Haszprus

Mesterséges intelligencia - blog 2.7

©   Haszprus   |   blog fejlesztés version history

A Haszprus Überblogon a továbbiakban a kommentelők intelligensebbnek és igényesebbnek tűnnek, mint amilyenek valójában. Szavak helyesírását egyelőre nem javítjuk, de eltűnnek a félsornyi felkiáltójelek, a csupa kisbetűs szövegek mondatai nagy kezdőbetűt kapnak, az írásjelek után szóköz kerül, a tagmondatok közé megfelelően pozicionált vessző, meg még pár apróság.

Például:

Tesztalanyunk kommentjébe (v.ö.: állatorvosi ló) vesszők és szóközök kerültek, a felkiáltójelek pedig megritkultak.

Legyetek tehát bármilyen hülyék, az überblogon intelligensnek fogtok tűnni. Kommentre fel!

Ja és ez amúgy akkora feature hogy át is lépünk vele a 2.7-es verzióba, utoljára úgyis áprilisban váltottunk.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 25 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Egy pillanatra elmerengtem azon a problémán, hogy így nem annyira egyszerű (a kommentek olvasójaként) kapásból kiszúrni a hülyéket.

Az igazi hülyét a mondanivalója (vagy annak hiánya) teszi azzá. A formázási igényesség, a nyelvtani helyesség sajnos olyan szinten semmibe van véve manapság, hogy ha ennek alapján szűrnénk, hogy ki a hülye és ki nem, nagyon hamar az Idiocracy világában találnánk magunkat…

Jó, de azért amikor ránézel egy kommentre és a karakterek fele felkiáltójel, akkor különösebb tartalmi elemzés nélkül levonhatsz bizonyos következtetéseket

Miért, Dorinya kommentjében ez volt az árulkodó jel?
Bár ő még fiatal, ne predesztináljuk szegényt.

Én élvezem ezeket a kreténeket, szerintem lehessen kikapcsolni a formázást egyes accoknál. Bár ahogy Haszpra urat ismerem, biztos már a db-ben is javítva tárolja.

Isti Kétféleképpen tárolom. (Ahogy beírod ide, valamint egy köztes formában.) Szerintem nem csinálom meg kikapcsolhatóra. Pedig tényleg lenne értelme…

És még te vitázol Mefivel? Látod, hogy jót szólt.
Oké, csak mondom. Csak mondom: szólok.

bikerrr Ha nem teljesen viccnek szántad ezt, akkor az a válaszom, hogy:

Ha ez a lépésem azt mutatná, hogy Mefivel értek egyet, akkor ezen a blogon is minden harmadik topik tele lenne idióta kommentekkel és a rájuk érkező idióta válaszokkal. Én teljesen más megoldást választottam (soha vissza nem térő egyszeri látogatók napról napra való fikázása helyett atomkemény moderáció), ennek megfelelően a blogom kommentjei közé lapozva nem érzi úgy az ember, hogy valami fertőbe merült alá, a tartalmilag értékelhető kommentek pedig mostantól feltehetően formailag is kiállják a próbát.

De szerintem csak viccnek szántad.

Nem tudom számít-e, de lenne egy javaslatom, miszerint, ha véglelges ez a dolog, akkor:
1. Létre kéne hozni egy csoportot (hasonlóan, mint a trusted userek), akiket ismersz, és eddigi kommentjeik alapján tudják hogyan kell írni. Ezzel az önkifejezés szabadságát meghagyva számukra. Sorozatos visszaélés esetén természetesen kikerülhetne bárki a körből.
2. Bizonyos eszközöket engedélyezhetnél (3 kérdőjel, 2 felkiáltójel, stb), mivel így kicsit gépiessé válik majd a dolog.. szvsz.
3. Új szmájlik bevezetésével is orvosolni lehetne a dolgot.

Végül még annyit, hogy az eddigiekben egy-egy zaftos helyesírási hibát szépen körbejártunk, jót mulatva/szörnyűlködve rajta, valamint azonnali előzetes következtetéseket levonva azok írójáról.

Azt tartom valószínűnek, hogy minden regisztrált user beállíthatja majd, hogy kér-e az automata formázásból (a saját kommentjeire), vagy sem. Igazából szerencsére egyetlen visszatérő regisztrált userünk sincs, akinek szüksége lenne erre a kozmetikázásra ahhoz, hogy értelmesnek tűnő kommenteket írjon.

Csak azt nem tudom, hogy a checkbox a profil oldalon legyen, vagy a komment mezőnél.

Most kipróbálom, hogy tényleg műküdik-e ez a szolgáltatás, mert érdekel! Elhiszem én, de meg szeretném tapasztalni a saját bőrömön is…

Szerk: És működik!
Egyébként most veszem észre, hogy itt az utólagos szerkesztésnél, a felső sorban Hozzszólás átírása szerepel. Nem kötekedni szeretnék, vagy a kákán is csomót keresni, csak gondoltam szólok

Azt hittem, hogy megtörtént film…


NOT!

Végül még annyit, hogy az eddigiekben egy-egy zaftos helyesírási hibát szépen körbejártunk, jót mulatva/szörnyűlködve rajta, valamint azonnali előzetes következtetéseket levonva azok írójáról.
hm

Nalam mar volt ilyen, idiotaformazo 1.0 neven, csak nem szantam tul komolynak, igy nem keszult el teljesen, nem is kerult elesbe.

Ilyen nekem is van, a sok felkiáltójelet, kérdőjelet, meg a szmájlikat zúzza be.

Shamalt Shamalt, gondoltam, hogy erre ugrani fog valaki, de azért
1. vessük össze a gyakoriságot
2. nézzük meg, hogy milyen kommentek vannak nálam törölve kb. nap mint nap. (valójában ezt nem tudjátok megnézni, de higgyétek el örültök, hogy nincsenek itt )
sylverdevil sylverdevil, thx
Mefi Mefi, a smileyk sztem kellenek

bejelentkezve kikapcsolható!!!!!!!!!!viszont pillanatnyilag nem jegyzi meg a kikapcsolást,lehet h nem is fogja mivel használata erősen javallott…

Haszprus: igen, de módjával. Azért egy ne rondítson már el egy kommentet, nem?

Én néha szeretek ilyen smileysorokat tenni Indokolt (nagyon lol) esetben.

azért aranyos, hogy ki lehet kapcsolni (ha még a smilykat ki lehetne, hja kérem… de az már más kérdés.)

melyviz: ki lehet, csak azt a profile-odban, az Egyéb beállítások alatt.


Copyrightos az elnevezés? (Használhatom ugyanerre ugyanezt?)

maat örülnék egy megemlítésnek valahol (különben széjjelperellek )

Thx, meglesz, stb. Bugos? Végülis általában mondat végén van…

maat vannak bugok, messze nem lehet olyan sok dologra általános és egyszerű szabályokat kreálni, mint ahogy az ember elsőre gondolná. Épp ezért kikapcsolható regisztrált usereknek.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...