RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 27 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Mert vannak boltok, kajáldák, mozi, színház, könyvtár, orvosi rendelő, metró, busz, villamos, hév, troli. Aszfalt út.

Meg diszkók, általános iskolák, gimnáziumok, szakmunkásképzők, főiskolák és egyetemek és tömkelege.

Mert használható tömegközlekedés, ami nem napi 2 buszból áll.

Mert a helyi abc nem csak hetente 2 x 3 órára van nyitva.

Mert a vizet nem kell a szomszéd faluból hozni vödörben.

Mert vannak Bp-nek is szép, halk, csendes, nyugis, kellemes levegőjű részei, lsd. a XII és a II. bizonyos részei [pl. Rózsadomb], vagy pl itt: link <- ez is Budapest.

Mert kapsz állást, jobb eséllyel mint bárhol másutt az országban. Még arra is van esély, hogy jól fizessen (magyar viszonylatokban).

Mert van pláza, ahol egy helyen olyan kurva nagy választék van, hogy nagyon nagy eséllyel találsz valami neked megfelelőt. És itt most főleg a Westendre gondolok.

Mert van sok olcsó bolt ahol megtalálod az alapszükségleteket, és még sokminden mást is. Tesco, Auchan, Cora.

Mert vannak piacok amik szintén nagy választékot kínálnak.

Mert mindenből VÍLASZTHATSZ hogy melyiket veszed igénybe. Melyik boltban vásárolsz, melyik fodrásszal vágatod a hajad (elsősorban nőknél nem mindegy), olcsóbban vagy drágábban és jobb minőségben kívánod-e mindezt végrehajtani, stb. Vidéken nincs választásod. Nincs minden üzletből 30 darab, hogy megválaszthasd melyikbe mész be. Nincs minden villamosmegállóban egy McDonald's, hogy megválaszthasd melyikbe mész be [körút], de legalábbis nagyon valószínű hogy max 1-2 van még a nagyobb vidéki városokban is.

XTR a közlekedési eszközök közül kihagyta, de én megemlíteném még a libegőt, a fogaskerekű vasutat, a siklót, és a hajózást is

Aztán van itt nekünk Duna, ami akármennyire is szennyezett, mindig egy szép látványt biztosít, akárcsak a két partja, mely VILÍGÖRÖKSÉG része. Ilyesmivel eléggé kevés vidéki város büszkélkedhet. És ehhez hasonlóan megemlíthetnénk még az összes többi budapesti nevezetességet, de én inkább ragaszkodtam ezekhez, mert ezek azok amiket a legtöbb budapesti lakó valószínűleg gyakran lát, tehát élvezi.

Mert vannak számítástechnikai üzletek. Nem egy, és nem a szomszéd városban. Csak a BME körül én személy szerint 9 (KILENC) db-ot tudok hirtelen mondani, de lehet hogy van még egy csomó, mert annyira nem ismerem még a környéket.

És vannak olyan üzletek is, ahol egy átfogó képet kaphatsz bizonyos termékek magyarországi választékáról. Például egeret, nyomtatót, scannert, discmant, walkmant, tv-t, monitort, digitális kamerát akarsz vásárolni, de szeretnéd élőben megnézni mielőtt neadjisten megrendeled? Elmész a Westend MediaMarktba, és ott jó eséllyel megtalálod, amit keresel, és még a konkurens termékekre is rápillanthatsz! Bizonyos termékeket akár meg is vehetsz helyben, más termékek árai csalókák (egér 13e helyett 20e, scanner 26e helyett 39e, stb.), de legalább látod élőben, és el tudod dönteni, hogy kell-e az neked, vagy látsz jobbat, amire azt mondod hogy hát inkább azt választod.

BP-en és egyáltalán nagyvárosban sok új, érdekes arccal lehet megismerkedni, míg vidékben a jóval korlátosabb létszám miatt ez eleve kizárt.

A szavazás állása pedig hitelesen leolvasható a két fórum hozzászólásaiban! Aki olyan nagy vidék fan, mondja el miért. Érveljen!

érdekes, én nem szoktam megtalálni a plázákban, amire nekem szükségem van... ízlések és pofonok.

Miért, mire van szükséged, demian? Lehet hogy rossz helyre mész Autót, ingatlant ne plázában keress.

most speciel Arjen Lucassen albumokra, minden mennyiségben... de sehol nem találok, úgyhogy kénytelen vagyok mp3-ban hallgatni

Ellenben egy [bármely] vidéki városban/faluban fellelnéd?

nem biztos, de egy "underground" CD-boltban simán

ja, és a legfontosabbat kihagytam: olyat pedig találok Fehérváron is. mármint underground CD-boltot. baromi egyszerű: amire nincs nagy kereslet, azt nem lehet kapni a plázában. nekem meg általában pont olyan dolgok kellenek. kapitalizmus monnyon le!

feledékeny fasz vagyok, megint eszembe jutott valami: a telefonomhoz (Siemens M55) sem kaptam eddig USB-s adatkábelt sehol, pedig az azért eléggé mainstream dolog... ha valaki tudja, hol lehet ilyet Pesten szerezni, akkor szóljon!
(btw, mi lenne, ha utólag szerkeszthetőek lennének a saját magam által tett kommentek? nem kéne szétfloodolnom a kommentrovatot)

Igazság szerint a szerkeszthetőséget én csak akkor találnám megoldandónak, amennyiben azt úgy kívánom megoldani, hogy mondjuk beküldés után még fél óráig szerkeszthető legyen a komment, vagy ilyesmi.

Egyébként nincs akkora jelentősége a dolognak, hogy megoldjam. Van jobb dolgom is Majd. Egyszer. Talán.

Másrészt underground CD boltot Bp-en bizonyára találsz bárhol, ellenben vidéken feltételezem hogy kevés helyen, hisz nincs benne akkora biznisz hogy legyen mindenütt. Ez az amiért Bp rulez, hogy minden van. És ha az egész vidéket együtt nézzük, ott is biztos minden van (bár pl. metró nincs, westend méretű pláza nincs, etc.), nade könyörgöm, mekkora területen van szétterülve, és milyen rossz utazási feltételekkel összekötve? Ergo aki lakik valahol, és nem Bp az, az sztem nagyon sok utazásra van kárhoztatva, hogy megvegye azt ami kell neki. A másik lehetőség, hogy egyszerűen nem veszi meg.

Jah. Érdekes módon a vidékiek sokat feljárnak Bp-re. Ennek biztos van valami oka. Ellenben az már nem igazán jellemző, hogy a Bp-iek vidékre járjanak, hacsak nem valami nagyon speciális okból*

* vidéki rokon, etc.

A videk sokkal jobb, csak néha kell a nyüzsi, meg ott van az egyetem...

Én kocsival 30 perc alatt a városban vagyok, de utána nekem azt a sok hülyét ki kell pihennem!!!

A Duna, igen, valóban szép, és 5 percre lakom tőle, pedig vidék, 10 percre van egy Auchan, miről beszélünk?

Hát öö ez vidéknek relatíve kevés része, ami a Duna mellett van

Sopronból jött barátom pedig nem tudta mi az az Auchan

Az az Auchan amiről beszélsz, minden esetre Bp-hez tartozik, asszem

Az Auchan amiről beszélek, Szigetszentmiklóson van

Szóval, én Szigethalmon lakom, jó a levegő, nincs szmog, van Duna, Auchan, minden 30 perc alatt elérhető!!! Beton út is van, sőt könyvtár is, szórakozóhely is, ami nemcsak hétvégén van nyitva, éjjel-nappai bolt, szerintem győzött a vidék!!!

Sőt, ha az ember haza szeretne menni, tud parkolni, nem kell 8 kört mennie, és naponta ötször összeveszni a parkoló őrökkel!!!

Szigethalom lehet hogy jó hely, de közel van Bp-hez. A vidék nagyrésze nincs. A parkolási gondokkal viszont akkor is szembe kell nézned, ha Bp-re jársz be vidékről, hiszen akkor ugyanúgy Bp-en fogsz parkolni.


budapesten se gond a parkolóhely.
legalábbis eddig mindig tudtam parkolni.
meg is lepne ha beállna valaki a helyemre a kapun keresztül

WiZARD, én úgy tudom, apád már foglalta be a parkolóhelyedet

nem. max megállt félúton, és miatta nem tudtam beállni
de én is csináltam már ilyet. és persze hogy éjjel 4kor el kellett mennie faternak és ébersztett hogy álljak odébb. murphy
azóta inkább beállok a helyemre
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...