Haszprus

Paintball

©   Haszprus   |   barátok

Sikeres szervezést követően (giga thx to Orca & Mf & Pas & otherz ) ma egy szép nagy társasággal paintballoztunk

Életemben először voltam egyébként, tartottam tőle egész minimálisan, és igazam is volt mert közelről ha megsoroznak az bizony elég rendesen tud fájni (káromkodtam is nem keveset), és marha meleg volt, szakadt rólam a víz (hőségriadóban sikerült menni), ezzel együtt atomjó móka, és kell majd még egy ilyet valami hűvösebb időben.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 10 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Örülök, hogy tetszett, sorry a sorozásért A csoportképet elkértem, amint küldik továbbítom..

Nagyon jó volt, ahogy hűvösebbre fordul az idő benne vagyok egy ismétlésben


Nekem sikerült kb. 6 harci sérülést megszámolnom magamon itton, amit egyáltalán nem bánok, mert annyira nem fájt és legalább van mit mutogatni

Azt viszont sajnáltam, hogy félidönél elfogyott a kondim és a napot se birtam. Azota is fáj a fejem

Jokor toljatok ti is Remelem sokat ittatok kozben, mert ekkora meleg ruhaban tuzo napon konnyen ki lehet am szaradni / el lehet ajulni.
Amugy lehet, hogy megkoveztek, de szerintem a paintballnal sokkal nagyobb moka a lasertag. Oke, elsore en is azt gondoltam, hogy hulye ovodaskoru gyerekek jateka, de nem (feltetlen) az. Szerintem sokkal jobb, hogy lehet frag-eket gyujteni, es nem csak kvazi celtalanul lovoldozol, sokszor nem is tudva, hogy messzirol eltalaltad-e a masikat, vagy sem.
Mondom ezt ugy, hogy mar airsoftoztam es paintballoztam is.
A jatek hangulatat tekintve talan az airsoft all a legkozelebb a valosaghoz. Ott faj a leginkabb a lovedek, ott hasonlitanak a fegyverek leginkabb az igaziakhoz. A paintball egy lightosabb airsoft, szerintem kevesbe faj (jo, kozelrol azert itt is lehet csunya foltokat szerezni, de azert a ket evvel ezelott airsoft golyo altal szerzett sebem heget nem ubereli), viszont megvan az az elonye, hogy kozelrol illetve kozeptavolrol latni, ha eltalaltad a masikat.
A lasertag kevesbe valosaghu, sot, inkabb scifihez hasonlit, de allat jo tud lenni, hogy latod honnan lonek (lezerfeny a szarazjeg fustjeben), szerintem porgosebb is a jatek amiatt, hogy nem rejtozkodik mindenki, nem kell a loszerrel sporolni (persze ha valaki legmagasabb accuracy-ra palyazik, akkor nyilvan nem pazarol).
A csapatjatek jelleg nekem jobban megmutatkozott a lasertagnel, mivel konnyebben is lathato kik a csapattarsak, konnyebb volt osszejatszani. Ami nagy hatrany viszont, hogy csak zart terepen lehet jatszani, tehat nem igazan valtozatos, csak ha az ember mindig mas-mas helyre megy. Ebben mindenkepp jobb a paintball illetve az airsoft.
De kivancsi lennek a paintballosok tapasztalatara is, lehet, hogy csak nem jo csapatban jatszottam, es ezert nem villanyozott fel elegge

Tényleg jó volt, de a Rudi találatából, amit én súrolásnak éreztem a vállamon, az nem súrolás volt, hanem komoly találat Be is lilult.

NeoXon, 2 rekesz ásványvíz elfogyott tizenpár emberre, szóval a másfél liter az megvolt fejenként

Bár én még nem lézereztem, de nekem azért furcsa lenne, hogy nem fáj. Meg azért a becsapódó golyók zaja által keltett egészséges félelem se mindegy Bár Airsoftot se próbáltam, de azért az az etalon nálam a videók alapján.

Ami nem tetszik a paintballban, az az, hogy nem lehet pontosan célózni (legalábbis a kölcsön-fegyverekkel). Nagyon szór. A másik, hogy nagyon behatárolt a hatótáv. 2-3 méteren belül nem igazán illik lőni, 15-20 méteren meg már akkorát esik a lövedék, hogy a célzás leginkább úgy néz ki, mint ágyuval. Emiatt is tetszik az airsoft, ott lehet célzott lövéseket leadni. Monduk abból is valami limitált lőszer / kör szabály lenne a jó, hogy ne sorozzon mindenki, mint az eszetlen. Paintballnál tetszik ez a félautómata móka.

A másik, amit észrevettem (nekem is csak a második játékom volt), hogy hiába taktikáznék, nemegy összeszokott, gyakorlottabb csapat. Hiába mondom azt, hogy fedezz, előremegyek, nem biztos, hogy érti, vagy úgy gondolja, ahogy én Így sajnos nem csapat-, hanem csapatban játszott egyéni játék ez.

Az utolsó játékban, ahol már csak a lőszer ellövése volt a cél, egyedül maradtam. Majdhogynem azt élveztem a legjobban 3vs1, teljesen jó

Az összeszokott csapatok hiánya máshol is kidomborodik: nincs cél. Oké, hiába van két csapat egymással szemben, vagy zászló, vagy bomba, nincs igazi motiváció, mert mindenki csak egy kicsit lövöldözni megy. Könnyen állóháborúba fullad az egész, mert ha le is fújják időtúllépés miatt, mi történik? Semmi

Talán a legjobb, amit lehetne, és azt random összeverbuválódott csapatok is játszhatnák, az a VIP eljuttatása A-ból B-be. De ehhez egyrészt nagy pálya kell, vagy a védőknek ki kellene jelölni olyan zónákat, ahova nem mehetnek.

Esetleg CS alapján de_ pálya, két bombalerakóval, hogy ne legyen annyira egyszerű védeni

Szóval meg lehet ezt csinálni élvezetesebbre is, mint hogy két csapat feláll egymással szembe és tüzel, mint a hülye, de ehhez már gyakorlottabb, pár játékon túllévőkkel lehet talán igazán játszani. Vagyis, ha a többség ilyen, akkor az abszulút kezdő úgyis felveszi a ritmust, mert kénytelen Másrészt ehhez elengedhetetlen szerintem az összejáró társaság, mert állandóan elmagyarázni, szavazásra bocsátani a játékmódokat nem feltétlenül jó.

Szóval, ha lesz újabb menet, akkor gyere te is, hátha lesz kapás a fenti ötleteimre

Hevi, Ööö, nekem ez az Airsoftot videó pont azt mutatta meg, hogy vacak az egész.
Simán maszk nélkül nyomják? Akkor nem lehet nagy lövési ereje. A golyókat se láttam, tudom, hogy az igazi fegyvereknél se látod a kilőtt golyót, de a paintballnál nekem tetszett, hogy látom a kilőtt golyókat Plusz ez is nagyon beállt állóháborúba.

EL Geri:

Airsoft - Wikipedia, the free encyclopedia
Airsoft - Wikipedia, the free encyclopedia

Egyébként én se igazán értem, hogy nyomják csak szemüvegben. Ami felmerült bennem, az, hogy átlalában 15-20+ méter az átlagos lőtáv, illetve, hogy egy fél-1-2… órás menetet (ne feledjük, a videóban fent 30-40+ ember játszik / csapat!) lehetetlen lenne kibírni maszkban, a szemüveg kényelmesebb és amúgy coolabb is

Ismerős mesélte, hogy egy airsoft találat kitörte egy havrjának a fogát. Részleteket nem tudok. De saját tapasztalat: 3-4 méterről egy airsoft golyó kilyukasztja a sörösdobozt. Van azért abban erő.

Ez leginkább abban látszik, hogy általában 20+ méter a tipikus tűzharc táv. Gondold el, ekkora távolságban a paintball golyó (legalábbis nálunk a bérelt) akkorát esik, hogy a hangyákat bombázzuk. De nézd meg, ott vannak a sniperek (linkelt videó szerzőjétől könnyen elérhető), akik 50+ méterről is pontos találatokat tudnak bevinni. Ezt próbáld meg paintballal, úgy, hogy nincs rendes célgömb / célkereszt

Amiben vacak az airsoft, az inkább az, hogy drágább, jobban fáj, és hogy megköveteli a fair playt (nem hagy nyomot a találat). Első kettőt hallomásból tudom, harmadik triviális.

Egyébként: Paintball | HUP

Meg ha 20-30 meterrol raengedek valakire 2-3 sorozatot, nem volt meg, aki elsumakolja a talalatot, inkabb az ordibalas, meg a jajgatas a jellemzo.

Szóval azért nem mindegy A postot is érdemes elolvasni, első paintball élményem írásba rögzítése.

Hogy a golyót látni/nem látni? Egyrészt kamera… illetve valami DSLR azt hiszem, azzal dolgozik a srác. Másrészt nagyobb a torkolati sebesség és kisebb a golyó, mint a painballnál, persze, hogy nem látszik könnyen.

Állóháború: ezek általában több órás szimulált harci helyzetek (semmi komoly, de végülis az), általában 50-100+ résztvevővel (a videókon). Így persze, hogy nem lehet Rambózni, mint Paintballban, 10-14 embernél Viszont a terület és a lőtáv méretéből (+sniperek, ne felejtsük), sokkal nagyobb a taktikai lehetőség, mint a 12 méteren hangyákat bombázó paintballnál.

Az olyan finomságokat ne is emlegessük, mint a másodlagos fegyver (snipernek kötelező a mesterlövészpuska torkolati energiája miatt, 20-30 méter alatt már nem használhatja), vagyis a pisztoly, ami bármikor jól jöhet. Kifogy a tár, bedöglik a fegyver, vagy egyszerűen épp kényelmetlen lenne használni, akkor ott lóg az oldaladon. Ebből mondjuk egy gázosat szereznék szívesen, ahogy a szán hátrasiklik, mint az igazinál, megfizethetetlen

De van még gránát, füstgránát, van medic stb, stb.

Visszatérve az állóháborúra: a pálya mérete alapvetően meghatározza, hogy milyen taktikát lehet bevetni. És a fegyver hatótávja is. Painball == kis hatótáv, simán elmászkálhatsz 20-25 méterre az ellenségtől, csak véletlen fog eltalálni. Airsoftnál ahol viszont ez az optimális lőtáv, már oda kell figyelni. Kúszni, mászni, osonni, hogy át tudd karolni az ellenséget.

Egyébként nézd meg a többi videót is, nagyon komoly

Ja és ne feledjük, airsoft replika fegyverekkel játszik, szóval a célzás ugyanaz, mint rendesen. Első Paintballomnál ugyan volt célgömb, de nem használtam (röppálya alapján céloztam == nem lehet rendesen célozni), másodiknál még az se volt. Oké, így is lehet játszani, de hiányzik nekem az, hogy tényleg célbavegyem a másikat és csak akkor lőjek, amikor az biztos. Ld. Hangár a pályán (ezt tudtam rendesen végigjátszani, addigra összeállt a fegyver), 20-30 métH hosszú és nem tudtam ellőni a végéig. Hiába láttam, hogy ott van a feje, egyszerűen akkorát esett a golyó és annyira szórt, hogy még ha lett volna célzásra lehetőségem, akkor se használt volna.

Szvsz a Paintball a közelharc játéka, 3 és 10 méter közt, akkor lehet tényleg hatékonynak lenni, 10 méter felett lőszerpazarlás. Airsoft viszont inkább a rendes célzásról szól, legalábbis nekem (paintballnál is a félautomata módit komálom, ne az elekronika és a motoros tár döntsön, hanem a célzás). És ezt mind nem azért mondom, mert hűűű, de kurva jó lennék, hanem mert tényleg ez vonz, még ha le is lőnek

Volt még valaki(k) nél fényképezőgép + a vezetőnk is fotózott.
Azon képekről lehet valamit tudni?

eL Geri, Tegnap válaszoltak:
Sajnos a képek egyenlőre még nem érkeztek be az irodába, de ha meglesznek feltöltöm a honlapra és ott megtaláljátok. Sajnos a szabadságolások miatt lehet, hogy ez csak a jövő héten sikerül, addig a türelmeteket kérem.
Amúgy az a gond, hogy az első játékoknál még leakad az ember azon, hogy ű paintball Ha egy kicsit belejön, akkor rájön, hogy nem fun lapulni, menni kell és lőni így ugyan könnyebben bekap 1-2 találatot, de ha mindenki így tesz, hamar jöhet az új kör Jó ebben a dög melegben más a helyzet, mert lehetetlen lett volna úgy pörgetni a játékot..

Az Airsoft egy szép szimulációs játék, a paintball meg egy fun cucc, ennek megfelelően érdemes játszósra fogni
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...