Haszprus

To save some pixel space I've moved to use ICQ in…

©   Haszprus   |   hwsw
To save some pixel space I've moved to use ICQ in floating users mode instead of adhesive contact list mode. To reach further savings, I've changed my users' names to shorter ones, mostly 3 characters long. At the moment I can see 10 of my users at the cost of 445*24 = 10680 square pixels which is 0,81 percent of my screen space.

There can be some grammatical errors in this text, if you see those, please report me. Thank you for your help and attention. I'm writing in English because it sounds cool.

'Fogához veri a pixelt.'

Litér, Zoxigén, Négyzetpixel.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 6 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Mi az bazmeg, hogy square pixel bazmeg? Nóóóóóóórmális aszondmeg, nórmális? Olyan nincs, hogy square pixel. Szerintem vágod. De a blog szinvonalából feltételezve az olvasók szinvonalát :-) -vedd humornak bazmeg, mert _az_, nehogy kimoderáld nekem bazmeg- szóval ostoba olvasókat feltételezek :-D Nekik szösszenek most egy kicsit.

Néhány ezer éve, amikor a bácsik már elég okosak voltak, feltalálták a matematikát, aminek geometria c. fejezetét az absztrakció művészetének tartották. Az első fogalom bevezetésekor megtették a legnagyobb absztrahálást, úgyhogy aki azt megemészti, a többi már könnyen fog menni. Tehát: A pont egy kiterjedés NÉLKÜLI megjejölt hely a térben. Az egyenest most átugrom, ugrok a síkra, vagy hogy idevágó legyen amit mondok a területegységre. Itt már bajban vagyunk. Ugye a területnek legprimitívebb esetben, derékszögű koordinátarendszerben két kiterjedése van: hosszúság, magasság. Ezek hosszúságegységek, amiknek még mindig csak egy kiterjedésük van. Most megint ugrok jó sokat (több, mint ezer év) és eljutok a vektorterek bevezetéséig. Itt látni kell, hogy mindenképp hosszúságnégyzet kell legyen a terület mértékegysége, mert a tér altere a sík. Remélem még ezt is emészti a kedves HB olvasó :-) Főleg ha infós. Főleg ha BME infós :-) Ha nem emészti, ezentúl én fogom bazmeg letagadni bazmeg, hogy BME-s vagyok bazmeg :-D

Kicsit lehiggadva öt (10) perc múlva: Szóval a pixel esetében nem kell négyzet szimbólummal jellemezni semmit, mert nem abból az axiómábaól indultunk ki, hogy kiterjedés nélküli. Mindenki vágja remélem, hogy a monitoron lévő pixeleknek nagyon is valós méretük van. Síkon pedig a valós méretek hosszúságnégyzet típusú mértékegységet jelentenek. Mellesleg 0,2-0,3mm * 0,2-0,3mm =0,04-0,09mm~2. Ebből az következik, hogy a monitoron nem érvényes a klasszikus geometria szimbólumrendszere. Vagyis: 10pixel * 10pixel az nem 100 pixelnégyzet, hanem 100 pixel. Kezdek lehiggadni, de majdnem szétestem bazmeg, kúrvára felidegeltem magam :-D

Jó amúgy, hogy trusted user vagyok, mert halandóként nem is tudnék ilyen hosszú kommentet postolni. Most pedig felhívom Haszprust, ha alszik akkor is, hogy ezt bazmeg _most_ olvassa el, és reagáljon rá bazmeg :-D

PF* :-(

PF* Nem egyenlő az SP** -ből ismert "pina fing" kifejezéssel, hanem hangPostaFiók :-(

SP** SouthPark (rulez!)

Bazmeg ennyi helyesírási hibát egy kommenten belül :-D Ezt, hogy magyarázom meg? :-D Na majd letagadom, hogy BME-s vok :-D

Tisztelt XTR!

A "square pixel" létező kifejezés. Google-ben rákeresve 7670 találat (idézőjelek közti square pixel-re, ofkorsz), ezek közül rögtön a legelső eképpen szól:

Definition: square pixel
A pixel of equal width and height; i.e., having an aspect ratio of 1:1 Note: Pixels created by computer graphics usually have an aspect ratio of 1:1. Television technology was not always concerned with pixel aspect ratio. However, modern dependence upon digital electronic post-production (e.g., image distortion, rotation, or size changes) has underscored the advantages of square pixels, which facilitate simplified programs and pose less risk of artifacts than do pixels that are not square.

Kérdés?

--

Ha alszom, mindig kilövöm a telefonomat.

Tisztelt XTR!

> nehogy kimoderáld

Ezen kérésével azt a látszatot igyekszik kelteni, mintha Haszprus blogján katonai szintű moderáció zajlana, ezzel megvezetvén a gyanútlan olvasókat.

Kérjük, hagyjon fel ezirányú tevékenységével, ellenkező esetben a Btk-ra való hivatkozástól sem fogunk eltántorodni, és az ügyet a kerületi bíróságon folytathatjuk.

Köszönjük az együttműködést.

Übermoderátor Immortal
Moderátor osztály
Adminisztrációs divízió
Haszprus blog

Mindazonáltal a square pixel definíció előhozása ellenére belátom hogy a square pixel definíció teljesen másra vonatkozik, az ugyanis a pixel alakjára, míg az én bejegyzésemben öööhh térbeli kiterjedésének megjelölésére vonatkozott, helytelenül, csak nagyon áltudományos akartam lenni.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...