Haszprus

Hangszigetelés

©   Haszprus   |   howto life todo

Lakás (szoba) hangszigetelésére tudtok szakembert? A hang javarészt valószínűleg a házon függőlegesen végigmenő fűtési vízvezetékkel összefüggésbe hozhatóan közlekedik.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 4 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Egy időben olvastam valamennyit a témában, de kb. az derült ki, hogy:
1. Van az olcsó megoldás, ami nem bassza szét a szobát, de nem ér semmit.
2. Van a drága megoldás, ami pl. levesz a szobából minden oldalon vagy 5 centit, és esetleg ér _valamennyit_ (szerintem társasházakban az sem fog, mert padlón, plafonon, vezetékeken, ahogy te is mondtad, vagy valami huszadik, váratlan helyen úgyis kialakul a hanghíd).
3. Van a gecidrága megoldás, ami gyakorlatilag stúdiót csinál a szobából, de ahhoz kb. újjá kell építeni a lakást, társasházban valszeg nem is megoldható.
Szóval én nagyjából feladtam az ilyen irányú törekvéseimet. Majd ha építtetek egy saját házat, már az első lépéseknél odafigyelek erre. Szerintem csak így lehet valós eredményeket elérni, utólagos foltozgatással semmiképp.

mainframe, arra gondoltam egyébként hogy mivel az a cső ott van a szoba sarkában, úgy ahogy van be lehetne dobozolni… mármint ráhúzni egy falat valami jobbféle hangszigetelő anyagból… nem sokat foglalna el, a sarokban egy 20x20-as részt kb… nem igazán érdekelne, legalábbis a hanghoz képest…

egyébként sajnos anno amikor erről olvasgattam (az még régen volt, 10 éve), hasonló eredményre jutottam én is

Totális hangszigetelést olcsó megoldásokkal nem kapsz. Vagy olcsóbb van, vagy méregdrága, de utóbbi már stúdió szigetelés. Milyen szintű zajszűrést akarsz elérni? Egyáltalán semmi ne hallatszódjon, ami a szobában történik, vagy igazából csak a jól felhangosított zenét akarod minimálisan zavaró zajszintre csökkenteni?

Egyáltalán kit zavarnak és milyen hangok? Szomszéd panaszkodik? Alsó vagy felső?

A csövekhez nem igazán kell szakember, azt meg tudod oldani magad is. Vannak erre egészen jó anyagok, bár a rezonanciát azok sem biztos, hogy megfelelően vezetik… A falakat már neccesebb. Én azt is be merném magam vállalni, de csak, mert már csináltam ilyet, de gondolom jobb ha szakemberre bízod…

Nekem is volt már ilyen köcsögöm. Kezeltem.

Illetve volt egyszer volt egy szomszédom, annak a kutyája ugatott naphosszat, mert nem vitte le pisálni. Végül az bizonyult ultimate megoldásnak, hogy fogtam ritmusra épülő zenét, és odanyomtam a hangfalat a kutyással közös falhoz. Precízen be lehetett lőni az intenzitást, ami a kutyás életét már pokollá tette, de a többi lakó még tolerálta.

A két sztori nagyjából egyformát futott le: először összeszorított foggal tűrték a zenémet, aztán életveszélyesen megfenyegettek, aztán leállították a zenét/kutyát.

Vicces volt egyébként, hogy mindkét köcsög még úgy érezte, hogy még ő tesz velem valami extrém kegyet azzal, hogy nemhogy nem öl meg, de még a zenét-kutyát is leveszi… Valószínűleg el voltak ájulva maguktól, hogy milyen hihetetlenül jóindulatúak és toleránsak ők.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...