Haszprus

Határ-nyereg

©   Haszprus   |   350d bringa fotózás hármashatár hegy

Történt hogy Budapesten meleg-rekord közelében jártunk, én meg itt voltam meglőve, mert hajnalban nem bírtam felkelni, de tekerni necesszáris, úgyhogy gondoltam bepróbálok direkt késődélután egy Hármashatár-hegyet. Namost itt hibáztam el, mert egyrészt k. meleg volt, másrészt későn indultam, harmadrészt a mindennapi tekeréstől konstans izomláz gyötör egyelőre. Mint tudjuk, az erdőben nemkicsit sötétebb van, mint a szabadban, úgyhogy a sötétedés gyorsabban lecsap. Aki nem járt még erdőben, annak a fénykülönbséget szemlélteti az első fotó.


Az út elejét sajnos ilyen kavicsos sz*ron kellett megtenni, aztán vesztemre a továbbiakban is ezt választottam földút helyett, mert kevésbé volt meredek… Az elején. Aztán bedurvult, és a kavicsok szépen kotródtak ki a kerék alól, megduplázva az adott út megtételéhez befektetendő energiát.

Mindegy, láttam valami nyájat, eszetlen mennyiségű birkával, úgyhogy lőttem is róluk párat, korlátozott közelségből, mert nem akartam a bringát túl messze magam mögött hagyni. Arra nem igazán számítottam, hogy ezek az állatok 1/160-as záridő mellett is be fognak mozdulni, de így lett - azért akadt pár jobb kép.

A Határ-nyeregnél útelágahozohodáshoz érkeztünk, először rosszfele mentem, aztán meg fene tudja hogy jófelé-e, úgyhogy hagytam a halálba mert közeledett már a sötétedés, másrészt az a sárga csíkkal jelölt ösvény két oldalról olyan szorosan volt növényzettel kerítve, hogy végig a két oldalamhoz ért volna, ami fölfele duplán gáz (aki ment már emelkedőn bringával, az tudja miért), úgyhogy részemről úgy döntöttem inkább valami könnyebb út felé megyek, így történt hogy az utolsó képen bal oldalt látható utat választottam, mondván hogy az legalább nem emelkedik A Kondor utcánál kötöttem ki egy kellemes kis downhill/freeride/cross-country (?) után. (Dobálózok itt a szavakkal a pontos jelentés ismerete nélkül.)

Legközelebb hajnalra kell ütemezni az utat, és akkor oké lesz, bár a vékony ösvény problémáját ez legkevésbé se oldja meg, de legalább lenne időm más - szélesebb - utakat kipróbálni, hogy azon célba érek-e. Remélhetőleg igen, mert érthetetlen volna számomra, ha a sárga csík valóban egy ilyen vékony vackot jelölne, pláne bringaútként (nem volt egyértelmű hogy az elágazásnál a felfestés melyik útra vonatkozik). Igaz, a Rám-szakadéknál volt már példa erre, meg persze máshol is akad.

ui. Szúnyogírtást Hűvösvölgybe! A múltkori óta sokkal durvább a helyzet, egyenesen kibírhatatlan

Update 10:16: 17 csípés csak a bal lábszáramon, ennek már fele se tréfa.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!


Oda sem megyek, mert allergiás vagyok a szúnyogcsípésre. Egyébként van egy jó cucc, majd megnézem mi a neve, befújod magad, és egy árva bogár meg nem csíp, bár kicsit büdös leszel.

Én is mostanában tervezek valami hegyes-erdős tekerést amúgy.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...