Haszprus

Olvasóközönségek uniója

©   Haszprus   |   biznisz fejlesztés

Néha lehetne csinálni olyat, más oldalakkal kooperálva, hogy két blog is ír ugyanarról a témáról, de megállapodnak, és csak az egyiknél lehet hozzászólni, a másik pedig megkéri az olvasóit hogy a túloldalon kommentálják a témát. Költség: egy-egy bejegyzésnél a kommentek elvesztése. Ez gyakorlatilag zéró költség. Haszon: esetlegesen új olvasók szerzése.

Tulajdonképpen kívánatos lenne ezt igen gyakran több bloggal karöltve is előadni, a profit bizonyosan nem maradna el. (Vagy ki tudja, de szerintem érdemes lehet megpróbálni.)

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 13 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!



Kétszer annyit lehetne keresni az esetleges bannerekkel

Jack Nem igazán értem hogy miről beszélsz. Kifejted?
A blogon nem lesznek semmilyen hirdetések (vélhetően).

Jó ötletnek tartom, és azt hiszem van most aktualitása is.

Az első lehetőséget elszalasztottuk mindenesetre annak kapcsán jutott ez eszembe
De tény hogy szorosabbra kell fűzni a blogok közti együttműködést, egyszerűen nincs érv ellene, mellette viszont van. A következő bejegyzésem már ennek szellemében íródott.

adriankoooo, gus, Isti, kell találni valami témákat majd. Ráérősen persze, nem hiszem hogy meggondolnám magam ezügyben a közeljövőben.

Szerintem egymás olvasottságának növelésére legegyszerűbb, hogy linkelitek egymás cikkeit, és többször hivatkoztok rájuk. Nem feltétlenül jó ötlet szerintem, csupán egy helyre való kommentálást megvalósítani, mert idegesítő valahol olvasni valamit, aztán átmenni máshoz kommentelni. Viszont hogyha megoldanátok, hogy több blognak közös cikke és kommentezése, legyen: én pl ide írok vmit, az megjelenik b3cknél is, azt nem tartom rossz ötletnek. A kommentekben pedig a különböző bloggerek is kifejthetik a véleményeiket…

Tudom, hogy nem lesznek hirdetések, irónizáltam

Nem hiszem, hogy megvalósítható az, hogy két helyen is megjelenjenek a kommentek, mert nem szívesen ad hozzáférést senki a saját adatbázisszerveréhez. Max, ha van egy központi secure tároló, de ez már igencsak bonyolult, nem hiszem, hogy lenne értelme. (Tároló alatt akár lehet érteni csak a loginpasstárolást és írást az egyes db-be vagy minden kommentet ott egy helyen.) Nem technikailag bonyolult, hanem na izé. Értitek.
( Ma este Íjászban leszünk pár haverral, gyertek csocsózni. )

10) Jack (nem regisztrált)
Ezért szerencse, hogy ez nem egy bölcsészblog. Igen, a megoldás mindenképpen egy közös, sajáttól független adatbázis lenne. Ami változna, hogy az ilyen speciális postok a közös adatbázisból néznék a kommenteket.
Vagy egy másik lehetőség, hogy egy külső weblapot illesztesz bele a blogodba…

Jack jó felvetés ez a közös kommentezés, de nem oldja meg a társoldalak olvasói bázisának a cseréjét, hiszen az összes olvasó a helyén marad, legfeljebb több embertől fog kommenteket olvasni.

Isti nem kell adatbázisszerverhez hozzáférés, meg semmi secure dolog, hát az rss mire van? És ezer más módon is megoldható az adatátvitel, a kommentek elvégre nem titkosak…

Csócsót majd máskor, én nemrég ébredtem fel a délutáni szunyából

Haszprus Jujj, tényleg, mivel nem használok soha ilyet, ezért számomra nem is létezett, de tényleg! Ezt meg kéne csinálni, lehetne WP meg Drupal meg Fishakármi plugin is, és akkor átlaguser is használhatná.

A közös kommentezésnél lehetne felhívni a figyelmet arra, hogy egy másik blog is írt a dologról, s azt is olvassátok el vagy akármi. Ez már részletkérdés.

Elso korben nem kene semmi kulonleges, ha mukodni latjuk a dolgot akkor kesobb lehetne. Ha lekerjuk kozponti adatbazisbol a cikkeket, kommenteket, attol meg nem lesz olvaso csere - meg a kommentek kovetese is nem lenne az igazi.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...