Haszprus

Laravel in da house

©   Haszprus   |   blog fejlesztés laravel php

Raktam be a blog alá laravelt jól. Egyelőre - és várhatóan a jövőben is - kizárólag admin funkciókhoz. Nem rossz az ha 20 év múlva is megy valami.

Vicces, 2 hónapja még minden dependenciámat ki akartam vakarni a blog alól, most meg épp abban vagyok h berántsak ezt-azt.

Szerintem ezt a site-ot amúgy úgy érdemes csinálni - és nagyjából így is van -, hogy a "mainstream" oldalhoz nem nagyon használok külső dolgokat, az adminisztrációhoz, fejlesztéshez, meg igen.

DE MIÉÉÉÉRT

Mert előfordulnak röpke 10 évek az életemben amikor mondjuk nem annyira foglalkozom a bloggal, és utána kb lehetetlen a régi dependenciákkal mit kezdeni, meg ugye nem is szereti az ember annyira a lejárt dolgokat, de nehéz upgrade-elni, kivakarni, stb. Ez nem egy 200 fős projekt, érted. Nincs folyamatosan up-to-date tartva. Tökjó ha olyan dolgokból épül, ami menni fog az unokáimnak is.

Most idén amikor elkezdtem foglalkozni vele újból, konkrétan taskokat hoztam létre arra, hogy pár dependenciától nézzem már meg hogy miként tudnék megszabadulni. Hát sejthető hogy mennyire sikerült. (Semennyire.)

Ugyanakkor ami mondjuk csak lokál fejlesztéshez volt használva - vagrant - azt nyilván 0 sec alatt kivágtam.

Mondjuk most már kezdek úgy behúzni ezt-azt hogy kb feature switchelhető hogy van-e vagy nincs, azt' max nincs használva az adott funkcionalitás. Dehát ezt nyilván nem lehet mindennel megcsinálni.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez Rajtad a világ szeme

Szólj hozzá Te is!
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...