mainframe

eXistenZ

©   mainframe   |   film

eXistenZ (1999) - A Mátrix egyik elődjének mondott film, ehhez mérten magas elvárásokkal indultam neki, itt bukhatott meg az egész. Érdektelen, szarul összerakott, szarul eljátszott, zagyva történet, ami nélkülöz minden filozofikus felhangot (amit nagyban vártam, de ez igazolódott be legkevésbé). Gondoltam a kora lehet mentség, de '99 annyira nem volt rég. 2/10, mert az utolsó 10-15 perc kirántotta valamelyest a mély érdektelenségből, de nem eléggé egy 3-ashoz.

Ha már filmnek szar, legalább itt egy érdekes adalék: a film címét nem véletlenül írják úgy, ahogy. Pár magyar munkatárs vette rá a fejeseket hogy így legyen, ezzel becsempészték az 'isten' szót a nagybetűk közé. (A film témája is kb. ekörül forog, hogy mi a valóság, meg lehet-e különböztetni a virtualitástól, szabad-e ilyet tervezni, vagy ezzel márt istent játszik az ember, stb. Tudom, így érdekesen hangzik. Na, a filmben nem.)

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 10 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Nekem anno egész nagyon tetszett Egy idő után nem tudtam, hogy mikor vagyunk a virtuális valóságban és mikor nem.

Még egy kis trivia: Az angol eredetiben Ian Holm (aka. Bilbo ) mond egy olyat a kollegájának, hogy „Köszönöm, köszönöm”.


Erre a filmre mondták nekem anno, hogy a Mátrix hype és annak sikere elnyomta, pedig ez is majd akkorát üthetett volna. Szóval megnéztem még vmikor 2000 környékén és számomra is kb. ugyanannyit ért, mint Mainframe számára…

Azt hiszem, meg fogom nézni ezt a filmet. Nem az ilyenre szokták mondani, hogy ez már annyira rossz, hogy szinte jó?

Nem, annyira azért nem. Ahhoz túl érdektelen. Jó összehasonlítási alap a Szezon és az Apám Beájulna. Az előbbi simán szar, a másik úgy szar, hogy azon már lehet röhögni kínodban.

Az Apám beájulna filmet láttam. Poénos volt, ahogy a lánytól film végén elhangzik a film címe, mintegy záróakkordként. Egyszer nézhető.

Ööööö…ezt most ne kezdjük szerintem feszegetni…


Hedge Hát oké.
Ez volt az a film, amiről nem egyszer, hanem legalább 10-szer mondtam le. Ugyanis két igen-igen unalmas órámban sikerült a TV-nek leadnia, ezért elkezdtem nézni. Aztán 10 perc után a szokásos WTF fejjel és morgással a magyar filmipar állapotáról elkapcsoltam róla, és néztem inkább akármi mást. De mivel annyira semmi nem volt, úgy 10 perc után visszakapcsoltam, és újra megkíséreltem a dolgot. Újabb 10 perc után ugyanígy végződött a kísérlet. És ez még 5-6x megismétlődött. Azt hiszem a mintavételezések számából ítélve lehet következtetni az egész mű minőségére.
Amíg néztem, addig is csak az a kínok közt fetrengés ment, a logikátlan szar történet, a gáz színészek és a hihetetlenül gagyi mű-szleng miatt, amivel úgy teletömték a filmet, hogy az kész. Én egyszer sem tudnám _szórakozási céllal_ végignézni. Ha röhögni meg szánakozni teszem be, az más. Ezért van meg a Bloodrayne 1-2 is.

mainframe, Nos én már a 'Tibor vagyok, de hódítani akarok!' című remekkel is csak szenvedtem. De sikerült megnéznem. Mély nyomot nem hagyott, de simán a fent említett kategóriába sorolható. Annyira rossz, hogy már jó. Bloodrayne-eket meg sem mertem nézni…
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...