RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 26 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!


Szlovákia? Nincs messze Párkány és vannak szép helyek.

Nemtom, én már voltam Párkányban, és nem voltam hanyattesve. Jó, mondjuk a Fertő-tótól sem… Annak a hangulata volt jó, meg minden egyéb. A szép tájak nekem vmi erdélyi túrát jelentenének pl, de az nyilván nem túl jó a sok hegy-völgy miatt. Balaton azért nem tetszik, mert drága (kibiri-kibaszott szezon), és nem biztonságos. Sztem nyugat felé kéne kacsingatnunk, az jó volt. Konkrét ötletem nincs sajnos, így bocsi amiért másokéra beszóltam.

Pedig Párkány szép, és finom a sör (viszont pont ezért nem javallott bringával menni oda Bringatúrának én a Pilist javasolnám, nincs túl messze, faszán megcsinált kerékpárútjai vannak, össze lehet kötni geocaching-gel (ha valaki még rá van kattanva itt rajtam kívül), igaz, cserébe kicsit megerőltető.

Persze értelemszerűen nem a legnagyobb tökigérő melegben kell nekivágni.

A legjobb Svájc lenne, de az roppant messze van, úgyhogy Ausztriára szavazok én is. Illetve esetleg Horvátország.

A Fertő-tó látványilag elég gyenge volt, igazából nekem ilyen szerpentineken lenne kurvanagy kedvem tekerni, illetve főleg lefelé csurogni És ez nem is feltétlen megoldhatatlan, vannak Svájcban mindenféle fogaskerekű vasutak, gondolom nem vízszintes helyeken alkalmazzák őket…

Balaton valamilyen szinten tervben van egyébként a nyárra, de mondjuk az engem nem különösebben izgat, simán mennék helyette inkább a fent említett helyekre.

Csak valami konkrétabb jól jönne, mert Ausztria meg Svájc elég tág fogalom. Valami megközelíthető hely kéne, ahova tényleg el lehet jutni vonattal meg egyéb bringaszállító eszközökkel. Ha valaki tud ilyet, ne habozzon megosztani…

Ja, Svájc egyébként támogatja a bringás közlekedést (Interlaken, 2002):

En Magyarorszagon tuti, hogy az Orsegbe mennek. Szombathelyig vonat, onnan lehet biciklivel tolni.
Ha Svajc, akkor a Vierwaldstattersee. Vagy esetleg Genfi to korbe.
Ausztriaban pl. Passautol hazafele a Duna menten nagyon szep bicikliutak vannak. Nekem meg a Salzkammerguti tovidek is bejon, de nem tudom, ott mennyire lehet biciklivel turazni.
Vagy gyertek egyszeruen Hollandiaba!

Tényleg! Montana-látogatás bringával?


Idoben szoljatok, es hozzatok nekem sok finomsagot, akkor johettek.

Sirályság köszi

Csak technikailag az a para hogy 18 óra a vonat és 50e ft rá a jegy… Mármint 1 irányban.
Repülőt nem tudom, fel lehet-e vajon poggyászként adni bringát, de ha lehet is, nem feltétlen merném, ld. homár.

De azért nem kell még elvetni a dolgot

Tisza vagy Duna mentén egy túra? Egyik irányba esetleg vonat, a másikba pedig bringa. Nincs para, hogy nem lesz vizetek, úgyis csomó település van a folyók mellett meg mostanra bringautak is.

Haszprus tovább gondolva itt az autó messzemenően a legjobb megoldás lenne, 4 fővel, 2*2500 km-rel, 8 literrel, 250 Ft-os benzinárral kalkulálva oda-vissza 25e Ft/fő és egy rakás dolgot útba lehet ejteni.

ráadásul az út nem 2500, csak 1400 km. (bp-amszterdam)

A viamichelin szerint 150 euró a benzin meg útdíj együtt. Az 75e ft, fejenként 20e. Ja ezt kettővel szorozni kell mer oda-vissza. Érdekes hogy ennyivel többet kalkulál mint amennyit én kalkuláltam. Erre még rájön a bringatartó. Tökjó hogy vannak ilyen oldalak…

Repülőre egyébként simán fel lehet adni bringát, oversized baggage-ként, csak előtte le kell ereszteni a gumikat és a kormányt oldalra elforgatni, plusz lefóliázni az egész cuccot. A Lufthansa még plusz pénzt se kér a szállításért.
Ha kocsival mentek, kalkuláld be az autópálya-díjakat (már ha a viamichelin ezt nem teszi meg helyetted). Meg a folyamatos vezetéssel járó fáradságot is kalkuláld bele Szerintem olcsóbb/kényelmesebb, ha néztek fapados repülőjáratot. Pl Sky Europe, augusztusra most kb 35eFt-ból megúszható oda-vissza, plusz bringaszállítási díj 5eFt, de akkor legalább nem kell végig vezetnetek.

Ha negyen vagytok, tenyleg auto a legolcsobb. De azt szamold bele, hogy ha biciklit hozol, az rendesen megdobja a fogyasztast. Utdij csak Ausztriaban van. (Es ha nincs kulonoseb dugo sehol, akkor 13-14 ora alatt megvan az ut.)
Masik lehetoseg a repulo, ha kaptok olcson jegyet. Fel lehet adni a biciklit valami 15k HUF ert utankent, de en se mernem. (Egy borondot nem kepesek seruls nelkul elhozni…) Kulonben szinte mindenhol lehet biciklit berelni, igaz, nem ossztelos csillivilli tereprevalo csodat, de lassuk be, ide olyan nagyon nem is kell.


Őrületes tempóban változnak az árak, a 35eFt-os ajánlat már 58eFt-ért szerepel a Sky Europe-nál Gyorsan kell foglalni!

Előbb el kell dönteni hogy kik és mivel megyünk ja meg hova

A benzint kicsit elkalkuláltad, mert külföldön inkább 300 forint, vagy annál is több. De már itthon is 280 majdnem
Nyáron én elvileg megyek Amsterdamba meg Brüsszelbe, olyan 1400km mind a kettő Budapesttől . Kocsiba olyan 50 euró egy teli tank benzin, 800km a hatótáv kb (diesel). Sacc/kb 200 euró lesz oda vissza az út. Pályamatrica csak itthon meg ausztriában kell. Találjátok ki hol a drágább.. Na ná hogy itthon a 20km autópályához.. Ausztriában van kb 3000km autópálya és 10 napra annyi mint itt kb 4 napra. Tisztességes országban mint pl németország, ahol van kb 10-15e km autópálya, no speed limit, és a világ legjobb autópályája miért nincs útdíj?

Amúgy én Ausztriára voksolnék. Karinti tartományban nagyon szép hegyek vannak, és nincs is messze. Kocsival 5 óra kb Klagenfurt környéke, de vonat is megy oda tuti, max Grazból átszállással.


Balage: Vilag legjobb autopalyaja?
Nekem a holland utak jobbank tunnek a nemeteknel. Nemetorszagban az a problema, hogy az ujraegyesites utan minden penzt a volt NDK-ba toltak. Azota nem is nagyon tortent semmi a nyugatnemet autopalyakkal. Konkretan a Ruhr videken csak a legszuksegesebb felujitasokat csinaljak azota is. Persze Magyarorszagon asszem csodaszamba menne az, ami ott legszuksegesebb.
Amugy biztos attol lesz jo egy autopalya, hogy no speed limit?

Általában nem gáz egy topic szétoffolása, de most szeretném kérni, hogy maradjunk a nyári utazási ötleteknél



Bocsanat, mar be is fogtam. (Dunakanyar?)

25) kossuth (nem regisztrált)
Ha inkább hegy, mint a puszta: Mátra, Bükk, Zemplén… Szerintem egy több napos túrát is össze lehet hozni.

Hali! Mur' vagyok Szombathelyről. 8éve járjuk az országot haverommal biciklivel. Az Őrségben már voltunk, az tuti (Őriszentpéteren volt a szállásunk). Idén mi is a Fertő tóhoz megyünk egy hétre. Lehet, hogy majd pár dolgot kérdezek
Bye
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...