Haszprus

Olyat teszek amire az elmúlt években nem volt ró…

©   Haszprus   |   hwsw
Olyat teszek amire az elmúlt években nem volt részemről precedens: ismét Mozillát (Mozilla Firebird 0.7) használok Internet Explorer helyett.

Aki ismer, az tudja, hogy ez mekkora U-turn nálam



Update - semmi garancia hogy ennél is maradok. Már csak azért sem, mert van még egy-két dolog, ami zavar benne.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 10 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

mondd, hogy mik zavarnak, aztán a 0.8-ba berakatjuk a fejlesztőkkel

1. Bugos a Bookmarks menü jobbegérgomb kezelése. Kattintok egy Bookmark almenüre jobbal, előjön a helyi menü, de közben megnyílik az almenü is, a helyi menüt pedig innentől másként nem lehet eltüntetni, csak ha valamelyik parancsára kattintok.

2. A szövegkurzor belelóg az éppen gépelt karakter szélébe, odébb kéne csúsztatni jobbra 1-2 pixellel mert kurvára zavaró.

3. Meg kéne csinálni hogy egy sorba lehessen rendezni az egész eszköztárat meg a menüket, mint IE-ben. Lsd itt: link

4. Engem nem igazán zavar de egy GUI ergonómiai tanulmány szerint az ablakfülek _nagyon_ közérthető használatúak minden egyéb megoldáshoz képest, míg a bal oldalon elhelyezett ikonsorról kifejezetten sokan nem jönnek rá hogy mire való. Nyilván ez engem nem érint, de ennek megfelelően kellene áttervezni szvsz a Tools / Options részt, méghozzá alaposan.

Most más nem jut eszembe, bár a blogon pár dolgot másként értelmez mint az IE de utána kell járjak még ennek hogy melyikőjük "hibázik" elméletileg. Ja és hát láttam már szétcsúszó oldalakat...

BTW nemtom szerintem nem lenne hülyeség eltérni a szabványoktól a lapértelmezéseknél, hisz csomóan füttyet hánynak rájuk. Lehetne engedni. Pl. hogy ne szarja össze magát attól hogy nincs # egy szín hexa kódja előtt. Senkinek sem ártunk vele.

Jah és a blogon még 1 _bug_, valamiért időnként nem renderelte le alapból a legfelső logo-bg.png-t, csak ha lescrolloztam majd vissza (hogy ismét látómezőbe kerüljön).

Jah és jó lenne ha az a href target=_blank cuccok nem új ablakban nyílnának meg hanem új tabban. Ha már van ilyen ugye, akkor használjuk őket sztem.

az új tabos dolog asszem megoldható, nálam ez működött Linux alatt: link

a többi bugot meg majd megnézem Bugzillában, hogy beküldték-e már, aztán ha nem, akkor beküldöm. a 4. ponthoz meg annyi, hogy a Tools/Options menü kinézete egyelőre nem végleges, már jónéhányszor áttervezték. az 1. pont meg Linux alatt nem jön elő, Win alatt majd megnézem.

demian@firebird.support.hu

Azt a kúúúrvamindenit, kurva yo dolgokat tud a Tab Preferences nevű plugin. Tabbed brozing rulez, bár pár napja még nem ezt mondtam

6. Bookmarksban nem lehet drag&dropolni a csoportokat.
7. Nincs olyan funkció mint IE-ben a "Sort by name", azaz hogy sorba rakja betűrendben, majd utána azt csinálok vele amit akarok. Rendezhetem ugyan betűrendben, de akkor nem áll módomban továbbrendezni, mert a betűrendhez ragaszkodik.

6. bookmark manager-ben elvileg lehet, vagy te a sidebar-ra gondolsz?
7. aha, az tényleg jó lenne, lehet, hogy van rá valami extension vagy plugin, majd körbenézek.

egyébként nekem az tetszik, hogy tud pl olyat (bookmark-okat kell kicsit hegeszteni), hogy ha beírom address barba, hogy "g valami", akkor Google-ben keres, ha azt, hogy "php valami", akkor a PHP manualban, ha azt, hogy "j valami", akkor a Java doksiban stbstbstb. kurva kényelmes tud lenni fejlesztés közben.

6. Ehh valami mást akartam ide reportolni, mert a 6-os tartalmát igazából a hetesben írtam le korrektül

7. ...

kereső: rulz Nekem már a beépített googlebar is tetszik.

állítólag valakik megírták az IE-s Googlebar-t is Mozilla/Netscape alá, az működik Firebird-del is, bár én nem használom, mert sok pixelt foglal abból a négyszáznyolcvanezerből, ami a rendelkezésemre áll
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...