Haszprus

Johnson & Johnson Acuvue Moist

©   Haszprus   |   life

Egynapos kontakt lencse. Kaptam egy próbadarabot, dél körül betettem, éppen az van most is a szememben (8,5-ös görbület, -1,0 dioptria mindkét oldalra).

Irgalmatlan jó! Legalábbis a kéthetes Acuvue Oasyshoz képest, illetve a három évvel ezelőtti lencsés tapasztalataimhoz képest is. Az Oasysnál valamiért például láttam egy kis homályt a perifériához közeledve, itt ez nincs. A látásom tűéles vele (percekig csak nevettem az élménytől, amit a keret nélküli látás nyújtott).

Nagyjából egy fél óra viselet után azért kezdett kicsit kellemetlenné válni, aztán két óra múlva jobban, de a doki szerint első nap úgyis csak egy órát hordhatnám. Most már bent van kb. nyolc órája! Ráadásul aludtam is közben, amit elvileg nem lehetne. Azt nem élte túl tökéletesen sikeresen, mert mindenféle szmötyik másztak közben a szemembe, de ez nem a lencsével van összefüggésben, ez nálam egyébként is ilyen, majd kivizsgáltatom ha lesz rá erőm.

Ébredés után a lencse eléggé rá volt tapadva a szememre, de ezt a Blink műkönny (kifejezetten kontakt lencsékhez) maradéktalanul és azonnal megoldotta, érzésre mintha nem is aludtam volna benne.

A lényeg mégiscsak az, hogy nyolc óra után nagyjából még mindig korrektül látok vele, a legelső napon (a többi meg a szemem alaphibája). Szóval fantasztikus. Hétfőn kapok egy 30 darabos (15 nap) csomagot. Szerintem a nyáron még ilyet fogok rendelgetni (netről), aztán szeptemberben meglátjuk, hogy hogyan tovább. Szerintem nem folytatom napi lencsével anyagi okokból, kéthetivel vagy havival pedig kényelmi okokból valószínűtlen, tehát majd jön a szemüveg. De az is lehet hogy kombinálgatni fogom, igazából a kontakt lencse teszi lehetővé a napszemüveg hordását, az pedig jó dolog, akárcsak a szemüveg fel-letologatás nélküli slr-es fotózás.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 3 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Azt honnan tudod, hogy hozzá van tapadva a szemedhez? (Ez az a lencsével alvás utáni nem-tudom-kinyitni-a-szemem - érzés?)
Mi az, hogy a szemed alaphibája?
Későbbre SZVSZ esetleg jó megoldás lehet, ha alapból szemüvegezel, aztán für alle fälle tartasz kéznél egynapos lencsét.

Azt honnan tudod, hogy hozzá van tapadva a szemedhez? (Ez az a lencsével alvás utáni nem-tudom-kinyitni-a-szemem - érzés?)
most ezt nemtom körülírni de a szememet simán kinyitottam, csak éreztem hogy rá van tapadva. Passzolom hogy hogyan hetedik érzék.
Mi az, hogy a szemed alaphibája?
hátöö mostanság, főleg vizsgaidőszaki megterhelésnél (=kihagyok egy-egy alvást) egy csomót váladékozott a szemem, de már az utóbbi hosszú időben (= hónapok+ de lehet hogy évek) is termelődik benne valami szmötyi. Lehet hogy allergia, nem tudom, ki kell majd vizsgáltassam csak rohadtul nincs kedvem elmenni dokihoz főleg hogy még vizitdíj is van lehet hogy kötőhártyagyulladás. Emellett valszeg nem nagyon kéne lencsézni de mind1. nem súlyos, nem hiszem hogy gondot okozhat. (utolsó mondások… )

3) Lawbabe (nem regisztrált)
Régóta hordok kontaklencsét, a szmötyizés szerintem enyhe kötőhártya gyulladás (nekm olyen érzés, mintha reggel összeragdna kicsit az alsó-felső szemhéj. Olyankor szünetet tartok, csak szemüveget hordok, vagy csak kevesebbet használom a lencsét. Sporthoz most nézegetem a dioptriás sportnapszemcsit (Rudy Project)
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...