fejlesztés - 2003 december - 11 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Tekintve, hogy a Trusted user ellenőrzési…

©   Haszprus   |   barátok fejlesztés
Tekintve, hogy a Trusted user ellenőrzési rendszer tulajdonképpen le van programozva már a blogomban, ideje van, hogy ki is osszak néhány olvasómnak Trusted user jelzést. Őket értesítem erről privátban.

Ha valaki Trusted user, akkor nem vonatkozik rá a hozzászólások beküldési gyakoriságának limitje. Ezúttal 6 felhasználó lett Trusted, magamon kívül.

Haszprus

Láncolt lista jeah

©   Haszprus   |   fejlesztés történelem
juhuhuhuhuhuhúúúúúúúú!!!

Megérte ébren lennem, mert elkezdtem foglalkozni ###### (censored by Haszprus, to protect his/her privacy – angolul írok mert az khooolul hangzik) által küldött C programocskával, ami a lehető legegyszerűbb módon felépít egy láncolt listát dinamikus adatszerkezettel (direkt ilyet kértem tőle). Először is részletenként átmásoltam az ő kódját a Borland C++-ba, és közben elkezdtem megérteni hogy hogy is működik. Utána nekiálltam mindenféle utánaolvasás nélkül egy rendező algoritmusnak, és jessssssz, nem érdekel mások szemében ez vajon nagy vagy kis siker-e (aki vágja annak kis siker, aki nem vágja annak csak álom , nekem most éppen nagy siker, megírtam egy rendező algoritmust, jeah, és műxik!

Ezúton is thx, ######!

Azt hiszem, most ezzel a lépéssel kurvajól haladok a sikeres prog gyakIV felé. Hmm. GyakIV-n is van beugró feladat? Mindjár megkérdezem a levlistán.

Megjegyzem, a rendező algoritmus, amit csináltam, eléggé processzoridő-pazarló, de kinemszarikbele manapság, nem igaz? [ofkorsz nem igaz, én általában igyekszem optimális cumókat írni, még ha a php-ben is]

Haszprus

C-tanulás

©   Haszprus   |   bme fejlesztés
1-2 napja C-t tanulok. Kurvayó. D segít benne. Tutirulez! Még láma vagyok. De fejlődőképes. Talán. Bár nem olyan mértékben, ahogy szeretném. De majd biztosan belejövök. Minden szar nyelvbe bele kell jöjjek/jönni.

Visual Studio.NET-et szintén az ő javallatára elvetettem, helyette Borland C++ -ban nyomom. Az se rossz, igaz, ma már megevett 6 órányi processzoridőt egyszerűen azzal, hogy fut. Röhely, de 100%-on járatja a procit. Fos.

Igazából újra és újra meglep, hogy PHP-hez képest mennyire nehezen emésztem a C-t, dehát ez van, a C nehezebb, és hosszú sorokon át semmi kézzelfogható eredménye nincs a kódoknak, míg mivel a PHP magasszintű, ezért bármi rövid cuccot is írok, annak rögtön látható eredménye van. Így könnyebb maga a tesztelés, ezáltal a megismerés és a megértés.
Haszprus

Hogyan tegyek embereket blogfüggővé? Hogy kell?

©   Haszprus   |   fejlesztés
Hogyan tegyek embereket blogfüggővé? Hogy kell? Az egész Schönherzet blogfüggővé kell tegyem. Könnyű célpontok az ott tartózkodók, hisz mindegyik alapból erősen közel áll az informatikához – legalábbis aki informatikus, az biztosan –, és mindnek ott a teljes nap rendelkezésére álló szélessávú nethozzáférése.

Mint azt tapasztaltam, ha valaki honlapjaként beállítja – vagy valaki beállítja neki – a blogot, onnantól kezdve könnyen olvasó lesz. Nemcsak megjelenik neki a blog kezdőlapként, de el is olvassa.

Terjesszétek a blogot, állítsátok be a Schönherzben a szobatársaitok gépein honlapnak! (Bosnyák vírus* effekt

És olvassátok a Haszprus blogot lehetőleg 460 fős nagyelőadóban a BME-n, projektorra kivetítve, amikor mindenki bent van! Ha Ön a BME-n oktató professzor, Önnek is javaslom ezt az eljárást, de megkérem, egészítse ki ezt a tevékenységet egy rövid szóbeli blog-reklámmal is! Esetleg tájékoztathatja a hallgatókat, hogy villám-ZH-kat fog íratni az elkövetkezendő előadásokon, melyekben a kérdések a blogon elhangzottakra fognak vonatkozni, ezért legyenek naprakészek belőle. Köszönöm!

Te hogy lettél blogfüggő?
* A bosnyák vírus:

----- Original Message -----
Subject: RE: bosnyák vírus

Ön most egy "bosnyák vírust" kapott. Mivel mi Boszniában nem rendelkezünk programozói tapasztalattal, így ez a vírus a bizalom elvén muködik. Kérjük Önöket, hogy manuálisan továbbítsák ezt a vírust mindenkinek az e-mail címtárukból, és utána töröljenek le minden állományt a merevlemezükrol. Köszönjük a bizalmat és az együttmuködést.
Haszprus

Legújabb törölt user: 73 aaaaa. A sulaco.teteny…

©   Haszprus   |   fejlesztés
Legújabb törölt user: 73 aaaaa. A sulaco.teteny.[elte/bme].hu-ról betiltottam a vidék rulez-ra való szavazási jogot, remélhetőleg ezzel véget ér az onnan történő fake regisztrálgatás. Attól nem lesz királyabb a vidék, hogy akik onnan jönnek, azok csalnak a szavazásban [ezen mondat semmiféle megállapítást vagy véleményt nem tartalmaz a vidék színvonaláról, egyszerűen azt szögezi le hogy a vidék jelenlegi állapotán – legyen az sux vagy rulz – nem változtat az hogy cheateltek a szavazáson]. Azon felül nem is reprezentatív ez a felmérés, ezért nulla értelme van csalni. Ha valaki ezt nem bírja felfogni, az kurvára szánalmas.

Azoktól elnézést kérek, akik igazi userként akarnának szavazni a tétényi koleszból. Szavazzatok otthonról, vagy a HSZK-ból. Bocs. A többi szavazásra egyébként lehet szavazni Tétényből is. Sőt erre a szavazásra is lehet szavazni, csak éppen a vidék rulez nem választható opció. Tudom, ez így kicsit ferdít az eredményeken, de higgyétek el, az is ferdít, ha valaki 50 szavazatot egymaga lead a vidék rulez-ra…

És még valami. Ahelyett hogy élvezné mindenki értelmesen – egyetemisták vagytok bazmeg, nem kocsmatöltelék – annak az előnyét, hogy itt mindössze két adat elegendő a regisztrációhoz, elkezdenek faszakodni. Hogy majd jól meg kelljen nehezíteni a regisztrációs eljárást. Időlimit az adott hostról, meg ilyenek. Ki a f#sznak érdeke ez? A userek szopják meg, hogy baromkodtok. Meg persze én is.
Haszprus

Srác, aki regisztrálta magát 50 nicken -> bár…

©   Haszprus   |   blog idézet
Srác, aki regisztrálta magát 50 nicken -> bár a proxy megnehezítette a dolgot, rájöttem egy dologra ami alapján a logból kiolvasható, hogy sajna egy ember próbálkozása az egész regisztráció. Vagy esetleg többé, ez tök mindegy, a lényeg hogy max néhány ember csinálta mind az 50 új usert, és új szavazatot. Ezúton is üzenem neki, hogy kurvajófej bazmeg hogy szétbassza más ember munkáját és szarik arra hogy időbe kerül kimoderálni a sok szart amit csinált.

Update 21:18 Log-analízisem szerint 2 ember műve volt. Kellemes perceket szereztek nekem azáltal, hogy kotorhatom az adatbázisban az ő regisztrációikat, mert nem akarom kitörölni azokét, akik közben regisztráltak. Pedig az tényleg fél perc lenne. Amik tutkóra fake nickek voltak:

56 levi 57 lali 58 szakszon 59 qani 60 kapo 61 Fecó 62 sanyi 63 Qupa 64 laqi 66 Petee 67 Flare 68 Pittaa 69 loqi 70 Prog 71 Gogo 72 ppapa 73 Fanny 74 becus 75 Jocccco 76 Koli 77 lalee 78 Tompo 79 tacsi 80 toTTTYA 81 liuk 82 pEPE 83 jano 84 Liu kang 85 subzero 86 Neo 87 sub0 88 Goro 89 Radeon 90 johny 91 raptile 92 Scorpoi 93 Bill Clinton 94 killbill
Ha a nap folyamán 17 óra környékén, meg máskor, az itt felsoroltakon kívüli (ezeket megelőző) nickeken érkezett 'Vidék rulez' szavazatok is tőletek származnak, kedves fakerek, akkor plz üzenjétek meg, hogy azokat is kigyomlálhassam. Bízom benne hogy nem vagytok annyira rossz arcok, csak épp nem gondoltatok bele hogy ezzel elég sok melót okoztok nekem.