Haszprus

TFT

©   Haszprus   |   hwsw

It's unbelievable, but it's true rovatunk (inspired by Steve Ballmer, Microsoft CEO) mai témája:

Mit látunk itt?

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 11 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

- Valami SW hiba okán ott maradt felirat?
- Repedés a TFTn?
- Ügyes PhotoShop munka?


3) dgy (nem regisztrált)
Olyan, mintha az Internet-böngésző felső része beleégett volna aTFT-be. Különösen az URL bevitelére szolgáló mező, ami kivehető.

Nekem egy az egyben ez történt (az azóta öcsémnek ajándékozott ) Fujitsu monitorommal. Valóban olyan, mintha beégne az előző alkalmazás képe, de legalább néha frissült másik mintára. Ezután még mondjuk kb. 1 évig használtam, mert nem volt különösebben elviselhetetlen. (Általában az ablakok fejlécében volt a hiba, amit nem nagyon lehetett érzékelni.) Sokáig azt hittem, hogy a videokártyát zavarja valami, vagy esetleg a vezetéket, de áthelyezés és vga kártya csere után is megmaradt.

Úgyhogy nem tudok semmi bíztatót mondani.

dgy, Kristóf, ja, erről van szó, beleégett a firefox url-közeli része, meg az hogy blog.haszprus.hu nem különösebben zavaró (eddig általában csak egyetlen csík volt, a toolbar alja, és hát ott, ahol egyébként is toolbarok szoktak lenni), én is egy ideje így tolom már. egyébként ez egy 2003 októberi Sony SDM-X73, igazából még arra se foghatom, hogy alsó kategória. és csak időnként jön elő, egyelőre nem figyeltem meg összefüggést az előjövetel és bármi egyéb dolog között. és ez is frissül. mindenesetre nem arról volt szó anno hogy a tft-be nem ég bele a kép?
dankoi nem nyert

Huh, ez így kicsit ilyesztő, lévén hirtelenjében nem tudok olyan elemre gondolni a TFT monitorokban, amik beéghetnek, talán az üvegen lévő csillogásgátló akármi, de akkor is.


8) dgy (nem regisztrált)
Haszprus A jelenséget képvisszamaradásnak hívjak. Ha ugyanaz a kép jelenik meg a monitoron hosszú ideig (>12 óra) feszültség jöhet létre a pixelben a folyadékkristályt működtető pixel elektróda és a színszűrő előtti közös elektróda között. Ez feszültség idővel egyre növekszik, ami elferdíti a folyadékkristályt, a kép megváltozásakor az előző is látható még, mert az „elferdült” folyadékkristály nem képes eltakarni a háttérfényt.

Lehetséges szoftveres segítség a problémára: UDPixel - udpix.free.fr

dgy köszönöm! Ez igazán érdekes
A cuccot letöltöm, bár szerintem ez nem ezt a problémát oldja meg… Vagy úgy véled az idő előrehaladtával (napok hetek stb) egyre könnyebben kialakul ez a képvisszamaradás, és ez ellen tud tenni vmit a pixelek villogtatása? Mert a progi azt írja hogy 2-3 órás használat javasolt, namost ez akkor ugye a röptében megjelenő visszamaradás esetén nem ellenszer. De javíts ki ha rosszul gondolom…

Digitalis, vagy analog kimeneten hasznalod? Nekem analogon gyakran egy egesz ablak kepes volt beegni. Most, hogy van digitalis kimenetem es hasznalom is, nem jelentkezett a jelenseg.

Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...