Haszprus

(No) Progression

©   Haszprus   |   barátok bringa telódráma

Ha eleget stíröljük a durvadh-t [azon belül a duplaletöréses és a visszafordítós részt], akkor előbb-utóbb le is merünk jönni rajta Reméljük.

Ja és felfedeztünk ma egy új utat a János-hegy tetejéről, ahol előbb én taknyoltam egyet, aztán Orca majdnem [ő a földetéréstől megmenekült, de a bringán ő se maradt rajta ], úgyhogy onnan inkább gyalog toltuk tovább egy darabon.

Egyébként volt ma egy kis fejlődés aminek örülök. Lejöttünk egy olyan szakaszon ahol eddig nem (amit eddig inkább megkerültünk), illetve egy másik szakaszon meg sokkal gyorsabban vágtattam át mint eddig. Az első telóm meg atomszar, szeméttelepre való, meg se moccan, full merev. 15 fokban. Ami azt jelenti hogy az évnek kb. 3/4-ében nem jó semmire, ami nyilvánvaló limitációt jelent, sebességben, kormányozhatóságban, úttartásban. Kurvaélet!

Logikusan gondolkodva viszont most kibírom még egy kicsit, nyáron meg már fog működni rendesen (vagy ha nem akkor szerviz), aztán talán az őszi/téli akciókban veszek vmit.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 12 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Haszprus, azt a durvadh-t simám be tudnád adni hidd el. egyszerűen át kell rajta gurulni fék nélkül, lazán fogva a kormányt, aztán amikor lesuhantál kell kicsit lassítani. Anno én is sokat vaciláltam ott, de amikor lejöttem végül, el sem hittem mit szórakoztam ennyit vele.

ő a földetéréstől megmenekült, de a bringán ő se maradt rajta
Vaze, Orca, Te tudsz repülni?

Kristóf Nekem a lépcsőzés volt ilyen A fék nélküliségben azért nem teljesen bízom

Fék nélküliség: nem azt jelenti, hogy eleve 100-al kell nekimenni csak azt, hogy szakadékban menet nem szabad fékezni (előtte / utána) nyilván igen.

Hátsóval módjával? Azért legutóbb láttunk ott lejönni egy fazont alapos fékezéssel. Simán vette a dolgot

Persze lehet fékezni hátsóval, de nem érdemes. olyan rövid szakaszról van szó, hogy nem tudsz veszélyesen felgyorsulni…

Nezegettel mar valamilyen villat? Esetleg megnezhetnem az itteni arakat hatha olcsobban jonnel ki.

adriankoooo Köszönöm Az az igazság hogy nem tudom milyen villa kéne. A mostani 90-120mm-es, és a váz olyan méretű hogy nem igazán kéne már emelni a felsőcsövön, noha nekem, ha már cserélek, nem lenne személyes kifogásom egy nagyobb teló ellen, de kétségtelen hogy az egyszerűen csökkentené a komfort-faktort, vmint leginkább veszélyesebbé tenné az esetleges 'botlásokat' is (nehezebb lábletétel).

Ez csak a probléma egyik fele, a másik fele, hogy nem tudom milyen felhasználási területre kéne nézni villát. A gépem ugye egy freeride gép, de manapság freeride kategóriában ilyen 160-200mm-ek mennek a gyártók honlapjain, amik ugye nem 120-ak. Talán CC villa kéne? Azok vannak 85-120 körül. Kérdés hogy melyik villának milyen a mozgása.

Például Orca új telója tág határok között állítható, fel tudja használni a teljes útját egy egyszerű padkáról lejövéshez is, ami ugye nem célszerű, ha vki nem max 10 centis szintkülönbségekben gondolkodik

További elbizonytalanító tényező hogy ez a Manitou Axel Super, ami a gépemben van, elvileg boltban 60-70e, ha épp nem akciós. Ehhez képest egy nagy rakás sz*, ami miatt kicsit megijedek, hogy vajon egyáltalán ez alatt gondolkodhatok-e bármiben, vagy feljebb kell menni árban. Nem tudom.

Most én többet nem írok, nálad a labda, mondhatsz okosat (Mások is.)

Hat itt az ugralos sracok FOX villakat hasznalnak, esetleg ilyesmi? Arban nemtudom mire gondolsz, a jobbak atszamitva 120 ezer forintra jonnenek ki, de persze ez a tipustol fugg. Van olcsobb es dragabb is Ha lesz idom kuldok egy arlistat.

adriankoooo Köszi! Nálad a jobb az mit jelent egyébként? Fox cuccok afaik q drágák, persze lehet hogy annyira jók is, nem tudom. Nézegettem hogy nekik mijeik vannak, de nem tudtam eldönteni hogy nekem mi lenne a jó. Eleve nem tudom hogy vajon, amit én csinálok az átnyúlik-e az xc kategórián túlra, illetve hogy, amikor egy telót xc-be kategorizálnak, akkor ott vajon a szépen erdőben túrázgató, tekerésző emberekre gondolnak, vagy azokra akik hajtják a gépet a terepen mint állat [a gép irányíthatóságának határán], de azért messze nem dh-s szinten [szóval pl. nem ugranak]. Bár az hogy én most még nem ugrok az nem jelenti hogy nem is fogok, tervbe van véve, kérdés h addigra nem lesz-e lecserélve a következő telóm is (Mert ahogy neten olvastam, ezek nem az örökkévalóságnak vannak tervezve ) Amúgy a csere nem annyira közeli, először mindenképpen beiktatok legalább egy telószervizt, ha nem kettőt (Bergusson, Hajdu, amiket eddig ajánlottak, kérdés csak hogy mikor látogatom meg őket).

11) Mongi (nem regisztrált)
Sziklás visszaforditó az egy fun dolog csak gyakorolni kell… én pl elsöre megcsináltam pedig csak álti suli 8-os vagyok

Mongi, minél fiatalabb vagy, annál könnyebb és általánosban még nincs gondod abból ha két hétig nem tudsz suliba/melóba menni
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...