Haszprus

Sony WX1

©   Haszprus   |   fotózás w170 wx1

Miután leejtettem a Sony Cyber-shot DSC-W170-emet a kőre szex közben, és az objektívje innentől kezdve nem mozog, képeket nem hajlandó lőni, rendeltem egy Sony Cyber-shot DSC-WX1-et az ebayről. Itthon 77e lenne, ebayről 57e. Ez az első ebayes vásárlásom (eddig nem nagyon mertem, bizalomhiány folytán). Remélem egy héten belül hozzák.

Amiért ez:

  • A Sony W170 bejött, és ez nagyon hasonló hozzá
  • 720p HD videó
  • 24 mm-es nagylátó (W170-en 28, és már az is tök fasza volt)
  • 91 x 52 x 20 mm (vs W170 94 x 58 x 24 mm, szóval jóval laposabb, ami zsebben igen előnyös)
  • 149 g (vs W170 169 g, 20 g-ot nem tudom mennyire érzek meg, mindenesetre örülök hogy könnyebb)

A többi dolgot meg a W170-ben is szerettem, remélem ahhoz képest nem sok hátránnyal rendelkezik.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 33 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Új vagy használt ez a gép?

ScoobyZoli, Új. Ha elég tökös az ember bármit be lehet szerezni kintről lényegesebben olcsóbban. Úgy hogy még bele van kalkulálva egy csomó szállítási díj is.
Amikor kint voltam nyáron USA-ban vettem 2 laptopot és videókamerát az ebayen, plusz jó pár cd-t. Rengeteget spóroltunk, olyan HP-t vettem 500$-ért, hogy nem győztem irigykedni a tatárföldi csajra, akinek vettem. Gari ofkóz volt mindenre.

Haszprus, nem kellett sokat győzködnöm téged az ebay mellett. Reméljük beválik az emberke.

Vettem a minap a new yorki B&H-ben (B&H Photo Video | Digital Cameras, Camcorders) laptopot ill. az egyik cimborám egy fotógépet (egy Canont kb. $1200-ért), és neki pl. kb. $100 volt egy olyan gari, ami 3 évig leesés vagy bármi egyéb fizikai károsodás (beleejted fotózás közben a tóba) esetén térít: új gépet adnak v visszaadják az árát. Világgarancia, Budapesten is érvényesíthető. Érdemes ilyesminek utánanézned ha veszel gépet legközelebb.
Nekem a laptophoz ($300) kb. $130 volt a gari, szóval ott kevésbé érte meg, de cserébe 3 évig tényleg nem kell paráznom h mi történik vele, ezen kívül ha 2 és fél év múlva új laptopot akarok, elég ha földhöz kúrom a meglévőt és adnak újat

Kiváncsi leszek a 720p-s videókra, remélem sikerül majd olyan jó videókat készítened vele, mint az előző géppel

Majd írd meg, hogy vámmal, áfával mennyire basztak meg, és még mindig olcsóbb-e kintről…

WiZARD, Én egyszer hozattam egy 100k-s gépet japánból, nem volt se vám, se áfa

Balage, elvileg van és akkor ij. Mázli kell ahhoz hogy megússza.

WiZARD, Szerintem ha ráírják hogy small price gift akkor nem nagyon törődnek vele. Vagy ha ráírják hoigy ez az izé csak 100$-t ér, akkor se nagyon.
Te szoptad már be többször?

Balage, előfordult, főleg ilyennel, amit megnéznek és egyértelmű, hogy nem csak 100$-t ér.

Vámot én is többször szoptam már be, mehettem sorba' állni az Orczy térre

Pas, vám a kisebbik baj, 25% áfa az zavaróbb…

WiZARD, a vámmal növelt értékre, ofkorz… Reméljük Haszprus azért megússza

Ha én hozatok be valamit ismerőssel - iPad -, akkor az átcsúszhat a vámon?! Hogy megy ez az egész? Mindig ellenőrzik?! Vagy csak szúrópróbaszerűen? Sosem rendeltem még külföldről, vagy hozattam be semmi nagy értékű árut.

Tibi, na meg a szállítási költségre is rányomják még a vámot és áfát

Hedge, ha postán jön, akkor kicsi az esély, hogy megúszd. Ha repcsivel jön haza, akkor is kiszedhetik a vámosok, de erre kisebb az esély. (bár engem már 2x kipakoltattak, hátha hoztam vmit)

WiZARD, És ilyen kipakoltatásnál hogy megy?! Egyből elvámoltatnak és helyben fizetned kell?! Bocs, hogy ha hülyének tűnök - tényleg az vagyok ehhez - de nem szívesen szúrok ki olyannal, aki szívességet tesz nekem majd

Hedge, nemtom, egyik alkalommal nem volt nálam semmi, másik alkalommal nem találták meg
(fényképező volt, nem jött meg a tokja időben, így egy pólóba csavartam be, és a szennyes cuccok közt volt. Kipakoltam mindent, táska alján a szennyes, pólóba fogva veszem ki, és mondja a vámos, hogy ááá azt már hagyjam )

És ha kidobod a dobozát, honnan tudják, hogy azt nem épp otthonról hoztad? Kíváncsi lennék rá, hogy ez hogy működik.

Marci, úgy hogy kifelé kell írnod egy papírt, hogy kivittél x típusú y sorszámú cuccot…

Vagy nyilván ha megfognak, lefoglalják és utána bemutatod az itthoni számlád, akkor visszaadják és békénhagynak.

Mondjuk, amikor akartam írni ilyen papírt, akkor csak néztek rám a vámosok, mert még nem nagyon láttak ilyet, de jobban éreztem magam, hogy visszafelé tuti nem fognak kötözködni, főleg hogy nem épp olcsó cuccok voltak.

WiZARD, Ezt jó tudni. Ősszel megyek az USA-ba és vinnék pár kütyüt. Ezeknek akkor utánajárok.

Meghozták, 5000 volt a vám. Nem bántam meg, eddig.

Haszprus, Mondjuk nem tudom mire fel szedtek vámot, ha a számítástechnikai cuccokra nincs vám. Lehet csak az áfát fizettették ki.
Hedge, Amúgy ha használtnak néz már ki a cuccod egészen biztos nem kötnek beléd, ha fóliázottan hozod haza akkor persze. Amúgy úgy tudom 500$-ra növelték a vám mentesen légi forgalomban behozható cuccok értékét.
Egy srác bukott meg egyszer az USA-ból haza jövet, aki 3 laptopot hozott haza DOBOZBAN és ment a nem elvámolni való kapu felé.

Amúgy nem tudom légi forgalomban hogy tudják ellenőrizni, hogy te mondjuk az USA-ban voltál, mert mi, amikor jöttünk haza New Yorkból Zürichben szálltunk át, ott megvolt az útlevél ellenőrzés, aztán itthon meg leszedtük a bőröndöket és mentünk ki a vámmentes folyosón. Aztán meg csak lehet azt kamuzni hogy svájcban voltam (igaz az nem eu, de Frankfurtban is átszállhattam volna). Na akkor mi van?

De azt mondom legegyszerűbb kivenni mindent a dobozból és nem lesz gáz.

Balage, nem számtech cucc, hanem fényképező
Ettől függetlenül nem tudom hogy jött ki az 5k és tényleg kiváncsi lennék rá, mert mindennek kevés, semminek viszont sok

Amúgy meg elkérik a jegyed, megnézik az útleveled, megnézik a bőröndödön a cimkét stb.

WiZARD, fényképező vámmentes elvileg… de mind1 nem érdekel

WiZARD, a fényképezőgép is bele számít, direkt oda volt írva. Amúgy úgy jött ki az 5K neki, hogy a csomagra értéknek 100$-t írtak és abból osztottak szoroztak, meg ugye megírta Haszprus is hogy mennyit ér (emlékeim szerint), és ő is 100$-t írt rá. Szerintem áfát fizettették ki vele, mert 100$ kb. 20e, annak a 25%-a meg 5k

Balage, Meglátjuk. Nem akarok nagy mennyiségben műszaki cuccokat haza cipelni. Maximum egy MacBook jön velem haza, bár ódzkodom nagyon attól, hogy asszonynak angol billentyűzetű notit adjak.

Többször USA-ban megfordult haver szerint ő úgy hozott be egy 1200 dolláros notit, hogy felmatricázta a fedelét és párszor jól megtapizta krémes kézzel. A vámon pedig meg sem kérdőjelezték, hogy nem használt a cucc… A dobozát pedig összehajtva és szétszedve a bőrönd aljára hajtogatta

Hedge, dobozát postán is el lehet küldeni, ha valaki ennyire dobozfetisiszta, és nem akarja kidobni (én nem kockáztatnám meg, hogy ott van a csomag alján)

WiZARD, Nem fetisizmus. Garancia miatt jó ha megvan. Mármint… Leszarják, de én nyugodtabb vagyok ha úgy viszem be a gépet egy szakszervizbe, hogy mindene megvan

Nagyon jó ez a kis gép, egy napra nálam maradt, és érzem, hogy fizikai fájdalmakat fog okozni a hiánya.
Lehet, hogy nem is adom vissza…


ScoobyZoli, Zoli, nem tudod hol van a memóriakártya és az akksi?

ÖÖÖ, jah akko az volt, ami kiesett, amikor leejtettem 5 méter magasból


Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...