Montana

Hétlevelű lóhere

©   Montana   |   hollandia külföld

Ha egy probléma megoldhatatlannak tűnik, akkor is igyekezzünk kontrollálni. Hát ezért legális errefelé a fű, persze bizonyos keretek között.
Arra kijelölt helyen, vagyis coffeeshopban szabad árulni, fejenként naponta maxiumum 5 grammot. Ennyi a saját fogysztás. Ezt ott helyben elszívhatod, vagy hazaviheted, és otthon teszed, de egyéb helyen tilos.


Nem adnak el 18 éven aluliaknak, és gyakran alapból kérnek valami igazolványt. (Akkor is, ha többnek nézel ki.) Kevés az a hely, aminek könnyű drog és alkohol árusítására egyszerre van engedélye. Könnyű drognak számítanak a kannabiszszármazékok és a halucinogén gombák. Meg az ilyen extasy-szerű szintetikus izék is, de azokat nem lehet árulni, és nyilván használni sem.
A drogturizmus visszaszorítása miatt elvileg kötelező regisztrálni, ki mennyi mit vett. Maastrichban van olyan kezdeményezés, hogy ezt a különböző coffeeshopok közös adatbázisban tárolják, így ott főleg nem érdemes trükközni nagyobb tétellel. (Fogalmam sincs, hogy öt gramm mire elég. )
Coffeeshop nem reklámozhatja magát, de azért nem olyan nehéz találni. Az országban kb. 900 helynek van engedélye könnyű drog árusítására, ebből 3-400 Amszterdamban van.

Coffeeshopban szabad hozott anyagból is dolgozni, de mindenhol kötelező fogyasztás van.

Lehet kapni sokféle fantázianevű füvet, akár gyárilag dobozolva*, meg előre sodorva is, műanyag hüvelyben to take with, amit csak akarsz. Meg persze sütit. Árfolyamot nem tudok, de ha jól emlékszem, szabott áras, mint a dohány.

*Ugyanúgy rá van írva fekete keretben, hogy a a dohányzás öregíti a bőrt, meg effélék, szerintem vicces. Mainframe szerint inkább azt írnák rá, hogy Ne higgy a rózsaszín elefántnak, bármit is mond!

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 12 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Én ismerek olyat, aki látott olyat, aki azt állította, hogy 5 gramm elég sok.

Akkor most már én is ismerek olyat, aki olyat kommentelt, hogy ismer olyat, aki látott olyat, aki azt állította, hogy 5 gramm elég sok.

Szimpi hogy legalább nem reklámozhatják magukat, szimpi hogy betartják a 18+-t. Mit tesz szegény ember 18 alatt?

Mit tesz szegény ember 18 alatt?
Úgy tesz mint szegény eleink, akiknek van egy ilyen bezzeg-sztorijuk, hogy Amikor én olyan idős voltam mint Te, kilométereket kellett gyalogolnom, hogy egy dealert találjak!
Én is ismerek olyat, aki 1-2 g-vel elvolt hetekig, pedig elég rendszeres füvesnek volt mondható. Tényleg azért ha naponta bevásárolod az 5g-t, akkor elég komoly felhalmozást meg lehet oldani. Mert sztem ahhoz kőkemény stonernek kell lenni hogy 5g lemenjen naponta. És abból az 5g-ből csak jut már a 18 alattiaknak is.
Ezek az előre készített cuccok mind dohánnyal kevertek? Egyáltalán létezik olyan füves cigi, amiben csak fű van? (igen, megszólalt a pro… ) Kimérve gondolom lehet venni tisztán.
Izgi cikk volt, élveztem!
De azért tegyük hozzá, népnevelési szempontból, hogy felzárkózunk a Rózsaszín Pitbull véleményéhez: Ne szívjál füvet!

Természetesen semmi közöm a témához mint tapasztalt használó, de azért úgy teszek, mintha hallottam volna olyantól, aki már látott ilyet. Értitek, ugye.

Tehát fű. Nem, legjobb tudomásom szerint nincs olyan cigi, amiben csak fű van. Nem tudom, hogy hány gramm fér el egy normál cigiben, de az biztos, hogy nem szokták csak azt tömni bele. Kivételek persze akadhatnak.

Ha egy éjszaka mondjuk 4 átlagos testfelépítésű jóbarát jól akarja érezni magát, akkor elég 1, azaz egy grammot beleapplikálni a cumóba, s rögtön lencsevégre kaphatják a csillagokat csókolózás közben. Na most nyilván 1 grammtól 2 keményebb ember is viccesen éri magát, tehát ha ezt vesszük alapul, akkor 5 gramm baromi nagy limit. A készlethalmozással ennek megfelelően egyet is értek, simán megoldják.

Külföldiek nem vehetnek? Na és. A szemfüles őslakók biztos adják tovább, bár csak tippelek persze.

Isti: Amennyire tudom, külföldiek csak azért nem vehetnek, mert mint magyar állampolgár, a mgyar törvényleket is köteles vagy betartani, ami szerint tilos. De ezt ugye a hollandok nem kötelesek tudni, tehát adnak.
Ha meg a szemfüles őslakosok adják tovább, az megint nemgyerebe, mert egymásnak ők sem adhatják tovább, így külföldieknek sem.

mainframe: Lehet lédig kapni (pattintós zacskóban, mint a filmekben ), és nem tudom, hogyan szokás keverni/nem keverni dohánnyal.
A bezzeg-sztorikról csak annyit, hogy az anyám(!) ahányszor meglátogat, méltatlankodik, hogy őt már megint senki nem viszi el coffeeshopba.

Isti Thx!
Montana
A bezzeg-sztorikról csak annyit, hogy az anyám(!) ahányszor meglátogat, méltatlankodik, hogy őt már megint senki nem viszi el coffeeshopba.
Cö-cö… Ezek a mai felnőttek!

Hát azért, már 1g is rendesen földhöz zúz egy kisebb társoságot úgy hallottam. Azt is hallottam hogy max ilyen bongokban/pipával érdemes dohány nélkül szívni, különben leszakad a tüdőd.


Oda ne ird nekem legkozelebb, h aznekemnincs. Nl, jo?!


11) Csattanó maszlag (nem regisztrált)
Hát én úgyhallottam h egy buliba 6 ember elfüstölt 4 g-t és van olyan cigi, amiben csak zöld van ezt hívják greenpeache-nek amugy 5g-t is simán elszív 1 ember google videón vagy youtube-on keressetek rá a cannabis cup-ra a bizonyítékért

Csattanó maszlag Jó, mi is láttunk olyan embert, aki lehúz együltő helyében egy üveg pálinkát, mégsem ez az általános.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...