Haszprus

Sony Vaio VPCW22M1E/W netbook, fehér + Windows 7

©   Haszprus   |   hwsw

Bejött az anyámnak rendelt netbook saját használatra is (szerintem tök hasznos, lehet rajta php-t fejleszteni meg minden - mielőtt valaki megin iphone-t javasolna), annyira, hogy rendeltem is egy ilyet magamnak. 10,1" és 1366 x 768, 1,8 GHz-es procival. Ezek voltak a szempontok. Fehéret választottam.

nov. 11. 02:34 végül fehér helyett kék-ezüst lett.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 19 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Nem rossz, nem rossz, de a jó nem ilyen Vehettél volna már magadnak 1 rendes gépet: 1 macet…

Boby, ez is bőven többe kerül mint amire azt mondom h egyértelműen megérné.

Netbook? Nem vennék. Ez laptop olyan egyetemista csajoknak akik neteznek, levelezgetnek és facebookoznak. Egy rendes fejlesztői környezet ekkora kijelzőn agyfasz közeli állapotokat fog okozni Neked… Még az én 13"-as MacBook Pro-mon is agyrém néha, bár ott kárpótol az exposé és a spaces.

Amikor megkapod indíts el vele egy 720p-s YouTube videót, és meglátjuk mikor kezd el szenvedni az 1.8-as proci és az 1Gb memória Nyilván most azt mondod, hogy nem arra vetted, hogy videókat nézegess, de szerintem ez a mai világban elkerülhetetlen…

Hedge,
Bejött az anyámnak rendelt netbook saját használatra is
Tisztában vagyok a korlátaival. Nyilván nem hardcore használatra lesz.

Szerintem is eleg jol hasznalhato altalanos celokra az ilyen gep. Felesegemnek MSI wind van otthon, es nem egyszer fordult mar elo, hogy agyban fekve inkabb kolcson kertem, mert az enyem bazi nehez az MSI-hez kepest, nyomja a combom, meg melegszik is.
Ezt a kis gepet sokkal kenyelmesebb ide-oda tenni, ha az ember hirtelen fel kell, hogy alljon, hiszen alig tobb, mint 1 kilo.
Ha foleg asztalon akarod hasznalni, akkor tenyleg jobb egy rendes notebook, de menet kozben (pl. tavolsagi buszon, autoban utazva), meg agyban fekve ennel kenyelmesebb megoldast nem ismerek.

NeoXon, igen, nyilván nem asztali gép lesz, hanem ágybanfetrengős, potenciálisan sok hurcolászással ide-oda (bnőmhöz pl). asztali gépnek valami normál notebookot vettem volna értelemszerűen. mármint ha notebookot akarnék asztalinak, de asztalinak asztalit akarok. talán. Bár mostanában egész combos notik vannak.

7) Zeal_ (nem regisztrált)
Úgy látom, a procija egymagvas - nekem az a benyomásom alakult ki, hogy egy számítógép elfogadható stabilitásához, főleg intenzív, számításigényes tevékenység esetén elengedhetetlen a két magv.

Ti ezt nem érzitek szükségesnek?

Ööö, hosszú ideig egész jól elvoltunk 1 maggal is

De visszatérve az eredeti témához: mi öcsémmel kipróbáltunk egy MSI netbookot még régebben… Aztán vett egy olcsó, de normál laptopot, amit nem bántunk meg!
Én agyrángást kaptam a kis méreteitől (kijelző, billentyűzet…) + és egy XP is tompa volt ezen az atom procin Igaz, hogy maga a cpu nagyon keveset fogyaszt, de kiábrándítóan gyenge egy cucc is.

Értem, hogy esetedben épp a kis-praktikus méret volt a lényeg, hát reméljük örömed leled benne, ez a lényed

Végül vettem ma egy kék-ezüst színűt, szerintem tök pofás.


Haszprus: ezt mibol gondolod?
Intel® Atom™ Processor N470 (512K Cache, 1.83 GHz) with SPEC Code(s) SLBMF
Az adatlap alapjan egy magos hyperthreading-es, ugyanugy, mint az MSI wind, csak 1,6 GHz helyett 1,83GHz orajele van, cserebe 2,5W helyett 6W-ot fogyaszt.

NeoXon, ja bocs, nem néztem utána, és abból gondoltam hogy a task managerben két proci volt feltűntetve. és sajna tény hogy jóval gyakrabban megy a ventilátora, mint az 1,6-osnak, ami szomorkás dolog, mert pl. pont az nagyon nyerő volt anyám gépében hogy tökéletesen néma.

Eleinte felesegem Windje is teljesen nema volt, de kb. 1 ev alatt valoszinu annyi por kerult be a ventihez, hogy majdnem mindig porog. Probaltam szetszedni es kifujni suritett levegovel, de nem segitett. Mit lehetne meg tenni, hogy ismet csendes legyen, es ne melegedjen annyira?

NeoXon, Talán magát a ventit kellene cserélni, azért idővel elkopnak és hangosodnak, romlik a teljesítményük… Bár ezt csak a PCbeli ventis tapasztalataimból gondolom!

Én ha vennék, akkor tabletest vennék, az tipikusan az ágyban filmezős, böngészős vagy útközbeni dolgokhoz praktikus szerintem, ha meg kell ott a bill. is.

A win7-et mennyire bírja 1Gb rammal?

1 giga ram? Nekunk a 2 eve vett msi-t is 2 gigaval szereltek… Szvsz az mindenkepp keves manapsag, plane mikor ilyen olcso a ddram.
WinXP-hez sem art a 2 giga, mert az alacsony fogyasztas miatt csigalassu winyo dolgozik a netbook-okban. Vagy ez SSD-s?

dankoi, NeoXon, a memóriahasználat még eddig nem ment 1 giga fölé.

NeoXon, Haszprus, 13,3" MacBook Pro-mban 2GB memória van és még sosem éreztem kevésnek. Nyilván a 8GB ram-mal szerelt asztali gépemhez képest ez semmi, de egyszerűen nem kell több. SSD hiánya már fáj… HDD technológia sajnos lassú és számtalanszor érzem, hogy a vinyó reszelése miatt lassúak a processzek. SSD-re kell váltani minél előbb, csak sajnos a technológia még mindig drága, viszont jövőre biztosan befektetek egyre.

Na most hogy lassan egy éve megvan: nagyon szeretem, szép, kényelmes, bár kétségtelenül elég lassú, de ilyen méretben ez van. Lehet rajta fejleszteni, lehet ügyfélhez vinni mutogatni site-ot, de mostanában főleg jegyzetelésre használom, be is hurcolászom melóba minden nap (ami elég nehéz vállon, nagyobb gépet biztos nem hurcolásznék), így legalább nem papírtömegekre írom a dolgokat. Egy darabig papírra írtam a meetingeken, aztán egy nap bevittem a gépet, másnap papír, és majd meghaltam, úgyhogy onnantól csakis gép.

Most betegen vagyok itthon egyébként és tökjó hogy az ágyban paplan alatt is van valami amivel nem kell az elvonási tüneteket átélnem, és ugyanakkor nem egy monstrum.

Szerintem teljesen jó cucc. Bár örülnék ha Windows 7 helyett tudnék rá XP-t rakni, hogy gyorsabb legyen, de sajna nincsenek XP-s driverei.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...