Haszprus

Hogyan tegyek embereket blogfüggővé? Hogy kell?

©   Haszprus   |   fejlesztés
Hogyan tegyek embereket blogfüggővé? Hogy kell? Az egész Schönherzet blogfüggővé kell tegyem. Könnyű célpontok az ott tartózkodók, hisz mindegyik alapból erősen közel áll az informatikához – legalábbis aki informatikus, az biztosan –, és mindnek ott a teljes nap rendelkezésére álló szélessávú nethozzáférése.

Mint azt tapasztaltam, ha valaki honlapjaként beállítja – vagy valaki beállítja neki – a blogot, onnantól kezdve könnyen olvasó lesz. Nemcsak megjelenik neki a blog kezdőlapként, de el is olvassa.

Terjesszétek a blogot, állítsátok be a Schönherzben a szobatársaitok gépein honlapnak! (Bosnyák vírus* effekt

És olvassátok a Haszprus blogot lehetőleg 460 fős nagyelőadóban a BME-n, projektorra kivetítve, amikor mindenki bent van! Ha Ön a BME-n oktató professzor, Önnek is javaslom ezt az eljárást, de megkérem, egészítse ki ezt a tevékenységet egy rövid szóbeli blog-reklámmal is! Esetleg tájékoztathatja a hallgatókat, hogy villám-ZH-kat fog íratni az elkövetkezendő előadásokon, melyekben a kérdések a blogon elhangzottakra fognak vonatkozni, ezért legyenek naprakészek belőle. Köszönöm!

Te hogy lettél blogfüggő?
* A bosnyák vírus:

----- Original Message -----
Subject: RE: bosnyák vírus

Ön most egy "bosnyák vírust" kapott. Mivel mi Boszniában nem rendelkezünk programozói tapasztalattal, így ez a vírus a bizalom elvén muködik. Kérjük Önöket, hogy manuálisan továbbítsák ezt a vírust mindenkinek az e-mail címtárukból, és utána töröljenek le minden állományt a merevlemezükrol. Köszönjük a bizalmat és az együttmuködést.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 11 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

triviálisnak tűnő kérdés lesz, de korántsem az: miért is jó, ha mindenki a blogodat olvassa?

Semmilyen nonprofit weblap nem másért működik, mint magáért az élvezetért. Az ember élvezi hogy egyre többen és többen olvassák, még büszkeséggel is eltölti, és elszomorodik, ha egyre kevesebben. Hisz a nagyszámú olvasó annak a jele, hogy valami olyat alkot, ami érdekli az embereket. Valami érdeklődésre számot tartót alkotni az jó dolog.

szvsz sok blog ez alól kivételt jelent. pl az enyém is. nem reklámozom sehol, csak úgy van, és ha valami bajom van, leírom oda. aztán leszarom, hogy ki olvassa meg ki nem. tehát amit írtál, az nem általános törvény, de végülis a kérdésemre választ adott, én ugyanis csak arra voltam kíváncsi, hogy téged konkrétan mi motivál a blogolásban.

Abban a jellegű blogolásban amit itt láthattok, ez motivál. Van viszont privát naplóm is, ami netre nincs kirakva, nos abban nem látogatottsági adatok motiválnak, hanem az, hogy később vissza tudjak nézni az életem nagyobb jellegű dolgaira. Amik nem abból állnak hogy épp milyen szendvicset ettem a mekiben, ellenben olyasmik, amik nem publikusak

én is csak azért neten írom, mert akkora kocka vagyok, hogy net gyakrabban van kéznél, mint papír meg ceruza...

Attól még lehetne privát site, loginnal meg pw-vel

freeblogon olyat nem lehet... én meg lusta vagyok blogengine-t írni magamnak, meg saját szerverem sincs. egyelőre. majd talán lesz.

A sch-es gépeden tilos beüzemelned valami privát szervert?

Ja tényleg, már hogy ne lenne szervered? Hisz a blogod shoutboxa is egy sch-es címről fut! Magyarán van hely ahol futtathatod a cumóidat. Természetesen az internews.hu sem külön dedikált gép… Vagy mit értettél saját szerver alatt? Saját domaint?

az sch-s gépem egy kis notebook, amit hurcolok magammal, ergo ki van csukva, hogy ezen szerver legyen a blogom shoutboxa meg a balun fut, ahol mindenkinek van x mega tárhelye, de az nekem kelleni szokott más célokra. ott csak a laborcsoportom oldalát futtatom, a megfelelő helyre eldugva meg egyébként sincs rajta adatbázis szerver. az meg a tanszéken van, de tanszéki szerveren meg gáz lenne blogot futtatni.
ja, meg egy domain is jól jönne majd vmikor. majd kérek karácsonyra egy olyat

Te mekkora ötletet adtál, domaint kéne kérjek karácsonyra
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...