Haszprus

Engem is beszív a dzsungel (Boneco 7131)

©   Haszprus   |   life

Mióta itt lakunk, folyamatosan küzdök azzal a problémával, hogy száraz a levegő, gyakorlatilag napi szinten égett a szemem, ami a folyamatos hunyorgás és pislogás, fáradtságérzet miatt elég negatívan befolyásolta pl. a tanulást (az hogy a gép előtt hunyorgok, nem ennyire érdekes). Egy 70% relatív páratartalmú lakásból jöttem egy olyan helyre, ahol 55 körül van, extrém esetekben 50 alatt, de 60 fölött fűtési szezonban sosem. Ezt a problémát orvosolja mostantól egy Boneco 7131-es hideg párásító. (SEO)

3 óra működés után 58%-ot felnyomott 77%-ra, ami elég szép teljesítmény. Lehet hogy még durvább dzsungelkörülményeket is tudott volna teremteni, de kopoltyú hiányában ezt nem akartam kipróbálni, 77%-ban már elég kellemetlen volt a lélegzés

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 14 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Gyere Hollandiaba, nem gyozunk paramentesiteni!

Sirály készülék, nyáron csinálhatsz akár pálmaházat is a szobádban.
Na, de komolyan hasznos, én pl. egy légtisztító ketyere beszerzésén gondolkodtam, ami a polleneket meg az atkákat szűri ki.

Ebbe vizet kell tölteni és kész?

Hm, ez tetszik. (Észre sem vettem, hogy van már kommentelés. ) Egy ilyen nekem sem ártana szerintem.

Montana és az segít rajtatok, ha odamegyek?
The GuNN + bekapcsolni, karbantartani, tisztítani, időnként venni bele új vízlágyítópatront vagy utántöltőt (2-3 havonta) (tisztítás meg hetente, a papír szerint)

Nálam most 39% van, de igazából én meg se érzem az ilyet
Ja amúgy a Electro Worldben láttam ilyet és azzal szórakoztam hogy mi van, ha letüdőzöm ezt, akkor ki lehet e fújni Hát tévedtem, kicsit elkezdtem tőle köhögni ahogy víz ment a tüdőmbe


Amúgy mivel méred a páratartalmat?


Amúgy minek méred a páratartalmat?
Lázmérő még sosem csillapította a lázamat…

Azért, mert van egy páratartalommérőnk és akkor már miért a nemlétező pincében tartanánk. Minek méred a pulzusodat, vérnyomásodat, attól nem lesz jobb, minek méred a testtömegedet, minek tartod nyilván a korodat, minek mérsz bármit is? A számok fölöslegesek, a számok gonoszak, a számok az ellenségeink. Attól hogy a mérés nem ad megoldást, még kideríthető legalább az hogy van-e valami hézag, és akkor az ember intézkedhet a megoldásról. Eddig párologtató edényeket pakolásztam a fűtőtestre, ha láttam hogy alacsony a páratartalom, de az nem túl hatékonyan oldotta meg a problémát (nem javított a helyzeten számottevően).

Jólwanna, elnézést kívánok, nem kell mindjárt bekapni.
Fájt a szemem, pont mint neked. Elmentem orvoshoz, azt kérdezte, nem lehet, hogy túl száraz otthon a levegő? Nem nagyon vagyok otthon -válaszoltam. A Föld légkörének vagy a munkahely légterének a páratartalmára pedig nem tudok túl nagy hatást gyakorolni.
Éppúgy a mérleg kijelzője sem nyugtat meg, a mérvadó inkább az, hogy jól nézzek ki.
Csak egészség legyen, meg térerő persze!

No és erre szolgált valami megoldással? Mármint lehet-e párásításon kívül más úton orvosolni a szemszárazságot. Csepegtetsz?

most 35% körül lenne alapból, isten ez a cucc. mondjuk így h nem csak 15 négyzetmétert párásítok, hanem az egész lakást, nem bírja túlzottan felnyomni (kicsivel 50 fölé), de ebben asszem semmi meglepő nincs, ha jól emléxem 25 négyzetméterre van megjelölve a kapacitása. nyilván csukogathatnék ajtókat, de így jobb. egyelőre. aztán meglátjuk.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...