Haszprus

Netbook

©   Haszprus   |   hwsw

Vettem anyámnak egy netbookot (Asus Eee PC 1001P-WHI005X White) meg wifi routert (meg net előfizetést), kicsit használtam msn-ezéshez webkamerával, elég fun dolog, pici, jópofa, nagyon kényelmesen hordozható. Mondjuk a nyakam kitörik huzamosabb használattól, de tényleg kényelmes ölben. Gondolkozom egy ilyenen hosszabb utazásokhoz, és ez alatt a napi munkábajárást értem, ha esetleg arra kerülne a sor hogy fél órát buszozzak egyhuzamban.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 13 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Inkább egy okostelefon… IPhone… Vagy Android alapú. Sokkal jobban jársz vele. Kisebb, több funkcióval bír.

Egyetértek, szerintem is egy telefon jobban használható.

De ha kifejezetten böngészni akarok, cikkeket olvasni?

Megjegyzem, egy iphone árban többszöröse ennek.

Mi az a több funkció?

Én Nokia 5800-át nyúzok, szeretem, de inkább sorozatokat nézek vele utazás közben, böngészni kényelmetlen, unpraktikus.
A másik, hogy pl. egy netbook azért szerintem a 86-oson kényelmetlen, macerás, problematikus (nincs ülőhelyed, akkor használhatatlan, ha van, akkor is elég béna látvány)… szerintem.
Inkább te is hallgass zenét, vagy nézz filmeket, sorozatokat utazás közben Nekem a NEThez azért egy fix, stabil környezet kell!

Netbook szerintem se igazán buszozásra való. Olvasgatásra meg telefon kicsi. HD2-m van, egyik legnagyobb kijelzőjű okostelefon, wm/android. Sokmindenre jó, 1-1 cikket is el lehet olvasni gond nélkül, ha unatkozom. De arra nem tartom alkalmasnak hogy naponta 2*1 órát ezen böngésszek.
Szifonnak meg fele ekkora a kijelzője.
Esetleg egy dell streak, élőben még nem láttam, de böngészésre imho kicsi lehet az is.

Vmi tablet lehet a legmegfelelőbb erre, drágább, de talán használhatóbb is. Esteleg vmi kifordítós kijelzős netbook. (lenovo S10-3t, asus eee t91, t101mt, gigabyte TouchNote T1028G)
Normális tabletet nem nagyon kapni, bár lassan talán jönnek az androidos, meg windows7es cuccok…

Haszprus, Cikkek olvasására tökéletesen megfelel egy okostelefon. IPhone-on olvasgatom a feedjeimet, olvasok könyvet, nézek néha sorozatot (utazás közben)… Emelett még tökéletes navigációs eszköz ha itthon, ha külföldön vagyok. Megtalálok vele ismeretlen éttermeket, jelez ha naptári bejegyzésem van, intézem rajta a TODO listámat, oda írom fel a bevásárolni valót, jegyzeteket készítek, valamint játszom is rajta ha akarok. Ha hallok egy zenét a rádióban csak elindítok egy appot, ami megmondja mi is szól… Folyamatosan követhetem a levelezésem, böngészhetek gyorsan és egyszerűen a neten, ha kell bejelentkezhetek az otthoni gépemre vele és menedzselhetem a torrent letöltéseimet. És ehhez nem kell kinyitnom, csak előveszem a zsebemből…

Ja és mondtam a legjobbat? Még telefonálni is lehet vele

Android vagy iPhone… Tökéletes!

Haszprus, Előfizuval kell venni, 5k-s havidíj nem egy nagy a kaland. Ezért 200 perc, 100 sms és 1GB net és ha túlléped, akkor is jó percdíjak vannak.

Marci, nekem elég gyenge ez a csomag, saccper 25e körül jönne ki vele a havi telefonszámlám.

Haszprus, 10k havidíjjal tolom (cirka). Ebben van 400 perc, 200 sms és 2gb adatforgalom. Kb megállok 14k-ban minden hónapban. Előtte egy másik csomaggal mobilnet nélkül fizettem 18-20k-t per hó. Lényegében így ha azt vesszük, nem fizetek telefon törlesztőt, mert az egészet lebeszélem és leinternetezem.

Megjegyzem, hogy ritka, amikor az 1gb adatforgalmat meghaladom mobillal egy hónapban.

Vaaagy, céges teló, céges előfizetés, céges mobilnet… Nem lehet kimeríteni a keretet!


Nekem volt eee-m, soha tobbe nem kene! Androidos telefon, mobilnet es megoldva minden a bkv n

Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...