RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 5 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Én is kb 6 éve gondolkoztam rajta, akkor végül nem csináltattam meg. Most megint felmerült bennem is a dolog de lehet végül csak a kontaktlencsét próbálom ki végre.. Mindenesetre a szemüveg nem az igazi most vezetéshez..

8 eve mutottek, es tovabbra is azt mondom, hogy nagyon megerte a befektetes Szerintem 8 evnyi lencsezessel mar tobbszoroset kifizettem volna (anno asszem 160-170e korul mutottek).
Viszont ahogy telnek az evek, egyre inkabb tavollato lesz az ember, ugyhogy olvasashoz sajnos szukseg lesz majd szemuvegre. Nincs veletlen arra is valami mutet?

Zsír… Én is most megyek vizsgálatra.
Egyik barátom most csináltatta meg, és jókat hallottam róluk amúgy is. Optik-Med?

Én úgy tudom, hogy csak akkor érdemes megcsináltatni, ha már mondjuk legalább egy éve nem romlott a szemed állapota (ergo ugyanaz a dioptria kell), mert különben nincs értelme.

Éppen ezért szerintem ez sem a végleges megoldás, mert ugye helyre műtik a szemed egy alkalommal, de azt nem tudják megoldani, hogy utána ne romoljon tovább. Tehát te ugyanúgy öregszel tovább, romlik a szemed, aztán előbb utóbb megint szemüveg vagy műteni kell. Én ezt úgy képzelem mint egy ráncfelvarrást, felvarrják egyszer, aztán újra meg újra meg kell csinálni, hogy javítsák az előző művelet óta eltelt idő okozta dolgokat.

Azert nem egeszen ugyanolyan a ketto. Ha egeszseges amugy a szemed, csak szuletesedtol fogva nem egyenletes a felulete, akkor mutettel kiegyenlitve tartosan jo marad. Ha egyeb dolgok jatszanak kozre a szem romlasaban, akkor valoban igaz, amit irtal. Nekem szerencsere sosem romlott a szemem, azaz ha ugy vesszuk mindig is ugyanolyan rossz volt a mutet elott.
Ha a szemed nem hajlamos romlani, szerintem mindenkepp megeri megmuttetni. Ha igen, akkor merlegelni kell: 4-6-8-10 evente korrekcios mutetre akarsz-e menni (sok penz es macera) vagy inkabb lencsezel (szinten sok penz es macera) vagy szemuveget hordasz, ami kevesebbe kerul altalaban, viszont parasodik, sport kozben nem hordhato/veszelyes, nem mindenkin mutat jol, stb.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...