van, de kíváncsi vagyok, hogy a kenyérpirítóban megsütött telefonnál is olvashatóan ott lenne-e még

Tamás A kérdés jogos, azonban nem az akksi cseréje indokolja egyedül annak ivételét, hanem mondjuk a SIM-kártya cseréje is! Ez azért gyakrabban előfordul.
Mint már korábban írtam ( dankoi ), aki meg van elégedve a telefonjával, az elengedi a füle mellett a dolgot. Amúgy a működik és a megfelelően vagy kielégítően működik fogalmak között szerintem elég nagy különbségek lehetnek. Egy példa:
A témát képező akció keretében lett véve egy új telefon nagypapámnak, akinek eddig egy 3210-ese volt. A 3210-es minden funkcióját tökéletesen működtette.. egyetlan aprócska hibával. Az akkumulátor (már a sokadik) nem bírt ki még egy napot sem, volt amikor még 1 órát sem. Így hiába működött tökéletesen a telefon, használhatatlan volt (legalábbis, mint mobil készülék).
Tehát a szép és jó telefon is lehet ócska, ha valami miatt nem felel meg az elvárásainknak.

dankoi: SIM kártyát se cseréltem soha a telefonomban. (De ez mondjuk tényleg offtopic)

Tamás hát milyen informatikus vagy te?


dankoi Az tipikus Nokia betegség. Viszont egy akksi megvan kevesebb mint 5000ből, és egy évig simán bírja. Nagyszülői használat mellett akár 2-3 évig is.

mainframe Nem tudom mire gondolsz tipikus Nokia betegség alatt, hisz nem csak a Nokia akkuk halnak, ugyanakkor persze, hogy többször hallhatunk ilyenről egy piacot uraló márkánál.
Viszont egy akksi megvan kevesebb mint 5000ből, és egy évig simán bírja. Nagyszülői használat mellett akár 2-3 évig is.
Úgy látszik nem tudtam eléggé kihangsúlyozni, hogy az adott esetben már a sokadik akku vétele történt meg, de eredménytelenül, még nagyszülői használat mellett is.

mainframe Arra gondolok, hogy a Nokiák közismerten hamar lehasználják az akksikat. Eddig nekem is ez a tapasztalatom, de ettől még mindig a kedvenc márkám marad... Ez legyen a legnagyobb baja a mindenkori telómnak!
Mondjuk nemtom, ha tényleg ennyire durván gyorsan leeszi az akksit, akkor ott vmi elektronikai gubanc is lehet... Szervizben tuti tudnak rá vmi megoldást, és az is kevesebb lesz sztem mint 5k.

mainframe Nagyobb tudás, nagyobb energiaigény
A 3210es már nem mai darab, valószínűleg elöregedett a nyák is és azért zabál ennyire, valamint az utángyártott akksik sosem olyan jók, mint a gyáriak, márpedig a Nokia már elég régóta nem gyártja ezeket az akksikat.
A szerviz se hiszem, hogy sokat tud mondani, ugyanakkor sokkal kevesebb gonddal jár venni egy új, olcsó telefont.

ugyanakkor sokkal kevesebb gonddal jár venni egy új, olcsó telefont.
Látod, ebben sem értek egyet Veled. Mert:
-A nagypapád már valószínűleg megszokta a 3210 funkcióit, és a menürendszerét, ezt tudja használni, de egy újat megtanulni az idősebbeknek általában sok gondot és fáradságot jelent.
-Egy új telefonnak valószínűleg lesz egy csomó olyan funkciója, amit ő nem (de akár Te sem) fog használni (pl. wap, kamera, stb.). Az olcsó telefon árának nagyrészét ez teszi ki.
-Egy új telefon nem feltétlenül lesz ellátva ilyen erős hardverrel. Gondolok itt az elektronikától a házig mindenre. A 3210 hatalmas slágertelefon volt, és még ma is rengetegen használják, akiknek megfelel, mert nem öregszik el (maximum a fogyasztása nő meg, mint mondtad, de nem mennek sorban tönkre a funkciói, mint az újabb modelleknél tapasztalható...), nem törik szanaszét egy leejtéstől, és a robosztus felépítéséből következően nincs vele olyan gond, mint pl. a kagylótelók test-kijelző összeköttetésének sérülékenysége. De még sokáig sorolhatnám.
Lényeg: a 3210 egy sokszorosan bizonyított, bevált teló. Amíg nem megy valami csoda folytán teljesen gajra (Hallod, Tamás? Gajra, gajra, gajra! ), addig nem szabad lecserélni szerintem (persze csak ha nincs szükséged új funkciókra, de gondolom nagypapádnak nincs...).
Én sem cseréltem volna le soha a 3310-esemet, ha nem lopják el. (ezúton kívánok fajtájához méltó, alkoholban, erőszakban, börtönéletben, és korai leányanyaságban gazdag rövid életet annak a tizenéves nősténycigánynak, aki volt szíves megszabadítani tőle)


Szerintem nem hívja a telefonodat ócskának. És ez nem tudatalatti, mert amit adnak az se a csúcsmodell. Csak arra akar ösztönözni, hogy ami lejárt, azt lecseréld, min pl. egy nokia 3310est. Tehát szerintem paranoiás vagy.

De, konkrétan név szerint az én telefonomat hívja ócskának, és ez nem paranoia hanem tudás!

Egyébként vicces vagy tiny, tehát szerinted egy zsírjó állapotban levő 3310-est akar lecseréltetni a reklám. Mindeközben tény hogy a reklámszöveg úgy hangzik hogy az se baj ha ócska / nem számít ha ócska (vagy valami ilyesmi, a lényeg h benne van az ócska). Namost akkor ezen két tényből csak azt tudom előállítani hogy szerinted az ócskás reklám a 3310-esre vonatkozik, ami se nincs széttörve se semmi, csak egyszerűen lejárt, vagy ahogy a reklám fogalmaz, ócska.

Önellentmondásban vagy.

senki nem mondta a telefonodra hogy ocska.

Nem értem ez miért ellentmondás! Szerinted ha benne van egy reklámban, hogy vannak ócska telefonok, akkor a tiéd ócska, mert ott bemutatnak egy olyat, ami nem ócska? Amúgy meg hol van már zsírjó állapotban lévő 3310-es? Nekem volt, és mielőtt kimostam, azelőtt is kezdett szarakodni. Akksi rossz volt, lecseréltem. Utána ötletszerűen foglaltat jelzett, amikor nem hívtak, mellettem lévő emberke tárcsázott, de nem is jelzett semmit.

És amúgy is, a telefonok szerepe több lett. Már lehet fényképezni, videózni, stb., így elavulttá is vált az a készülék. Szóval szerintem csak te vagy paranoiás, és nincs itt ellentmondás.

tiny Rövidre zárva a vitát, ne mondja senki bármilyen cuccomra hogy ócska. Egyrészt nem illik, másrészt ütök érte.

Jó, de épp ezaz, hoyg nem is mondták.

Ja, nem mondta senki hogy ócska a telefonod, bármilyen ócska is
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...